Assemblea Parlamentària Paritària ACP-UE: "No restringir els drets humans en nom de la diversitat cultural", diu Louis Michel

9b8ba6967525ad432cfd6911ae9415ca"No hi pot haver un relativisme cultural on es tracti dels drets humans", va dir Louis Michel (ALDE, BE) (A la foto) dilluns (15 juny), a l'inici de la 29th reunió de l'Assemblea Parlamentària Conjunta ACP-UE, a Suva, Fiji. Va dir que els drets humans no es podrien vulnerar en nom de la diversitat cultural, i va afegir que aquesta qüestió era el centre de les discussions a Europa, així com als estats ACP.

Durant la sessió inaugural, a la qual van assistir el primer ministre Josaia Vorege Bainimarama de Fiji, Michel i el seu copresident ACP, Fitz A Jackson, van expressar el seu condol a les víctimes del cicló Pam, que havia devastat Vanuatu i també va arribar als països veïns el març i va ser objecte d’una resolució urgent per votar l’assemblea el dimecres. La reunió de l’APP va ser l’oportunitat de respondre a les necessitats específiques i als reptes particulars de la regió del Pacífic, van dir que van agrair a les autoritats de Fiji allotjar l’assemblea.

L’agenda de l’APP també incloïa els recursos naturals, els reptes del canvi climàtic per als estats insulars i la necessitat d’eleccions per facilitar la transició a la República Centreafricana.

Diversitat cultural i drets humans

Michel va dir a l'Assemblea que la diversitat cultural no podia ser utilitzada com a argument per violar els drets humans, consagrats en el dret internacional. Va subratllar que el "relativisme cultural" no era acceptable i que la gent hauria de tenir el coratge de recordar que en la societat humana això el tipus d’equació no era possible. La diversitat cultural i els drets humans als països ACP i de la UE són objecte d'una resolució de la Comissió d'Afers Polítics de l'AEJ que es votarà el dimecres (17 de juny).

Problemes enfrontats per la regió del Pacífic

Els petits estats insulars estan greument afectats pel canvi climàtic i el debat principal de l'Assemblea se centrarà en els mars i els oceans, inclosa l'explotació dels recursos naturals en aquest entorn.

"Les decisions preses en fòrums internacionals", com ara l'Organització Mundial del Comerç (OMC), la Conferència sobre el Canvi Climàtic COP 21 i la Unió Europea, "poden tenir conseqüències importants per al desenvolupament d'aquests països, que estan tan lluny dels centres. del poder ", va dir Jackson. Va subratllar que l’APP "està en un lloc únic per ser el defensor del desenvolupament per al poble del Sud i del Nord". Va ser una plataforma, va dir, que es podria utilitzar per mostrar al món que "el desenvolupament no és un joc de suma zero: pot i ha de ser una causa guanyadora".

Central African Republic

Michel va dir a l'Assemblea que les eleccions s'han de celebrar a la República Centroafricana el més a prop possible de la data inicialment prevista. Va subratllar que "la pau a la RCA no serà possible sense un esforç internacional sostingut" i ha rendit homenatge a les autoritats de transició, que demanen que es tinguin eleccions el més ràpid possible per tal de donar-los legitimitat democràtica.

Jackson va destacar que el CAR era "un país amb un enorme potencial de desenvolupament" que "necessita una solució que garanteixi una pau duradora, no un acord de patchwork que pugui arruïnar-se a la crisi més petita".

L'Assemblea aprovarà una resolució sobre la situació a la República Centreafricana.
Fiji

Michel felicita el primer ministre de Fiji pels avenços positius i els recents progressos que van beneficiar a la gent de Fiji. Va demanar que es mantingués l'èxit de les eleccions democràtiques de setembre i esperés que Fiji continués en el mateix camí i prosperés.

Assemblea Parlamentària 29th ACP-UE

L'Assemblea Parlamentària Conjunta ACP-UE (APJ) reuneix representants electes de la Unió Europea (UE) i els països d'Àfrica, el Carib i el Pacífic (ACP), amb diputats i diputats dels estats signants de 78 a l'Acord de Cotonou, que és la base per a la cooperació al desenvolupament ACP-UE.

L'Assemblea votarà dimecres (17 juny) sobre tres resolucions:

  • Reptes i oportunitats en l'educació i la formació professional als països ACP: debat i vot dimecres: els corapersos Musa Hussein Naib (Erithrea) i Francesc Gambus (EPP);
  • El finançament de la inversió i el comerç, incloent-hi les infraestructures, als països ACP pel mecanisme de fusió de la UE: debat el dilluns i vot dimecres: els coraportistes Malement Liahosoa (Madagascar) i David Martin (S&D) i;
  • la diversitat cultural i els drets humans als països ACP i de la UE: debat dimarts i vot dimecres: coraportistes Abdoulaye Touré (Costa d'Ivori) i Davor Ivo Stier (PPE).

Es debatran dos temes urgents i es tancaran amb resolucions:

  • El desastre natural a Vanuatu (i els estats veïns): el camí a seguir, incloent la cooperació regional: debat dimarts i vot dimecres, amb la participació d'Osnat Lubrani, coordinador resident de les Nacions Unides i representant del PNUD.
  • La situació a la República Centreafricana: debat i vot dimecres.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, República Centreafricana (CAR), EU, Parlament Europeu, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *