Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els diputats europeus es troben en estreta relació amb el Consell sobre els productes de foca

COMPARTIR:

publicat

on

segellarEl comerç de productes derivats de foca procedent de caceres realitzades fins ara per protegir les poblacions pesqueres es prohibirà a la UE en el futur, però es mantindrà l’exempció per al comerç de productes derivats de la caça de segells realitzada per la comunitat inuit, segons l’acord preliminar dels diputats al mercat interior. i la Presidència letona del Consell el dijous (25 juny).
"Estic molt satisfet amb el resultat de les negociacions d'avui i estic molt segur que escoltarem bones notícies del Consell després de la reunió del Coreper la setmana vinent. El text final inclourà un nou conjunt de criteris sota els quals els productes de foca resultants de les caceres realitzades per Intuit i altres comunitats indígenes es podrien col·locar al mercat, una referència clara a les necessitats d'aliments i ingressos d'aquestes comunitats per donar suport a un mitjà de vida sostenible. .

"El nou article que fa referència a la necessitat d'informar adequadament als ciutadans que els productes de foca procedents de la caça dels inuit i d'altres comunitats indígenes són legals, va ser obtingut pel Parlament", va dir el ponent, Cristian-Silviu Bușoi (PPE, RO), després de es va arribar a l'acord.

La UE va prohibir el comerç de productes de foca a 2009 en resposta a les preocupacions per al benestar animal. No obstant això, va permetre dues exempcions, una per a productes derivats de foques caçades per Inuit i altres comunitats indígenes i l'altra per caça a petita escala per garantir la "gestió sostenible dels recursos marins" (l'anomenada excepció MRM). Al juny, 2014, una sentència de l’Organització Mundial del Comerç va desafiar aquestes exempcions pel fet que podrien tenir efectes discriminatoris, obligant a la UE a actualitzar les seves normes sobre el comerç de productes de foca.

Reforçar l'exempció de Inuit

Els eurodiputats van recolzar una proposta de la Comissió per alinear les normes de la UE amb la sentència de l'OMC renunciant a l'excepció MRM i mantenint una excepció inuit reforçada, ja que la caça de foques és una part integral de la cultura i la identitat de la comunitat inuit.

Als inuits se'ls permetrà vendre productes de foca a la UE només si els seus mètodes de caça tenen en compte el benestar dels animals, són part de la seva tradició i contribueixen a la seva subsistència, segons el tracte. Un organisme reconegut per la Comissió emetrà un document de compliment en aquest sentit.

No obstant això, si la Comissió descobreix proves que indiquen que les caces inuit es duen a terme principalment amb finalitats comercials, poden restringir o prohibir la comercialització de productes derivats d'aquest tipus de caça.

anunci

Avaluació d’impacte i informació adequada

La Comissió haurà d'informar a finals de 2019 sobre l'aplicació de les noves normes, prestant especial atenció al seu impacte en la comunitat inuit. Mentrestant, en virtut de l'acord, a la insistència dels eurodiputats, la Comissió tindrà l'encàrrec d'informar el públic i els funcionaris duaners sobre les noves normes i l'excepció inuit. Els negociadors del Parlament creuen que això podria ajudar a contrarestar els retrats negatius generalitzats i els malentesos de la caça de foques realitzats pels inuits i altres pobles indígenes.

Propers passos

El text acordat provisionalment encara ha de ser aprovat formalment pel Comitè de Representants Permanents del Consell i el Comitè del Mercat Interior del Parlament.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències