Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Full informatiu: El finançament per a les principals activitats relacionades amb la migració en els Balcans occidentals i Turquia

COMPARTIR:

publicat

on

migrants_balkans_routePer als països candidats (Albània, l'antiga República Iugoslava de Macedònia, Montenegro, Sèrbia i Turquia) i els possibles candidats (Bòsnia i Hercegovina i Kosovo), la UE proporciona suport tant financer com tècnic.

L’objectiu d’aquest suport és ajudar els beneficiaris a fer reformes polítiques i econòmiques i ajudar-los a complir les obligacions necessàries per a l’adhesió a la UE.

Això es fa principalment a través de Instrument d'ajuda de preadhesió (IPA).

Els fons IPA són una sòlida inversió en el futur dels països de l’ampliació i de la mateixa UE. Les inversions ja realitzades en aquests països, així com les que vindran en els propers anys, han anat i es destinaran també a projectes com la gestió integrada de fronteres (IBM), centres d’acollida per a sol·licitants d’asil i refugiats i suport per ajudar a combatre el tràfic de persones éssers humans.

Per al període 2007-2013, l'IPA tenia un pressupost d'11.5 milions d'euros; el seu successor, IPA II, es basarà en els resultats ja assolits dedicant 11.7 milions d’euros per al període 2014-2020.

El suport de preadhesió a les activitats relacionades amb la migració als Balcans occidentals i a Turquia des del 2007 ascendeix a uns 600 milions d'euros.

Sèrbia

anunci

Suport global de preadhesió per a activitats relacionades amb la migració (tant passades com previstes):

€ 54m

Des de 2007, s’ha compromès 45.6 milions d’euros per a Sèrbia en l’àmbit dels afers interiors. L’assistència es concentra en l’actualització tecnològica d’equips en llocs i infraestructures fronterers; actualització i ampliació d’instal·lacions d’asil; redacció de la nova llei d’asil i reforma del sistema nacional d’asil. Dins d’aquesta quantitat, s’ha previst un total de 13 milions d’euros en virtut de l’IPA II per a la construcció dels “Punts de pas comuns” (Mucibabe, Jarinje, Konculj).

Actualment, la delegació de la UE a Sèrbia proporciona 240 euros de l’IPA II per a necessitats addicionals, com ara eliminació de residus, aigua i sanejament, i altres necessitats que s’identifiquin en cooperació amb el Ministeri de Treball, Ocupació, Veterans i Política Social. el Comissaria de Refugiats.

A més d’aquests diners, la UE continuarà donant suport a la reforma del sistema d’asil de Sèrbia a mitjà i llarg termini. Ja s’han reservat uns 8.2 milions d’euros dels fons IPA per a Sèrbia per a projectes que s’estan implementant o començaran el proper any:

  • S’utilitzaran 3.2 milions d’euros per ampliar les capacitats d’allotjament existents per a immigrants a Sèrbia;
  • ja està en marxa un projecte de la UE d’1 milió d’euros, centrat en la redacció d’una nova llei d’asil i l’intensificació de la reforma del sistema d’asil;
  • S’han destinat 4 milions d’euros per desenvolupar encara més els sistemes de vigilància de les fronteres de Sèrbia.

L'ex República Iugoslava de Macedònia

Suport global de preadhesió per a activitats relacionades amb la migració (passades i previstes): 24 milions d’euros

S'han compromès 12 milions d'euros en virtut de l'IPA I per a la renovació de les estacions de policia frontereres, la lluita contra el tràfic d'éssers humans i el reforç de les capacitats policials per a la gestió de les fronteres.

Segons IPA II per al 2016, la UE té la intenció d’aportar 12 milions d’euros per donar suport al govern de l’antiga República Iugoslava de Macedònia. Els diners ajudaran a la implementació de la seva política migratòria mitjançant diverses activitats diferents, inclosa la millora de la infraestructura, l'equipament i el suport informàtic per al bon funcionament de la seva política d'asil i migració; enfortir el funcionament de la política de visats; la lluita contra el tràfic d'éssers humans i el suport a les víctimes de tràfic i violència; millora de les condicions a les comissaries; i enfortiment de les capacitats de formació i educació en l'àmbit dels afers interiors.

Bòsnia i Hercegovina (BiH)

Suport global de preadhesió per a activitats relacionades amb la migració (passades i previstes): 10.5 milions d’euros

A BiH s’han desemborsat 8.5 milions d’euros d’assistència de la UE que cobreixen assistència tècnica per gestionar eficaçment la migració i l’asil (4 milions d’euros), el subministrament d’equips (3.5 milions d’euros) i la construcció d’un centre d’acollida per a migrants (1 milió d’euros). Per al 2015, segons IPA II, es preveu 2 milions d’euros per donar suport a la policia de fronteres.

Montenegro

Suport global de preadhesió per a activitats relacionades amb la migració (passades i previstes): 22.6 milions d’euros

S’han compromès 2.63 milions d’euros entre el 2008 i el 2013 en virtut de l’IPA I, incloses les accions per garantir que els sol·licitants d’asil i els immigrants vulnerables tinguin accés a una protecció adequada i un tracte just (250,000 euros); i un contracte d'agermanament d'1 milió d'euros per donar suport a l'adopció de l'adquisició de Schengen.

Es preveu comprometre l’import de 20 milions d’euros el 2015 en virtut de l’IPA II. Això servirà per donar suport a la "Gestió integrada de fronteres".

Albània

Suport global de preadhesió per a activitats relacionades amb la migració (passades i previstes): 4.5 milions d’euros

Per al 2012 en virtut de l'IPA I, es van assignar 3 milions d'euros per a la reconstrucció dels punts de pas fronterers, amb l'objectiu de millorar el focus d'Albània en, entre altres, la migració il·legal i el tràfic de persones. El programa previst per al 2015 en virtut de l’IPA II inclou un fort component en el desenvolupament de capacitats de les agències policials, que cobreix, entre d’altres, la Gestió Integrada de Fronteres (IBM) amb l’objectiu de millorar el sistema de seguretat fronterer per aconseguir el compliment total de la UE i Schengen Adquiriu més. El pressupost indicatiu d’IBM és d’1.5 milions d’euros per al 2015.

Kosovo

Suport global de preadhesió a activitats relacionades amb la migració (passades i previstes): 7.1 milions d’euros

El finançament IPA I des del 2007 relacionat amb la migració ascendeix a 4.6 milions d’euros.

L’assistència es va proporcionar principalment mitjançant agermanaments. Se centra, entre altres coses, a enfortir el sistema de gestió eficaç de Kosovo, la readmissió i la reinserció sostenible dels migrants retornats. A més, el finançament IPA dóna suport a la construcció d’instal·lacions per a sol·licitants d’asil.

En virtut de l'IPA II es preveu 2.5 milions d'euros per enfortir les institucions de Kosovo en una gestió eficaç de la migració.

Turquia

Suport global de preadhesió per a activitats relacionades amb la migració (passades i previstes): 469 milions d’euros

S'han dut a terme diverses accions estructurals per reforçar els esforços de Turquia el full de ruta del visat. El finançament de l’IPAI en l’àmbit d’afers interiors augmenta de 130 milions d’euros a un import orientatiu de 245 milions d’euros per al període 2014-2016.

La major part de l'assistència es destina a:

gestió integrada de fronteres amb un enfocament a les fronteres terrestres i marítimes;

  • Donar suport a la construcció de centres de trasllat d’immigrants il·legals i centres d’acollida per a sol·licitants d’asil;
  • suport al sistema internacional de protecció, i;
  • suport a la lluita contra el tràfic d'éssers humans.

 També s'han mobilitzat 94 milions d'euros d'IPA per ajudar Turquia a fer front a l'afluència de migrants sirians.

 

Assistència a més d’un país

A novembre de 2015, el multi-país Programa IPA II "El suport regional a la gestió de la migració sensible a la protecció als Balcans occidentals i Turquia" s'implementarà durant 3 anys amb un pressupost de 8 milions d'euros. El programa millorarà la capacitat dels beneficiaris per oferir respostes sensibles a la protecció als fluxos migratoris reforçant la identificació dels migrants, millorant l'intercanvi d'informació i establint les bases per a solucions de retorn sostenibles. La Comissió implementarà aquest projecte a través de les agències competents de la UE, incloses Frontex, així com l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

Finançament humanitari per a refugiats i sol·licitants d’asil

El 26 d'agost de 2015, la Comissió Europea va destinar 1.5 milions d'euros en finançament humanitari per ajudar els refugiats i els immigrants a Sèrbia i l'antiga República Iugoslava de Macedònia. L’ajut ajudarà els socis humanitaris a ajudar a proporcionar serveis d’emergència bàsics com a aigua potable, higiene, atenció sanitària, refugi i protecció a refugiats i migrants, la millora dels centres d’acollida i la coordinació i l’informació sobre qüestions migratòries a la regió. .

Recentment, la Comissió Europea va assignar 90,000 euros en ajuda humanitària de la UE a l'antiga República Iugoslava de Macedònia (el 31 de juliol de 2015) i 150,000 euros a Sèrbia (el 20 d'agost de 2015) en resposta a aquesta situació d'emergència. El finançament es va canalitzar a través del Fons d’emergència per a desastres (DREF) de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja (IFRC) i es va dirigir directament a les dues Societats nacionals de la Creu Roja dels dos països. Amb el nou finançament, l’ajut humanitari global de la UE per donar suport a refugiats i migrants vulnerables a Sèrbia i l’antiga República Iugoslava de Macedònia ascendeix a 1.74 milions d’euros.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències