Connecteu-vos amb nosaltres

EU

crisi dels refugiats de Síria: Fons Fiduciari UE posa en marxa principal i únic paquet de resposta de la UE mai per ajudar a 1.5 milions de refugiats i comunitats d'acollida al Líban, Turquia, Jordània i l'Iraq

COMPARTIR:

publicat

on

Protesta-refugiats-sirians-a-004El paquet d’ajut d’avui (1 de desembre) de 350 milions d’euros del Fons Fiduciari de la UE és l’única mesura més gran de la UE en resposta a la crisi dels refugiats sirians fins ara. Proporcionarà l’ajuda necessària amb urgència a 1.5 milions de refugiats i comunitats d’acollida exagerades al Líban, Turquia, Jordània i Iraq.

El Fons Fiduciari Regional de la UE en resposta a la crisi siriana va adoptar un paquet de programes per un total de 350 milions d'euros, la mesura més gran de la UE en resposta a la crisi dels refugiats sirians fins ara. Els programes ajudaran en els pròxims mesos fins a 1.5 milions de refugiats sirians i comunitats d’acollida exagerades al Líban, Turquia, Jordània i l’Iraq mitjançant la provisió d’educació bàsica i protecció infantil, un millor accés a la salut, millora de la infraestructura d’aigua i aigües residuals, com així com el suport a la resiliència, les oportunitats econòmiques i la inclusió social.

L'alta representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat/vicepresidenta de la Comissió Europea, Federica Mogherini, va dir: "La decisió d'avui és una prova concreta de la solidaritat de la UE amb Jordània, el Líban i Turquia, els països que acullen el major nombre de refugiats sirians que fugen de la violència i les persecucions. . La guerra a Síria és la crisi humanitària més gran a la qual ens enfrontem durant dècades, tenim el deure de donar suport als refugiats i a les comunitats que els acullen. El Fons Fiduciari permetrà que més d'1.5 milions de sirians tinguin accés a educació, aigua, aliments i atenció sanitària. A més, ens ajudarà a estar preparats per assegurar-nos que, si hi ha un alto el foc, podem actuar ràpidament sobre el terreny a Síria. Una solució duradora a la crisi dels refugiats només s'aconseguirà mitjançant un procés polític que condueixi a una transició, liderada pels mateixos sirians, per tornar el país a l'estabilitat i la pau. La UE no escatimarà esforços per contribuir a posar en marxa el procés polític, en paral·lel a la lluita contra Daesh i les organitzacions terroristes".

El comissari de la Política Europea de Veïnatge i les Negociacions d'Ampliació, Johannes Hahn, va dir: “Europa i els països del veïnat de Síria s'enfronten a la crisi de refugiats més gran des del final de la Segona Guerra Mundial, que ens afecta a tots. La nostra resposta ha de ser conjunta si volem tenir èxit. Amb quinze estats membres que ja hi contribueixen, el Fons Fiduciari de la UE incorpora aquest esforç comú i ja dona els seus fruits: en un període de temps molt curt, hem aconseguit llançar el paquet d'ajuda més gran que s'ha produït mai com a resposta a aquesta crisi. Estic convençut que aquesta és la manera més eficaç d'abordar les causes arrels de l'actual crisi migratòria i de convertir la desesperació en esperança i futur per als refugiats".

Fons

El paquet d’ajuts de 350 milions d’euros consta de quatre programes diferents:

El programa d’educació de 140 milions d’euros finançarà una ampliació massiva del suport als ministeris d’educació de Turquia, Líban i Jordània per permetre’ls inscriure 172,000 nens refugiats addicionals a l’escola, alhora que preveu programes d’aprenentatge accelerat, no formal i primerenc. activitats d’educació infantil i protecció infantil. Comprèn tres nivells d’acció: (i) un programa multinacional amb UNICEF centrat en el Líban i Turquia, (ii) diverses accions multinacionals de grups d’ONG europees centrades en el suport a la retenció, l’educació no formal i la primera infància, i ( iii) suport directe addicional al Ministeri d’Educació jordà. Juntes, aquestes accions es dirigiran a fins a 3 nens i adolescents en edat escolar que actualment no estan escolaritzats. Com a resultat, el finançament del Fons Fiduciari de la UE reduirà la bretxa restant per assolir l'objectiu llargament perseguit de portar 587,000 milió de nens refugiats sirians a l'educació aquest curs escolar.

anunci

El programa de resiliència i desenvolupament local de 130 milions d’euros respon a la necessitat urgent de millorar les oportunitats econòmiques per als refugiats i les comunitats d’acollida vulnerables més enllà de la dependència de l’ajut humanitari. S’implementarà mitjançant una barreja d’activitats d’un país i de diversos països per part d’ONG europees, agències de desenvolupament dels estats membres de la UE i el moviment Creu Roja / Mitja Lluna Roja. El programa s’adreçarà a més de 200 comunitats i 400,000 persones a tota la regió i, sobretot, a Turquia, atenent les necessitats financeres bàsiques de famílies vulnerables, involucrant joves desocupats i desil·lusionats a través del treball, el desenvolupament d’habilitats i el compromís de la comunitat en la preparació d’un futur retorn a Síria. mitigant també les tensions entre les comunitats d’acollida i de refugiats.

El programa de salut de 55 milions d’euros té com a objectiu ampliar i millorar l’accés dels refugiats a tota la regió a l’atenció primària, secundària i terciària de salut, suport psicosocial i protecció contra la violència sexual i de gènere. Arribarà i beneficiarà com a mínim 700,000 refugiats, amb un focus a Turquia i el Líban. A més, es preveu assistència sanitària específica al nord de l’Iraq.

S’utilitzaran 25 milions d’euros per establir un programa d’aigua, sanejament i higiene per a refugiats sirians i comunitats d’acollida a Jordània i al Líban, on les necessitats de suport als serveis municipals d’aigua i aigües residuals són més grans. Es preveu que beneficiarà fins a un milió de persones.

En col·laboració amb els governs d’acollida, totes aquestes accions estaran totalment alineades i implementades d’acord amb els plans de resposta a la crisi dels refugiats dels països afectats, en particular el Pla de resposta de Jordània 2016-2018, El Pla de resposta a la crisi del Líban, i els plans nacionals a Turquia i Iraq, com a part del marc regional de resposta de refugiats i resiliència de les Nacions Unides referent a això.

Els conflictes sirià i iraquià continuen tenint un impacte cada vegada més devastador i durador a Síria, Iraq, a tota la regió, i ara també als estats membres i als candidats a l’adhesió a la Mediterrània oriental i als Balcans occidentals. Les necessitats de les poblacions afectades són d’una escala sense precedents. 13.5 milions de persones a Síria (més de la meitat de la població), dels quals 6.5 milions de persones són desplaçades internes, necessiten assistència urgent i més de 4.2 milions de refugiats sirians en comunitats d’acollida exagerades dels països veïns necessiten ajuda diàriament . El nombre de morts relacionades amb el conflicte ha superat els 250,000 individus i més d’un milió han resultat ferits de guerra. A l’Iraq, 8.6 milions de persones necessiten ajuda, 3.6 milions de persones han estat desplaçades internament només en els darrers dos anys i més de 200,000 refugiats iraquians necessiten ajuda a Turquia, Jordània i altres països d’acollida o de trànsit.

El Fons fiduciari de la UE en resposta a la crisi siriana es va llançar fa un any per donar una resposta regional a una crisi regional, permetent així a la UE i als seus estats membres intervenir conjuntament, de forma flexible i ràpida, en resposta a les necessitats canviants. El fons fiduciari ha assolit, en molt poc temps, un volum total de 610 milions d’euros (570 milions d’euros del pressupost de la UE i poc més de 40 milions d’euros de 15 estats membres), dels quals 350 milions i 40 milions d’euros actuals adoptat a la 1st La reunió de la junta del maig ja està mobilitzada. La resta de fons es mobilitzaran a principis del 2016, tenint en compte també les possibles necessitats per donar suport a la implementació del acord assolit el 14 de novembre a Viena pel Grup Internacional de Suport a Síria, en què va participar HRVP Mogherini.

Més informació

Fons fiduciari regional de la UE a resposta a la crisi de Síria

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències