Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els eurodiputats insten la Comissió a aclarir si es pot aplicar el salari mínim als conductors de camions estrangers

COMPARTIR:

publicat

on

megatruck

La qüestió de si les normes salarials mínimes d’Alemanya s’han d’aplicar als conductors de camions estrangers que utilitzen les seves carreteres van dividir els diputats de manera uniforme en un debat amb la comissària de transports, Violeta Bulc. el dimecres (25 de febrer) vespre. La Comissió Europea encara està avaluant les implicacions d’aquestes normes, que Alemanya va suspendre parcialment (per als conductors de trànsit) a principis d’aquest any, però en tot cas han de complir la legislació de la UE, va dir.

Molts ponents van subratllar la necessitat de prevenir el dumping social i garantir una competència justa entre els transportistes. Alguns van suggerir la introducció d'un salari mínim a tota la UE i van instar la Comissió a presentar propostes per protegir els drets socials i les condicions laborals dels conductors, incloses les empreses que incloguin a la llista negra que infringeixin les normes.

Altres van contrarestar que la imposició de normes nacionals de salari mínim per als conductors de trànsit obstaculitzés la lliure circulació de mercaderies, contràriament als principis de mercat únic i subsidiarietat de la UE, afegint-se als costos i les càrregues administratives de les empreses de transport d'altres estats membres de la UE.

Bulc va destacar que aquestes mesures nacionals han de complir la legislació de la UE. La Comissió encara avalua les mesures alemanyes i el seu impacte i, per tant, encara no és capaç de donar una resposta clara a la pregunta parlamentària, va explicar.

The Commission will also address the issue of social standards and working conditions in the transport sector in its next legislative “road package”, due in 2016, she added.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències