Dia Mundial de la Salut: "Els serveis bàsics d'atenció de salut han de ser accessibles a tots"

20150401PHT40051_originalTothom hauria de poder gaudir de serveis bàsics de salut, independentment d'on visquin © BELGA / AGEFOTOSTOCK / M.Alam
Dia Mundial de la Salut es marca cada any a l'abril 7, l'ocasió ideal per ressaltar el que encara cal millorar. "Els serveis bàsics d'assistència sanitària han de ser accessibles a tothom, independentment dels ingressos", va dir Linda McAvan, presidenta del comitè de desenvolupament del Parlament, del Regne Unit S&D. Al llarg dels anys, el Parlament ha intentat ajudar a enfortir els sistemes de salut en diferents parts del món.

El mes d'abril també es dedica a qüestions de salut, ja que 2015 és l'Any Europeu del Desenvolupament. La importància de la bona salut també va ser subratllada per tres dels vuit Objectius del Mil·lenni, que són objectius concrets per als esforços de desenvolupament internacional fins a aquest any. El brot d'Ebola del passat any va mostrar també els problemes que enfronten els proveïdors de salut del món en desenvolupament.
McAvan va dir que hi havia molts problemes que calia abordar: "Oferir serveis sanitaris bàsics efectius per a tothom és un dels desafiaments clau per als països en desenvolupament actuals. El brot d'Ebola a l'Àfrica Occidental ha revelat clarament que, en algunes parts del món, aquests serveis tenen greus mancances i necessiten ser reforçats amb urgència ". No obstant això, la millora de la situació seria difícil", va subratllar McAvan. "Això requereix tant la inversió com la voluntat política per garantir que el personal mèdic, les infraestructures i els equips estiguin en el seu lloc i es puguin mantenir a la llarga, no només en temps d’emergència. Els serveis bàsics de salut han de ser accessibles a tothom, independentment dels ingressos.

El que el Parlament Europeu ja ha fet per ajudar-lo

El Parlament Europeu ha demanat l'assignació de fons d'ajuda als serveis socials i de salut. Ha aconseguit establir un 20% mínim de l’Instrument de cooperació al desenvolupament 2014-2020 (DCI) de la UE per a Amèrica Llatina i Àsia per als serveis socials bàsics, en particular la salut i l'educació, i demana que s'apliqui el mateix objectiu a l’Africa , els països del Carib i el Pacífic.

... i què farà

El Parlament ha reafirmat que la salut és un dret humà fonamental i ha demanat una protecció sanitària equitativa, universal i sostenible, amb un èmfasi especial en la prevenció de defuncions maternes, noves i infantils, així com en ajuda de malalties com la sida i la tuberculosi. i la malària.

McAvan va dir que el Parlament continuaria donant suport als bons serveis de salut: "El Parlament Europeu està treballant en aquest missatge d'enfortir els sistemes sanitaris com a prioritari, demanant que la sanitat estigui al centre del plantejament de la UE sobre les converses globals d'aquest any per substituir el Objectius de desenvolupament del mil·lenni i com finançar-los. Per la nostra pròpia experiència a Europa, sabem que una població sana és el fonament de les nostres societats i economies per poder créixer i prosperar. Durant aquest any europeu per al desenvolupament, el repte comú del món és treballar per fer realitat la cobertura sanitària universal."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ajuda, EU, EU, Parlament Europeu, L'ajuda externa, salut, Cura de la salut, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *