Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

Declaracions de la secretària general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, al començament de l'OTAN reunions dels ministres de defensa

COMPARTIR:

publicat

on

Jens StoltenbergBona tarda.

"Avui prendrem decisions per enfortir la nostra defensa col·lectiva i ho farem perquè l'OTAN ha de fer front a un entorn de seguretat nou i més difícil.

"Espero que augmentarem encara més la força i la capacitat de la Força de Resposta de l'OTAN, inclosos els components aeri, marítim i de les seves forces especials. En conjunt, esperem que aquesta força sigui de fins a 40,000. Aquest és un augment substancial en comparació amb l'anterior nivell de 13,000 efectius.

"També millorarem la nostra planificació anticipada i accelerarem la presa de decisions polítiques i militars.

"Això ens permetrà desplegar les nostres forces amb la rapidesa que necessitem quan sorgeixin crisis, tot mantenint un control polític complet.

"També revisarem les xifres d'inversió en defensa. Mostren que aquest any s'espera que cinc aliats gastin el dos per cent del PIB, o més, en defensa. Divuit aliats han augmentat les despeses de defensa, però la inversió en defensa de l'OTAN espera que disminueixi un el cinc per cent el 2015.

"Per tant, hem de fer més per augmentar la inversió en la nostra defensa a mesura que han augmentat els reptes per a la nostra seguretat.

anunci

"No serem arrossegats a una cursa d'armaments, però hem de mantenir segurs els nostres països.

"També treballarem més estretament amb els socis per ajudar a mantenir el nostre barri estable.

"Espero que aprovarem un paquet de creació de capacitat de defensa per ajudar Moldàvia a millorar les seves institucions de defensa i seguretat.

"Demà ens trobarem amb el ministre de Defensa ucraïnès per revisar els reptes que afronta el país. Al mateix temps, també revisarem el suport que donem a una Ucraïna forta i sobirana.

"També ens trobarem amb el ministre de Defensa afganès en funcions per parlar del nostre continu suport a l'Afganistan ara i a llarg termini.

"I amb això, estic preparat per respondre a les vostres preguntes".

PREGUNTA: Wall Street Journal. "Dilluns, els Estats Units van anunciar una sèrie de mesures de suport per a la VJTF i jo només em preguntava què permetria fer la força que no hauria pogut fer. Quina importància té? Quina diferència tindrà? "

SECRETARI GENERAL: "L’anunci nord-americà és molt apreciat i l’accepto moltíssim perquè és de gran importància i l’anunci nord-americà fet pel secretari Carter aquesta setmana és molt important perquè augmenta la preparació i la preparació de les nostres forces. Tant el fet que els Estats Units ara ens proporcionaran les capacitats clau per a la nostra força de treball conjunta de preparació molt alta, la força de punta de llança, per exemple, l’elevació estratègica d’aire, el subministrament de combustible aire-aire, les forces d’operacions especials. Això és de gran importància per a les nostres forces d’alta preparació.

"A més, agraïm molt que els Estats Units també preposin equipament pesat. Això és important per als exercicis, per fer més exercicis amb les tropes dels Estats Units, i crec que el que ara veieu és un esforç transatlàntic unit i decidiu a l'hora d'enfortir la nostra defensa col·lectiva. Els aliats europeus s’estan intensificant i proporcionen les nacions capdavanteres, de manera que set aliats europeus són ara els països capdavanters per a la força de preparació elevada, la força de punta de llança, i després els Estats Units proporcionen les capacitats clau i també Tot plegat és un fort exemple de com l’OTAN s’adapta a un entorn de seguretat més exigent ".

PREGUNTA: AFP. "Secretari general, esteu dient que no serem arrossegats a la cursa d'armaments. Però Rússia argumenta el contrari. Rússia sosté que el preposicionament d'armes pesants a les fronteres, l'augment de la NRF, exercicis, són provocacions i l'OTAN arrossega Rússia a la cursa d'armaments. La vostra resposta? "

SECRETARI GENERAL: "L’OTAN és una aliança defensiva. I el que fem és defensiu. I estem responent a un entorn de seguretat nou i més desafiant. Però tot el que fem és defensiu, és proporcionat i està totalment en línia amb els nostres compromisos internacionals.

"L'OTAN ha de respondre quan veiem nous desafiaments i hem vist nous desafiaments que emanen tant al sud, amb violència, turbulències, a l'Iraq, Síria, el nord d'Àfrica i ISIL. Però també veiem desafiaments de l'est. I què I crec que, quan veiem aquests canvis fonamentals en l’entorn de seguretat que envolten l’OTAN, si no haguéssim fet res, seria motiu de preocupació.

"Ens complim amb els nostres compromisos internacionals; respectem els acords de control d'armes; continuem esforçant-nos per obtenir una relació més cooperativa i constructiva amb Rússia. Tots els aliats de l'OTAN estan units en la nostra visió comuna que el control d'armes és important. No ho fem busquem una nova cursa d’armaments, però hem de mantenir segures les nostres nacions i ens hem d’adaptar quan el món canviï.

PREGUNTA: "L’anunci dels Estats Units d’instal·lar armament pesat als països bàltics és una nova provocació i un nou pas en l’escalada cap a Rússia? "

SECRETARI GENERAL: "Es tracta d’armes pesades per fer exercicis. La tardor passada vam decidir augmentar el nombre d’exercicis perquè hem d’augmentar la preparació i la preparació de les nostres forces. I acollo amb satisfacció la decisió dels Estats Units tant de preposició d’equips com de proporcionar capacitats clau com, per exemple, el proveïment de combustible aire-aire, forces especials d’operació, pont aeri estratègic.

"Com he dit que això és defensiu, això és una resposta prudent i necessària al que hem vist des de Rússia durant un llarg període de temps. Rússia ha invertit durant molts anys en defensa, han augmentat la despesa en defensa durant molts anys, al mateix temps, els aliats de l’OTAN han reduït la despesa en defensa i han realitzat molts exercicis instantanis i han utilitzat aquests exercicis instantanis com a disfressa, per exemple, traslladar forces a Crimea, desestabilitzant l’est d’Ucraïna i també estan fent servir retòrica nuclear i exercicis nuclears part de la seva postura defensiva.

"Tot plegat crea un nou entorn de seguretat i és per això que responem de manera responsable i defensiva i continuem deixant molt clar que ho farem de manera equilibrada i que continuem lluitant per un diàleg amb Rússia i no hi ha cap contradicció entre una forta defensa i el diàleg. En realitat crec que la defensa forta, la previsibilitat i la transparència són claus per tenir la base que necessitem per dialogar políticament amb Rússia "

PREGUNTA: Novaya Gazeta. "Parlant de diàleg amb Rússia? Hi ha plans de diàleg amb Rússia? Ara pràcticament s'ha assecat, almenys a nivell de l'OTAN. Potser hi ha diàleg bilateral amb els països membres de l'OTAN i Moscou, però no hi ha cap diàleg entre l'OTAN com a organització i Moscou. Ambdues parts diuen una postura defensiva i no parlen entre elles. Sembla perillós. Teniu intenció de començar o reprendre el diàleg? "

SECRETARI GENERAL: "Permeteu-me primer subratllar que el que ha fet Rússia a Ucraïna no és defensiu. Anexionar una part d’un altre país no és defensiu. Això és un acte d’agressió. I és la primera vegada des del final de la Guerra Freda que un país d’Europa pren o agafa part d’un altre país. Això no és defensiu. I Rússia continua enviant tropes, forces, subministraments a l'est d'Ucraïna. I desestabilitzant l’est d’Ucraïna. Això no és defensiu. Per tant, no hi ha dubte que Rússia és responsable d’actuacions agressives a Europa. I aquesta és la raó per la qual nosaltres, l’OTAN, responem de manera defensiva. I perquè la nostra principal responsabilitat és que continuem sent sòlids quan es tracta de la nostra capacitat de protegir i defensar tots els aliats contra qualsevol amenaça.

"Vam decidir la primavera passada suspendre la cooperació pràctica amb Rússia, però mantenir oberts els canals de diàleg polític. I crec que això és molt important. Hi ha diàleg polític a diferents nivells també entre funcionaris de l'OTAN i homòlegs russos. He conegut el ministre d'Afers Exteriors Sergei Lavrov dues vegades i crec que és important mantenir oberts aquests canals de diàleg polític i mantenir oberts els canals de contacte militar a militar.

"I crec que això sempre és important, però sobretot en moments amb més tensions i una major activitat militar al llarg de les fronteres. Crec que és encara més important ara. Perquè hem d'evitar que els incidents, els accidents, les situacions caiguin fora de control i creïn situacions perilloses .

"Aquesta és també la raó per la qual estem molt centrats en la previsibilitat i la transparència. Per part de l'OTAN, quan es tracta d'exercicis militars, convidem observadors i estem fent exercicis d'acord amb els nostres compromisos internacionals. I això també és el raó per la qual ens preocupen els exercicis ràpids realitzats per Rússia, perquè redueixen la transparència, redueixen la previsibilitat i augmenten els nous reptes a Europa.

"Així que sí, dialogem, sí, hauríem de continuar dialogant. Però el diàleg s'ha de basar en el respecte. I una de les normes més fonamentals en què es basa la nostra seguretat és, per descomptat, respectar les fronteres. I aquest és el motiu per què hem de respondre quan veiem que Rússia no respecta les fronteres dels seus veïns ".

PREGUNTA: Mitjans d’Ucraïna. "Excepte les respostes militars, tret de la preparació de les forces de punta de llança i d'altres coses que ja fa temps que coneixem. Què direm, respostes asimètriques o més aviat simètriques a la guerra híbrida russa, com la propaganda, com la creació d'ONG, i polítics corruptors que intenten desequilibrar la situació dels estats europeus que tenen minories russes que tenen possibles possibilitats d’implicació russa. Suggeriu i discuteix aquests dies. I la segona pregunta, si no us importa, és molt curta. comenteu la possible participació de Rússia en les activitats islàmiques insurgents com l'EI, l'EIIL o altres estats iraquians diferents que són aquí al món immediatament ".

SECRETARI GENERAL: "Puc fer l’última pregunta primer. L'OTAN ha suspès tota cooperació pràctica amb Rússia. Però, per descomptat, molts aliats de l'OTAN continuen dialogant i cooperant amb Rússia en diferents àrees. Per exemple, relacionats amb els esforços que s’estan fent ara per intentar arribar a un acord amb l’Iran sobre armes nuclears, també els esforços polítics per intentar trobar una solució política a la crisi de Líbia i també a la de Síria. I, per descomptat, que Rússia sigui membre del consell de seguretat de les Nacions Unides és un actor mundial on diversos aliats de l’OTAN, amb diferents capacitats i marcs diferents, estan treballant amb Rússia en aquestes qüestions. Això també forma part del diàleg que no té lloc entre l'OTAN com a tal, sinó entre diferents aliats de l'OTAN i Rússia.

"Aleshores, el híbrid. Així que el híbrid és un tema en el qual ara ens estem centrant realment i estem desenvolupant la nostra estratègia i crec que hem d'entendre que la guerra híbrida és la combinació de mitjans militars i no militars d'operacions obertes i encobertes. una àmplia gamma d’eines diferents que s’utilitzen en la guerra híbrida. Per tant, hem de tenir una resposta completa i també col·laborem amb altres organitzacions, per exemple amb la Unió Europea, per augmentar la nostra capacitat i capacitat de combatre la guerra híbrida.

"Ja hem implementat diverses mesures que són molt rellevants per combatre la guerra híbrida. Augmentar la intel·ligència, augmentar la vigilància i tot el relacionat amb la consciència de la situació és clau perquè un dels reptes de la guerra híbrida és que l'adversari o el (inaudible) voldrien fer d'una manera que ens proporciona el mínim temps d'advertència, el menor temps d'advertiment possible. Per tant, la intel·ligència, la vigilància és clau. Les forces d'operacions especials són claus i també estem desenvolupant la nostra capacitat i capacitats pel que fa a la ciberdefensa. ja estem tractant diversos aspectes relacionats amb la guerra híbrida. A més, diré el que fem, per exemple, quan es tracta d'incrementar la capacitat de defensa, les reformes i la resistència dels facilitadors també formen part de la nostra estratègia a l'hora de fer els països menys vulnerables. a la guerra híbrida ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències