Connecteu-vos amb nosaltres

desenvolupament

Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030

COMPARTIR:

publicat

on

sdg2L'Agenda 2030 és el nou marc global per ajudar a eradicar la pobresa i aconseguir el desenvolupament sostenible mitjançant la 2030. Inclou un ambiciós conjunt d'objectius de desenvolupament sostenible 17, que està disposat a ser adoptada. L'Agenda per al Desenvolupament Sostenible 2030 estableix el marc global per eradicar la pobresa i aconseguir el desenvolupament sostenible mitjançant la 2030. Els nous objectius, un conjunt d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 17, van ser aprovades oficialment per la comunitat internacional a la Cimera de l'ONU dedicada que va tenir lloc del 25 27 de setembre.

L'Agenda 2030 es va recordar de manera informal per consens a l'ONU a l'agost d'aquest any. L'Agenda d'Acció d'Addis Abeba acordat al juliol també forma part integrant de l'Agenda 2030 mitjançant l'establiment d'eines, les polítiques i els recursos que s'han de posar en marxa per garantir que pugui ser implementat.

L'Agenda per al Desenvolupament Sostenible 2030 aportar una resposta global als desafiaments globals. Incorpora i com a continuació dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), la Conferència de l'ONU Rio + 20 sobre el Desenvolupament Sostenible, i el finançament de les Conferències de Desenvolupament. L'Agenda 2030 versa sobre l'eradicació de la pobresa i les dimensions econòmiques, socials i ambientals del desenvolupament sostenible en conjunt.

Els nous objectius de desenvolupament sostenible 17 i metes 169 associats integrar i equilibrar les tres dimensions del desenvolupament sostenible, que abasta àrees com ara la pobresa, la desigualtat, la seguretat alimentària, la salut, el consum i la producció sostenibles, el creixement, l'ocupació, la infraestructura, la gestió sostenible dels recursos naturals, oceans, el canvi climàtic, sinó també la igualtat de gènere, les societats pacífiques i no excloents, d'accés a la justícia i les institucions responsables.

L'Agenda 2030 és un acord universal; La seva aplicació requerirà l'acció de tots els països, desenvolupats i en desenvolupament. Es basa en una associació mundial, la mobilització dels governs i les parts interessades (ciutadans, la societat civil, el sector privat, el món acadèmic, etc.), a tots els nivells.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 17 són:

 • Objectiu 1. Acabar amb la pobresa en totes les seves formes a tot arreu
 • Objectiu 2. Fijar la fam, aconseguir la seguretat alimentària i millorar la nutrició i promoure l'agricultura sostenible
 • Objectiu 3. Garantir una vida saludable i promoure el benestar per a tothom en totes les edats
 • Objectiu 4. Garantir una educació de qualitat i equitativa i promoure les oportunitats d'aprenentatge permanent per a tots
 • Objectiu 5. Aconseguir la igualtat de gènere i l'autonomia de totes les dones i nenes
 • Objectiu 6. Assegurar la disponibilitat i la gestió sostenible de l'aigua i el sanejament per a tots
 • Objectiu 7. Garantir l'accés a una energia assequible, fiable, sostenible i moderna per a tots
 • Objectiu 8. Promoure el creixement sostingut, inclusiu i sostenible econòmica, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots
 • Objectiu 9. Construir infraestructura flexible, promoure la industrialització inclusiu i sostenible i fomentar la innovació
 • Objectiu 10. Reduir la desigualtat dins i entre països
 • Objectiu 11. Convertir les ciutats i els assentaments humans inclusiva, segura, resistent i sostenible
 • Objectiu 12. Garantir els patrons de consum i producció sostenibles
 • Objectiu 13. Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus impactes *
 • Objectiu 14. Conservació i ús sostenible dels oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible
 • Objectiu 15. Protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, la gestió sostenible dels boscos, la lluita contra la desertificació, i aturar i revertir la degradació de la terra i aturar la pèrdua de biodiversitat
 • Objectiu 16. Promoure societats pacífiques i no excloents per al desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tots i construir institucions eficaces, responsables i inclusives en tots els nivells
 • Objectiu 17. Enfortir els mitjans d'execució

Contribució de la Unió Europea a l'Agenda 2030

anunci

La UE està decidida a aplicar plenament el Programa d'2030, en tota la gamma de les seves polítiques internes i externes alinear les seves pròpies polítiques i accions per als objectius de l'Agenda. D'aquesta manera, la UE manté el seu compromís amb la solidaritat mundial i donarà suport als esforços d'aplicació en els països més necessitats.

Exemples de com la cooperació al desenvolupament de la UE pot contribuir a l'aplicació del Programa d'2030:

La UE amb els seus Estats membres, ja és el major donant mundial d'ajuda al desenvolupament, es va comprometre a augmentar la seva ajuda oficial al desenvolupament col·lectiu (AOD) i aconseguir 0.7% del producte nacional brut de la UE (INB) dins el termini de l'Agenda 2030.

Com a part del programa per al canvi, amb l'objecte d'incrementar l'impacte de la política de desenvolupament de la UE, la UE reorientat la seva ajuda per assegurar que va als països que més ho necessiten. En aquesta perspectiva, la UE ha rededicado unilateralment a un objectiu específic de l'AOD 0.20% AOD / PIB per als països menys avançats (PMA), entre 2015 i 2030.

La igualtat de gènere està totalment integrada en els programes de cooperació al desenvolupament o en l'assignació de fons per garantir la sostenibilitat ambiental com a pilar bàsic de la política de desenvolupament com a requisit previ per al desenvolupament socioeconòmic durador i l'eradicació de la pobresa. La UE implementarà el seu nou marc de gènere per promoure la igualtat de gènere, així com l'apoderament de les nenes i les dones.

La UE ajudarà els països en desenvolupament a mobilitzar més recursos interns, per exemple, amb els programes de suport pressupostari de la UE que continuaran per millorar la seva gestió de les finances públiques.

A través de la cooperació i les associacions amb el sector privat de la UE aprofitarà més fons per al desenvolupament. Treballant en conjunt amb els països socis, que invertirà en sectors clau com a infraestructura, energia i suport a les petites i mitjanes empreses (PIME). acció de la UE se centrarà en la promoció d'un entorn empresarial propici i la pràctica responsable dels negocis.

La UE continua sent el mercat més obert del món. El Sistema Generalitzat de Preferències (SGP) de la UE i els sistemes GSP+ per als països en desenvolupament es troben entre els sistemes més complets, accessibles i valuosos del món. La UE ofereix accés al mercat lliure d'impostos i quotes als països menys desenvolupats (PMA), amb les exportacions totals de PMA a la UE actualment per valor de més de 35 milions d'euros anuals. A més, la UE és el principal proveïdor d'ajuda al comerç.

Horitzó 2020, el Programa Marc de Recerca i Innovació (€ 77bn) està obert a investigadors de països en desenvolupament. La UE destinarà almenys 20% de la seva AOD per al desenvolupament humà en el període fins 2020, a àrees com ara l'educació i la salut.

La UE donarà suport al "Nou acord per als estats fràgils" decidit per la comunitat internacional a Busan el 2011, fins i tot mitjançant el finançament de la seva implementació. A més, més de la meitat del finançament bilateral per al desenvolupament de la UE seguirà destinant-se als estats fràgils i afectats per conflictes.

Pel que fa al medi ambient i el clima, la UE porta als esforços per un món sostenible.

El 20% de l'assistència de la UE, uns 14 milions d'euros fins al 2020, abordarà els objectius del canvi climàtic.

A més, almenys el 25% de les operacions de finançament del Banc Europeu d'Inversions (BEI) donaran suport a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic per tal d'afavorir la promoció dels objectius climàtics de la Unió a escala mundial. La UE invertirà 1.3 milions d'euros específicament en béns i reptes públics mundials relacionats amb el medi ambient i el clima l'any 2020, incloent, per exemple, 154 milions d'euros en boscos i 81 milions d'euros en aigua.

La UE proporcionarà fins € 1bn per a la biodiversitat i els ecosistemes, incloent la conservació de la vida silvestre. Les experiències UE comparteix, corre diàlegs estratègics i implementa projectes amb un nombre de països socis en la biodiversitat, els ecosistemes i la comptabilitat del capital natural, proporcionant suport de € 170m.

La UE ha previst € 50m de suport multilateral específicament per a la gestió racional dels productes químics i els residus ja que això afecta principalment a la mala gestió dels més pobres.

Minformació de mineral

Nota de premsa: Comissió Europea dóna la benvinguda a la nova 2030 Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible

Full de dades sobre el que la UE ha aconseguit amb els ODM

Fullet sobre el finançament global de desenvolupament sostenible després de 2015: Il·lustracions de les contribucions clau de la UE

Infografia sobre el finançament global de desenvolupament sostenible després de 2015: Il·lustracions de les contribucions clau de la UE

2030 Agenda per al Desenvolupament Sostenible

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències