Després de les reixes per la fe a la Xina i l'Iran

| Gener 4, 2016 | 0 Comentaris

China_on_religious_groups_a

Per Bancs Martin

Xina i l'Iran són els dos països en què les ONG Drets Humans amb seu a Brussel·les sense fronteres internacional ha identificat el major nombre de creients empresonats per exercir els seus drets fonamentals a la llibertat de religió o de creences (herbàcies).

Les infraccions es detallen a la llista de presoners anuals de l'ONG "Behind Bars for their Faith in 20 Countries" publicat el gener de 4.

La llista comprèn més de 1,500 noms dels creients de 15 denominacions religioses, incloent ateus i que van ser detingudes per activitats protegides per l'article 18 de la Declaració Universal i l'article 9 de la Convenció Europea dels Drets Humans: la llibertat de canviar de religió o de creences, la llibertat d' compartir la seva religió o les seves creences, la llibertat d'associació, la llibertat de culte i de reunió, o l'objecció de consciència al servei militar.

Alguns països d'arreu 20 van ser identificats per HRWF per privar els creients i ateus de la seva llibertat en 2015.

Són Azerbaidjan, Bhutan, Xina, Egipte, Eritrea, Indonèsia, Iran, Kazakhstan, Laos, Corea del Nord, Pakistan, Rússia, Aràbia Saudita, Singapur, Corea del Sud, Sudan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Vietnam.

A la Xina, cinc denominacions religioses són particularment perseguits, segons l'informe.

Afirma: "Centenars de practicants de Falun Gong, el moviment va ser prohibit a 1999, són posats a la presó per les masses, sinó evangèlics i pentecostals protestants que pertany a la xarxa de proliferació d'esglésies a cases subterrànies fora del control de l'Estat també paguen un preu molt alt. Una dotzena de sacerdots i bisbes detinguts per la policia fa molts anys per ser fidels al Papa i el seu fracàs a jurar lleialtat al Partit Comunista catòlics segueixen desapareguts fins a la data. Uigurs musulmans i budistes tibetans, se sospita sistemàtica del separatisme i / o el terrorisme, són també objectius particulars del règim.

"A l'Iran, set denominacions són víctimes d'una forta repressió. Els bahá'ís, el moviment es considera una heretgia de l'Islam, proporcionen el més alt nombre de presos. Ells són seguits pels sufís, els sunnites, així com de collita pròpia evangèliques i pentecostals àmpliament cristians que duen a terme activitats missioneres entre els seus conciutadans tot i el risc d'empresonament, tortura i execució. dissidents xiïtes, els membres de Erfan-i-Halghe i zoroastrians també són reprimits pel règim teocràtic de Teheran ".

L'informe continua: "Val la pena esmentar que Corea del Nord segueix sent un punt negre al mapa de la persecució religiosa com l'accés a la informació sobre els presoners de Corea del Nord de consciència és impossible. El que se sap, però, és que en 2015 04:00 cristians estrangers (un canadenc i 3 pastors de Corea del Sud) estaven complint una pena de presó per intentar dur a terme activitats missioneres a Corea del Nord. Hyeon Soo Lim de Toronto va ser condemnat a cadena perpètua al desembre de 2015 i Kim Jeong-Wook a treballs forçats a perpetuïtat.

En comentar sobre l'informe, el director HRWF Willy Fautre va dir: "Aquests casos són només la punta de la punta de l'iceberg de Corea del Nord, però els cristians pertanyents a les esglésies a cases subterrànies també són detinguts amb regularitat."

D'acord amb l'informe 400 pàgines de la Comissió de les Nacions Unides d'Investigació (COI) en els drets humans a la República Popular Democràtica de Corea del Nord (RPDC), "Un incomptable nombre de persones a Corea del Nord que tracten de practicar les seves creences religioses han estat castigats severament , fins a la mort ".

HRWF també ha identificat 15 denominacions religioses que són víctimes de la repressió estatal. En 2015, els testimonis de Jehovà 555 estaven a la presó a Corea del Sud per negar-se a complir el servei militar i havia 54 més a Eritrea.

Els practicants de Falun Gong i els bahá'ís es pot dir que té el rècord del major nombre de presos en un mateix país: la Xina i l'Iran, respectivament.

Evangèliques i pentecostals protestants estaven a la presó almenys en 12 països: Bhutan, Xina, Eritrea, Indonèsia, Iran, Kazakhstan, Laos, Corea del Nord, Rússia, Sudan, Uzbekistan i Vietnam. Els musulmans sunnites que pertanyen a diferents sectes, en particular els seguidors Tabligh i Said Nursi, també estan servint a llarg termini. També es va detenir a membres d'altres minories: ahmadis a Aràbia Saudita, ateus a Egipte i Aràbia Saudita, els budistes a la Xina ia Vietnam, coptes a Eritrea, zoroastrians a l'Iran.

HRWF ha estat monitoritzant la llibertat de religió o de creences com una organització no religiosa durant anys 25. En 2015 cobert en el seu butlletí diari sobre 60 països on hi va haver incidents relacionats amb la llibertat de religió o de creença, la intolerància i la discriminació.

Fautre va afegir: "L'objectiu del nostre projecte de recopilació de dades sobre fe o creença presoners és posar un instrument a disposició de les institucions de la UE per la seva defensa a favor de la llibertat de religió o de creença en el món segons el sol·licitat per les directrius 2013 UE.

"El nostre millor desig per al nou any és que la UE i els seus Estats membres, així com la comunitat internacional en general, àmpliament utilitzen els nostres presos Llista 2015 per obtenir el ràpid alliberament dels presos de consciència identificat i documentat per la nostra ONG. "

Les llistes de presos per cada país es poden consultar aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, Iran, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *