Holanda s'enfronta a revisió per part del Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació Racial

19044904El Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació Racial (CERD) ha d'afrontar el rècord d'Holanda sobre la lluita contra la discriminació racial Dimarts 18 agost i dimecres 19 agost.

Els Països Baixos són un dels estats membres de la 177 a la Convenció internacional sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació racial (ICERD) i, per tant, ha de presentar informes periòdics al Comitè, compost per experts independents internacionals de 18.

Les reunions entre el Comitè i una delegació del Govern neerlandès es faran des de 15-18h on 18 agost i des 10-13h on 19 agost a la sala VII del Palais des Nations a Ginebra.

Entre les possibles qüestions que es plantegen: prevalença dels estereotips racistes, actituds racistes; el ressentiment racista causat pels mitjans de comunicació i els polítics; imatge negativa de persones d'ascendència africana transmeses per "Zwarte Piet" (Black Pete); situació dels gitanos; mesures per fer front a l'atur entre els membres joves de grups minoritaris, discriminació racial per part dels agents de contractació; finançament per als refugis d'emergència per a immigrants sense llar; detenció administrativa de sol·licitants d'asil i immigrants irregulars.

Més informació, inclòs l’informe escrit dels Països Baixos, aquí.

El Comitè publicarà les seves observacions finals sobre els Països Baixos i els altres països revisats: Colòmbia, Costa Rica, Níger, Surinam, Antiga República Iugoslava de Macedònia, República Txeca i Noruega 28 agost aquí.

2015 és el 50th aniversari d'ICERD, que és el més llarg dels principals tractats internacionals de drets humans. Va ser adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre 21 1965 de desembre.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Holanda, Nacions Unides, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *