Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

informe de la Comissió mostra que les PIME la possibilitat de guanyar un augment significatiu de TTIP entre la UE i EUA

COMPARTIR:

publicat

on

Cecilia Malmstrom, membre de la Comissió Europea responsable d'Assumptes d'Interior, i Bernard Cazeneuve, ministre francès de la roda de premsa de l'interiorEl Partenariat de comerç i inversió transatlàntic (TTIP) té un potencial significatiu per a les petites i mitjanes empreses, segons un informe publicat avui a Brussel·les (abril 20). Presenta els resultats d’una enquesta a petites i mitjanes empreses (PIMES) duta a terme a 2014 sobre els reptes que es plantegen a l’exportació als Estats Units. També utilitza les noves dades disponibles per analitzar l’ampliació de les exportacions de les pimes de la UE als Estats Units.

Cecilia Malmström (a la foto), comissària europea de Comerç, va dir: "Les petites i mitjanes empreses són la columna vertebral de l'economia europea. Aquestes empreses canalitzaran els beneficis del TTIP a les seves comunitats locals. És per això que la UE i els EUA estan treballant per arribar a un acord ambiciós que respongui a les seves preocupacions. Aquest informe ens ajuda a fer-ho, assenyalant els obstacles concrets i els problemes que hem de resoldre. Aquest és un dels temes a tractar quan els nostres negociadors es reuneixin aquesta setmana".

Elżbieta Bieńkowska, comissària de mercat intern, indústria, emprenedoria i pimes, va afegir: "Les pimes es beneficien més quan es redueixen les barreres no aranzelàries i es redueixen els tràmits administratius". Estem treballant en això en el mercat únic de la UE i aquí podem veure per què és tan important fer el mateix en les negociacions del TTIP. "

L'informe constata que les pimes ja són grans guanyadores del comerç transatlàntic. 150,000 pimes van exportar als Estats Units el 2012, cosa que representa el 28% de totes les exportacions de la UE. Pimes en sectors vinculats a l'alimentació, begudes i agricultura; roba, tèxtils i pell; així com els productes químics tenien una quota superior a la mitjana de les exportacions de la UE.

No obstant això, l’enquesta també mostra que les pimes de la UE veuen desafiaments en l’exportació cap al mercat nord-americà, molts dels quals es poden reduir mitjançant un acord TTIP ambiciós i exhaustiu i que manté els nostres alts estàndards de protecció normativa. Els problemes plantejats són:

  • Complir normes i reglaments tècnics per a tots els béns, que és el problema citat amb més freqüència;
  • Accedir a informació sobre la regulació aplicable al seu producte. Prop d'un terç dels enquestats no van poder identificar la font real (és a dir, el govern federal dels estats nord-americans) de la qüestió reguladora que s'enfronten.
  • Estar legalment exclòs del mercat, com en moltes parts de la contractació pública;
  • Compliment de les normes duaneres, que poden arribar a ser molt costoses i actuar com a barreres comercials de facto;
  • Diferències en la regulació entre els estats nord-americans;

A més d'aquestes qüestions transversals, les pimes que van respondre a l'enquesta van plantejar assumptes específics del sector. Això va ser especialment el cas dels aliments, begudes i productes agrícoles, productes farmacèutics, tèxtils, maquinària i equips elèctrics. Quan es tracta de serveis, les qüestions més destacades són les dificultats relacionades amb el moviment de persones per prestar serveis.

L'informe es va realitzar a partir de l'avaluació d'impacte de sostenibilitat en curs de les negociacions del TTIP de la Comissió. És un projecte conjunt de la Direcció General de Comerç i Creixement de la Comissió Europea.

anunci

Molts dels reptes a què s’enfronten les pimes quan exporten al mercat nord-americà es podrien facilitar amb un acord TTIP. La part reguladora del TTIP és precisament un dels punts de l’agenda de la novena ronda de negociacions sobre el TTIP que comença avui a la ciutat de Nova York. Els negociadors de la UE i els Estats Units consolidaran la seva tasca en els tres pilars de les negociacions (accés al mercat, cooperació reguladora i normes). En paral · lel, esdeveniments dels grups d'interès tindrà lloc el dimecres (abril 22) i el divendres, els principals negociadors celebraran un conferència de premsa.

L'informe complet està disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències