suport de la UE per als Balcans occidentals en 2015 Cimera a Viena

berlínLa cimera construirà sobre els progressos realitzats des de la Cimera de Berlín a l'agost de l'any passat, i tractarà de desenvolupar encara més la cooperació entre els països dels Balcans occidentals 6.

Alt Representant per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat / Vicepresident de la Comissió Europea, Federica Mogherini, Vicepresidenta d'Energia de la Unió, Maroš Šefčovič, i la Comissió Europea de Veïnatge i Ampliacions El Comissari Johannes Hahn representarà a la Unió Europea a la Cimera de Balcans Occidentals a Viena, demà 27 agost), organitzat pel canceller federal austríac Werner Faymann.

La cimera construirà sobre els progressos realitzats des de la Cimera de Berlín a l'agost de l'any passat, i tractarà de desenvolupar encara més la cooperació entre els països 6 Balcans Occidentals (Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Montenegro, l'antiga República Iugoslava de Macedònia , Sèrbia) en el tracte amb els seus reptes comuns, en particular la migració - un dels temes principals de la Cimera, que també inclouen la cooperació regional i el diàleg religiós i anti-extremisme. La Cimera inclourà sessions paral·leles per als caps de Govern, ministres d'Afers Exteriors i Ministres d'Economia.

  • En els caps de sessió dels governs dels primers ministres discutiran la situació econòmica actual a la regió, els joves d'educació / formació professional i la connectivitat. Alt representant / vicepresident Mogherini participarà en aquesta sessió. Ella va dir: "La regió dels Balcans occidentals s'enfronta a molts reptes, des de la urgència d'abordar les qüestions de seguretat i de migració a la necessitat d'abordar les dificultats econòmiques i polítiques en molts països. La Cimera dels Balcans occidentals a Viena ens donarà una oportunitat important no només per discutir els desafiaments actuals, sinó també el nostre futur comú ".
  • Comissari Hahn, juntament amb els ministres d'Afers Exteriors discutiran temes prioritaris actuals en la cooperació regional i els desafiaments relacionats amb la migració actuals. Comissari Hahn va dir: "Hem vist un progrés notable en la nostra agenda de connectivitat conjunta des de la Cimera de Berlín l'any passat i que ara s'han identificat projectes d'inversió prioritaris concrets en la regió, el que podria rebre el suport de l'Instrument de Preadhesió."
  • Vicepresident Šefčovič i ministres d'Economia debatran les perspectives econòmiques de la regió, i la connectivitat de l'energia i el transport, així com la formació professional. Vicepresident Šefčovič va dir: "La nostra estratègia de la Unió d'Energia assenyala molt clarament que la Unió d'Energia no s'atura a les fronteres de la Unió. Per això no escatimem esforços per connectar millor als Balcans occidentals als nostres propis sistemes d'energia. Aquest és el missatge que vaig passar quan era recentment a Sèrbia, i aquest és el meu missatge a la Cimera així ".

1.5 milions de € en l'assistència humanitària als refugiats i els migrants en els Balcans Occidentals

Abans de la Cimera, en l'actualitat la Comissió Europea és l'alliberament d'un addicional de 1.5 milions de € en el finançament humanitària per ajudar els refugiats i migrants a Sèrbia i l'Antiga República Iugoslava de Macedònia. L'ajuda donarà suport associats humanitaris per ajudar amb la prestació de serveis d'emergència bàsics com l'aigua potable, la higiene, la cura de la salut, l'habitatge, i la protecció dels refugiats i els migrants, la millora dels centres d'acollida, i la coordinació i presentació d'informes sobre qüestions de migració a la regió . Christos Stylianides, Comissari Europeu d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi, va dir: "Els Balcans occidentals estan tractant amb un nombre sense precedents de refugiats i migrants en trànsit. La UE està intensificant la seva ajuda humanitària que els proporcioni alleujament necessita amb urgència. Aquesta és la solidaritat europea en el seu nucli ".

La Comissió Europea ha concedit prèviament sobre 90,000 € en ajuda humanitària de la UE a l'ex República Iugoslava de Macedònia (de juliol 31 2015) i € 150,000 a Sèrbia (d'agost 20, 2015) en resposta a aquesta situació d'emergència. El finançament va anar directament a les Societats Nacionals de la Creu Roja dels dos països. l'ajuda humanitària global de la UE per donar suport als refugiats i els migrants vulnerables a Sèrbia i l'Antiga República Iugoslava de Macedònia ara assoleix els € 1.74m.

En el seu Agenda Europea sobre Migració, La Comissió Europea ha establert un enfocament integral per respondre als desafiaments de la migració, tant a curt com a llarg termini. La cooperació i el suport de tercers països, especialment els que estan en el nostre entorn immediat, és un element essencial d'aquest enfocament.

Fons

La Cimera serà presentada pel Canceller Federal d'Àustria, Werner Faymann, que ha convidat els primers ministres de la 6 Balcans occidentals (Albània, l'ex República Iugoslava de Macedònia, Kosovo, Montenegro, Sèrbia i Bòsnia i Hercegovina), així com d'Alemanya, França , Itàlia, Croàcia i Eslovènia a l'esdeveniment.

Més informació

estaran disponibles les conclusions de la Cimera de Viena al lloc web de la Comissió Europea aquí. L'esdeveniment també serà cobert per EBS.

Pàgina Web de la Cimera de Viena Balcans Occidentals 2015.

programa de mitjans.

dossier de premsa complet a l'Agenda Europea de Migració.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Balcans occidentals, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *