Connecteu-vos amb nosaltres

Conflictes

ULIE inicia canvis en l'enfocament de la UE per al foment del sector privat a Ucraïna a través de la revisió de la Política Europea de Veïnatge

COMPARTIR:

publicat

on

Anatoliy KinakhEl 21 d'abril de 2015, la Lliga Ucraïna d'Industrials i Empresaris (ULIE) va organitzar una recepció formal a Brussel·les per celebrar l'obertura de la seva oficina de representació a la UE. Funcionaris clau de la Comissió Europea, el Servei Europeu d’Acció Exterior i membres del Parlament Europeu implicats en qüestions ucraïneses, així com nombrosos líders empresarials europeus i caps d’associacions empresarials i empresarials nacionals van assistir a l’acte organitzat pel president de l’ULIE, Sr. Anatoliy Kinakh. (A la foto), Cap de la delegació de la UE a Ucraïna, l'ambaixador Jan Tombinski i cap de la missió d'Ucraïna davant l'ambaixador de la UE Kostiantyn Elisieiev.

A més de la recepció, la delegació d'ULIE va convocar una reunió de treball amb eurodiputats, representants de la Comissió Europea i del SEAE per debatre qüestions prioritàries vitals per a la modernització i el desenvolupament de l'economia ucraïnesa.

"Ucraïna ha de fer els seus" deures "per ajustar l'economia nacional a les condicions de l'Acord d'associació UE-Ucraïna i reforçar la influència de la societat civil a l'hora d'establir els estàndards de qualitat i la dinàmica de la reforma estructural al país. Seguirem centrant-nos en el desenvolupament del sector privat, que crea llocs de treball i genera impostos pel pressupost. Això és crucial en el context de la recessió econòmica actual i del canvi d'entorn per a les empreses ucraïneses previstes en la plena implementació del DCFTA UE-Ucraïna a partir del 2016 ", va dir Inakh.

Segons el senyor Kinakh, en la reunió amb els socis europeus, la delegació ucraïnesa va iniciar un debat sobre la revisió de la política europea de veïnatge amb l'objectiu d'augmentar el suport financer de la UE al sector privat ucraïnès.

"L'actual paquet de suport de la UE a Ucraïna és d'uns 11 milions d'euros fins al 2020, dels quals més de 3/4 són préstecs, mentre que la resta es compon de fons de subvenció. Tanmateix, només es preveu al voltant del 3% d'aquests fons (250-350 milions d'euros) per al suport de les petites i mitjanes empreses (pimes) a Ucraïna. Tot i això, l'accés fins i tot a aquesta part dels fons és força problemàtic. El suport europeu és gairebé inaccessible per a les empreses ucraïneses, principalment a causa de les condicions poc realistes dels préstecs. S'hauria d'ajustar a les realitats actuals a Ucraïna ", va subratllar Kinakh.

La delegació d’ULIE va sol·licitar l’adhesió i el suport de la UE a la implementació d’una nova proposta de política industrial per a Ucraïna adoptada recentment pel comitè de política industrial i emprenedoria del Parlament ucraïnès, l’únic òrgan estatal que actualment cobreix qüestions de política industrial i empresarial a Ucraïna, després es va abolir el Ministeri de Política Industrial i el Ministeri d'Economia es va desvincular d'aquest important tema.

A més, les parts van discutir la recent adhesió d’Ucraïna a Horizon 2020 i la possible adhesió a COSME en el futur més proper: programes paneuropeus que obren noves oportunitats per a empresaris ucraïnesos tant a Ucraïna com a la UE.

anunci

 Informació addicional

Una recepció formal per celebrar l’obertura de l’Oficina de Representació de la Lliga Ucraïna d’Industrials d’Empresaris a la UE va tenir lloc a les 18:00 al Sofitel Brussels Europe Hotel, Place Jourdan 1, Brussel·les, Bèlgica.

A més de A. Kinakh i els ambaixadors, K. Yelisieiev i J. Tombinski van distingir el grup de ponents:

  • Ryszard Czarnecki, Vicepresident del Parlament Europeu;
  • Petras Austrevicius, Eurodiputada, cap del grup informal d’Amics d’Ucraïna al Parlament Europeu;
  • Dirk Schuebel, Cap de divisió, East Partnership Bilateral, SEAE;
  • Philippe Cuisson, Grup de Suport a Ucraïna, DG NEAR;
  • Markus Beyrer, Director general de Businesseurope.

L'oficina ULIE de Brussel·les com a representació dels negocis ucraïnesos a Europa, a través de la qual tracta de cooperar amb moltes altres associacions empresarials d'Ucraïna que treballen per garantir la prosperitat d'Ucraïna mitjançant el desenvolupament del sector privat nacional. En particular, l'oficina de representació se centra en tres fluxos de treball clau:

  • Contactes B2B per a empreses ucraïneses, inversió bilateral i facilitació d’importació / exportació;
  • cooperació amb institucions de la UE (la Comissió de la UE, el Parlament Europeu i el Servei Europeu d'Acció Exterior) en la implementació d'una política efectiva de suport al desenvolupament industrial i empresarial a Ucraïna; també participació en la revisió de la política europea de veïnatge respecte a Ucraïna;
  • promoció entre les empreses i institucions educatives d'Ucraïna de programes i instruments finançats per la UE disponibles per a Ucraïna i l'organització d'esdeveniments de formació per fomentar la participació en aquests programes.

 La Lliga Ucraïna d'Industrials i Empresaris (ULIE) és l'associació empresarial més gran d'Ucraïna amb membres que van des de grans empreses integrades verticalment fins a petites / mitjanes empreses. Durant més de 20 anys, la missió clau de la Lliga ha estat promoure i protegir els interessos de les empreses nacionals a Ucraïna i a l'estranger. Amb oficines centrals a Kíev, ULIE gestiona 28 filials regionals, 73 sucursals, 22 oficines de representació i 34 comitès a Ucraïna juntament amb 22 oficines de representació en altres països, inclosa una a Brussel·les. Avui ULIE's ha iniciat la seva missió històrica de donar suport a la integració d'Ucraïna al mercat econòmic de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències