Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

125 líders de l'Església demanen la UE per posar fi als minerals de guerra per davant de vots crucials

COMPARTIR:

publicat

on

Fridolin AmbongoEls ordinadors portàtils, els telèfons mòbils i molts altres dispositius electrònics que la majoria de la gent utilitza diàriament i venuts per empreses europees sovint poden contenir recursos naturals que extreuen i comercialitzen la violència i el patiment. Per respondre a això, 125 líders de l’Església de 37 països dels cinc continents han signat una declaració per demanar a la UE que aturi els minerals del conflicte. 

L'articulació declaració, publicat per primera vegada l'octubre del 2014, ha continuat obtenint suport entre els bisbes europeus i d'altres, especialment ara abans dels vots crucials al Parlament Europeu. Encès 23 24-febrer la Comissió del Comerç Internacional del Parlament Europeu (INTA) mantindrà un intercanvi d'opinions sobre el seu projecte d'informe sobre el subministrament de minerals responsables, i aviat hi haurà altres vots importants (vegeu el calendari polític de les notes als editors per obtenir més informació).

"Com que conec la misèria que viu la nostra gent i com l'explotació anàrquica, no coordinada i fins i tot il·legal dels recursos naturals va contribuir a l'empobriment del nostre poble, no vam dubtar a signar", va dir el bisbe congolès Fridolin Ambongo (a la foto), president de la Comissió Episcopal de Recursos Naturals. Va afegir: "La nostra esperança és que hi hagi una llei clara que reguli l'explotació dels recursos naturals i que obligui les grans empreses a seguir les normes i a ser transparents".

Els signants adverteixen que els ciutadans europeus esperen garanties que no siguin còmplices en el finançament de conflictes a l'hora de comprar productes d'ús diari. La gent en tots dos extrems de les cadenes de subministrament mundial actuals necessita assegurances quant a la moralitat dels nostres sistemes de comerç. I el Parlament Europeu, el que reflecteix la consciència de la població europea, ha de pujar a aquest desafiament.

nova legislació que regularia l'abastament de minerals de conflicte a la UE, ha estat proposat al març de 2014 per la Comissió Europea i actualment està sent considerat pel Parlament Europeu. Però el projecte d'informe acaba de publicar el ponent diputat Iuliu Winkler encara es pot millorar, ja que no proposa normes suficientment estrictes per regular un problema com els minerals del conflicte.

líders de l'església a través de la seva declaració demanen que la legislació:

  • Introduir requisits obligatoris per a les empreses per garantir el respecte dels drets humans, en lloc de seguir un enfocament voluntari com es proposa actualment.
  • Cobrir una gamma més àmplia d'empreses: No només els importadors de minerals en brut, tal com es proposen actualment, s'han de veure afectats per la llei, ja que això exclouria la gran quantitat de minerals processats a l'estranger i importats als mercats de la UE ja dins de productes acabats.
  • Cobrir més recursos naturals: La legislació proposada només afecta estany, tàntal, tungstè i or. No obstant això, l'explotació d'altres recursos naturals com el coure i diamants també pot estar vinculada a violacions dels drets humans.

Segons Bernd Nilles, secretari general del CIDSE: "Les signatures dels bisbes són una crida poderosa a tenir en compte la urgència de les comunitats afectades per la violència relacionades amb els recursos naturals." Aquesta és una oportunitat concreta per atendre les paraules del Papa al passat Parlament Europeu Novembre quan va dir: "Ha arribat el moment de treballar junts en la construcció d'una Europa que no giri entorn de l'economia, sinó al voltant de la sacralitat de la persona humana, al voltant de valors irrenunciables".

anunci

En aquest vídeo, dos bisbes de la República Democràtica del Congo, signants de la declaració dels líders de l'Església - Mons Fridolin Ambongo- President de la Comissió Episcopal de Recursos Naturals i bisbe de Bokungu-Ikela, i mons Fulgence Muteba, Bisbe de Kilwa-Kasenga en - a explicar per què es necessita una regulació més estricta de la UE si es vol aconseguir un canvi tangible per a les comunitats que pateixen.

 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències