Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

les sol·licituds d'asil menors no acompanyats: procés en el qual els nens són, diuen els eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

ImmigracióLes sol·licituds d'asil de la UE per a menors no acompanyats s'haurien de tramitar al país de la UE on hi hagi el menor, fins i tot si no és aquí on va sol·licitar el menor, van dir dimecres (6 de maig) els eurodiputats del Comitè de Llibertats Civils. Els processos on hi ha nens solen ser del seu interès i eviten traslladar-los innecessàriament entre els estats membres, segons les esmenes del comitè al Reglament de Dublín, que determina quin estat membre ha d’examinar les sol·licituds d’asil.

Les esmenes tenen com a objectiu aclarir les normes del Reglament de Dublín sobre quin estat membre és responsable de tramitar la sol·licitud d’asil d’un menor no acompanyat. La regulació actual no és clara sobre aquest punt, ja que diu que hauria de ser on el menor ha presentat la seva sol·licitud, però no si ha de ser el país on el menor va sol·licitar asil per primera vegada o, en els casos en què hi hagi més d’una sol·licitud. país, on el menor és present.

“Els menors no acompanyats són molt vulnerables i l'interès superior del menor sempre ha de ser el primer. Estic molt content que la comissió doni suport a aquest punt de vista", va dir la diputada líder del Parlament Cecilia Wikström (ALDE, SE), i va afegir: "La posició del Parlament Europeu és clara: els nens no s'han d'empènyer entre els estats membres".

La seva posició va ser recolzada per 49 vots contra tres.

Les esmenes estableixen que és l'estat membre on hi ha el menor el responsable de la tramitació de la sol·licitud d'asil, per evitar transferències innecessàries de menors i garantir una decisió ràpida sobre la sol·licitud, d'acord amb el principi imperatiu del menor millor interès. L'única excepció possible a aquest principi hauria de ser si una avaluació individual demostri que seria en el millor interès del nen anar a un altre país, segons diuen els eurodiputats.

Propers passos

El comitè va votar per donar a la senyora Wikström un mandat per iniciar negociacions amb els estats membres, per 50 vots en contra, 3 i sense abstencions. Es preveu que les converses comencin aviat.

anunci

Durant les negociacions sobre la reforma del reglament de Dublín el 2013, el Parlament, el Consell i la Comissió no van acordar una aclariment de l'article 8.4 (el Consell va dir que el primer estat membre hauria de ser el responsable de l'aplicació, el Parlament i la Comissió l'estat membre on es troba el menor present).

En lloc d'això, les tres institucions van acordar una declaració comuna que afirmés que una vegada que es dictés una sentència del Tribunal de Justícia Europeu sobre la qüestió, en el moment pendent, la Comissió hauria de tornar amb una proposta que reflectís la sentència judicial. La sentència es va produir el juny de 2013 i la proposta de la Comissió de modificar el reglament el juny de 2014.

La posició del comitè votada avui reflecteix els principis de la resolució judicial que subratlla el millor interès del nen, no hi ha transferències innecessàries i un accés ràpid al procediment d’asil, i s’ajusta a la Carta de Drets Fonamentals.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències