UE proposa augmentar l'ajuda humanitària per 50 milions d '€ com Comissionat Stylianides visita al Sudan del Sud

christos_stylianides-1900x700_cL'ajuda humanitària i gestió de crisi Comissari Christos Stylianides (A la foto), qui està de visita al sud del Sudan, anuncia que la Comissió està demanant un nou suport vital en la quantitat de 50 milions de € de la Unió Europea per a les víctimes d'aquesta crisi humanitària.

"He estat testimoni de primera mà l'immens patiment de la gent del sud del Sudan. Les persones que han estat forçades a abandonar les seves llars i desesperadament busquen un lloc segur per viure. Les persones que no tenen l'oportunitat de guanyar-se la vida. ! Han patit prou ", va dir el comissionat Stylianides.

"L'ajuda humanitària salva vides, però no pot resoldre la crisi. Es necessita urgentment un acord de pau sostenible. Faig una crida als diversos grups de combat al sud del Sudan per a la pau i la reconciliació. Els líders del Sudan del Sud necessiten per posar fi al sofriment innecessari de les seves persones que mereixen molt millor ", ha afegit el Comissionat.

El nou paquet d'ajuda, un cop aprovat per les autoritats pressupostàries, portarà l'ajuda humanitària de la Comissió per al sud del Sudan i els països veïns afectats per la crisi de € 120.5m per 2015. A més, proporcionarà assistència per salvar la vida immediata (refugi, aigua, higiene i protecció) per a l'interior del Sudan del Sud més vulnerables i fora del seu país.

Fons

Des de fa més d'un any l'estat més jove del món s'ha vist afectada per una important crisi que afecta tota la regió, incloent Kenya, Etiòpia, Sudan i Uganda. Més de dos milions de persones han fugit de les seves llars, incloent més de mig milió de refugiats en els països veïns.

La situació humanitària al país ha estat greus des que va esclatar la violència a 2013. Les principals necessitats humanitàries són per a aliments, aigua potable, atenció de la salut, l'habitatge, el sanejament, la higiene i la protecció.

L'ONU estima que 2.5 milions de persones al sud del Sudan s'enfronten actualment la seguretat alimentària greu i la situació podria deteriorar encara més.

Les organitzacions humanitàries tenen dificultats per arribar a les persones que necessiten ajuda, a causa dels atacs contra els treballadors humanitaris i la inseguretat general. La Comissió manté una

equip d'experts humanitaris al Sudan del Sud, on es monitoregen la situació, avaluar les necessitats i supervisar l'ús dels fons de la UE.

Més informació

informativa del Sudan del Sud

etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conflictes, EU, Comissió Europea, L'assistència humanitària, finançament humanitària, política, Sudan del Sud, món