Holanda s'enfronta a revisió per part del Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació Racial

19044904registre dels Països Baixos en la lluita contra la discriminació racial s'enfrontarà a un escrutini pel Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació Racial (CERD) de Dimarts i dimecres 18 19 agost.

Holanda és un dels 177 estats part en la Convenció Internacional sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació Racial (CERD), i per tant està obligat a presentar informes periòdics al Comitè, que es compon de 18 experts independents internacionals.

Les reunions entre el Comitè i una delegació del Govern holandès tindran lloc des de 15-18h on 18 agost i des 10-13h on 19 agost a la Sala VII al Palau de les Nacions a Ginebra.

Entre els possibles problemes que es plantegen: prevalença d'estereotips racistes, actituds racistes; el ressentiment racista causat pels mitjans de comunicació i pels polítics; imatge negativa de persones d'ascendència africana transmeses per 'Zwarte Piet' (Pete Negre); situació dels gitanos; mesures per abordar l'atur entre joves membres de grups minoritaris, discriminació racial per funcionaris de reclutament; finançament de refugis d'emergència per als immigrants sense sostre; detenció administrativa de sol · licitants d'asil i immigrants irregulars.

Més informació, incloent l'informe escrit pels Països Baixos, aquí.

El Comitè farà públiques les seves observacions finals sobre els Països Baixos i els altres països estan revisant - Colòmbia, Costa Rica, Níger, Surinam, l'ex República Iugoslava de Macedònia, República Txeca, i Noruega sobre 28 agost aquí.

2015 és el 50th aniversari de CIEDR que es va establir la més llarga dels principals tractats internacionals de drets humans. Va ser adoptat per l'Assemblea General de l'ONU al desembre 21 1965.

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Holanda, Nacions Unides, món