Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

Ser ambiciós amb ODS, encara hi ha temps per fer les coses bé

COMPARTIR:

publicat

on

Formació de voluntaris comunitarisVSO: Formació de personal sanitari comunitari i voluntaris a l’Àfrica

Per Priya Nath, Assessor de polítiques globals i defensa (post-2015)

La setmana passada, les Nacions Unides van publicar un document amb un esborrany zero que descrivia l'aspecte dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Al mateix temps, milers de persones es van reunir a Brussel·les per debatre sobre els grans reptes mundials del desenvolupament com a part de les Jornades Europees del Desenvolupament anuals i va ser un punt calent de debats d'experts.

El Zero Draft ens proporciona un punt àlgid en el que podem esperar que els caps d’Estat firmi el setembre d’aquest any. És el producte de dos anys de debats inclosos en una agenda global i global per fer front a la pobresa. Per a aquells que estem en el sector del desenvolupament, va ser fantàstic veure que hi ha un alt nivell d’ambició en els esborranys dels ODS, però no es pot deixar renunciar a aquesta ambició durant els propers mesos, mentre que s’acorden més detalls en negociacions dures encara per arribar. al juny i al juliol. 

VSO es troba entre els grups que creuen que els ODS haurien de ser impulsats per la gent, no pels governs o la política. L'esborrany fa al·lusió a això, al final del paràgraf 43, afirmant que es tracta d'una "agenda per a la gent i per a la gent", però seria millor que aquestes set breus però importants paraules estiguessin més a prop de la part superior de l'agenda.

Les persones en aquest context inclouen el milions de voluntaris que ajuden a donar suport als membres vulnerables de les seves comunitats amb coses com l'accés a la informació, la realització de tasques quotidianes o la seva veu. La nova agenda és una gran oportunitat per reconèixer i donar suport a aquestes persones vitals, però sovint invisibles. Per ajudar els voluntaris a donar suport a aquest important paper, hauran de ser reconeguts en els plans de desenvolupament i disposar de recursos perquè puguin continuar oferint serveis bàsics a algunes de les comunitats més marginades del planeta.

L’altra àrea clau d’ambició que cal mantenir és l’aspiració a “aconseguir la igualtat de gènere i empoderar a totes les dones i nenes”. Actualment, això és un dels avantatges del preàmbul, on és fantàstic veure que es reconeix la igualtat de gènere com un dret humà bàsic, no només com un instrument per ajudar a aconseguir altres coses. Però, per assolir aquest objectiu, haurem d’afrontar les estructures de poder molt arrelades de totes les nostres societats, que continuen posant els homes al capdavant de gairebé totes les taules de presa de decisions, si no l’envolten completament.

anunci

El que realment importa ara és com aquestes paraules es tradueixen en acció. L'esborrany zero encara no ha enclavat la pregunta de "com": com es farà responsable als governs d'una manera significativa? Com es dirigiran els recursos? Com ens assegurem que les persones, especialment les que experimenten pobresa i marginació, tinguin la seva opinió per avaluar el progrés d’aquesta agenda?

Els estats membres són un dels actors clau de les negociacions intergovernamentals a Nova York a finals d 'aquest mes i de Conferència sobre finançament per al desenvolupament a Addis Abeba a juliol. Tots dos fòrums han de produir plans d’implementació, rendició de comptes i mesurament que coincideixin amb l’ambició d’aquests objectius i objectius. Això es basa en un diàleg obert i inclusiu amb tothom que s’adhereixi a la tasca fins al final, de manera que aconseguim la millor oferta possible per a la gent i el planeta.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències