Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

carta oberta a la Comissió Europea: Buscant per successor d'Agenda de la UE per als Drets de l'Infant

COMPARTIR:

publicat

on

20140904PHT58603_originalEl Sr. Jean-Claude Juncker
President de la Comissió Europea
B-1048 Brussel·les

cc. Primer vicepresident de la Comissió Europea, Sr. Frans Timmermans
cc. Comissària Europea de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Sra. Vera Jourova
cc. Tots els representants permanents del president de la Unió Europea Jean-Claude Juncker,

Nosaltres, les organitzacions subscriptores, escrivim per instar a la Comissió Europea a desenvolupar un successor integral de l’Agenda de la UE per als Drets del Nen, tal com va demanar el Consell de la Unió Europea en les seves conclusions de desembre 2014 i de l’Europa. Parlament en la seva Resolució de novembre d'aquest any.

L’Agenda de la Unió Europea per als Drets del Nen (des d’ara endavant l’Agenda) ha estat de gran importància per a la tasca iniciada per la Comissió Europea sobre els drets dels infants, incloent-hi les prioritats identificades com la promoció d’una justícia favorable a la infància i una Internet més segura. o protegir els nens de la violència i abordar la discriminació i l’exclusió social. Un exemple concret d’un resultat positiu de l’Agenda és el fet que la xarxa de línies telefòniques 116 000 per a nens desapareguts s’expandeixi per incloure els estats membres de 27 a 2014 en comparació amb els estats membres de 11 a 2011.

Tanmateix, aquesta primera agenda ha expirat a 2014 i encara queda molt per fer tant a la UE com a tot el món. Queden molts desafiaments i violacions dels drets dels nens i s’està sorgint de nous. Moltes d’elles necessiten una resposta europea que abordi les causes fonamentals de les violacions de drets i omple les llacunes existents o aborda qüestions transfrontereres en les àrees de justícia, migració, reducció de la pobresa, inclusió social, educació, salut, desenvolupament sostenible, etc.

El Tractat de Lisboa i la Carta dels Drets Fonamentals consagren la responsabilitat de la UE de promoure, protegir i complir els drets del nen en totes les accions i polítiques pertinents de la UE. La traducció d'aquests compromisos i obligacions en una realitat on els interessos del nen són el centre de la política, la legislació, el finançament i la promoció dels drets humans de la UE, però, requereix un lideratge fort i un instrument sòlid de la UE per orientar l'acció de la UE.

It is of critical importance that the momentum created by the former Agenda is not lost through a lack of vision, effective planning and strategic guidance for all staff and representatives of the EU going forward. The new Agenda should be developed in consultation with stakeholders and build on the key successes achieved under the previous framework. Concretely, it must mainstream children’s rights, ensure systematic inter-departmental and inter-institutional co-operation on children’s rights, promote regular dialogue with stakeholders (incl. child rights organisations) and enhance policy coherence between the internal and external dimensions of EU action and between policy areas, in line with the objectives of the Lisbon Treaty. A new Agenda is also needed to consolidate the EU’s key role in promoting, protecting and fulfilling children’s rights both within the Union and throughout the world. This will be particularly important as the EU sets out to implement the universal post-2015 Sustainable Development Goals, as highlighted in Commission Communications including the 2014 “A Decent Life for All: From Vision to Collective Action”. The successor to the EU Agenda must take a rights-based approach, firmly grounded in the UN Convention on the Rights of the Child (UNCRC), as the December 2014 Council Conclusions recommended.

anunci

El principi que la inversió en el desenvolupament i el benestar dels infants és intel·ligent, sostenible i que prové de perspectives socials, econòmiques i polítiques, és la base de la Recomanació 2013 de la Comissió Europea "Invertir en nens: trencar el cicle del desavantatge". Sense un document d'orientació clar per als propers anys, la promoció dels drets i el benestar dels infants en la Unió Europea comporta un risc ad hoc, feble i fins i tot ineficaç. En aquest context, les organitzacions internacionals i europees de drets dels infants demanem a la Comissió Europea que adopti un programa complet, nou i robust, que defineixi un marc clar per a l'acció de la UE sobre els drets del nen a Europa ia l'estranger.

Us donem les gràcies per la vostra atenció a aquest assumpte important i us esperem molt de seguiment a les nostres recomanacions en una reunió amb vosaltres en breu.

Podeu arribar a tots nosaltres a través de: [protegit per correu electrònic] 

Baixa aquesta carta oberta aquí.

signature.png

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències