Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

#Refugees: Primera reunió del Comitè de Direcció del Fons per als refugiats a Turquia

COMPARTIR:

publicat

on

refugiats a Turquia

La primera reunió del Comitè Directiu del Mecanisme per als refugiats a Turquia es va reunir ahir a Brussel·les 17 febrer. Va ser presidida per la Comissió Europea i va comptar amb la participació de tots els estats membres de la UE i Turquia.

La primera reunió del Comitè Directiu del Mecanisme per als refugiats a Turquia es va celebrar a Brussel·les el 17 febrer presidit per la Comissió. Els primers projectes que proporcionen ajuda humanitària i facilitar l'accés a l'educació dels nens refugiats a Turquia en breu serà presentat per a la seva aprovació pels comitès apropiats.

La reunió del Comitè Directiu va ser presidida per la Comissió Europea amb la participació de tots els estats membres de la UE més Turquia en qualitat d'assessors. El Comitè va donar a la Comissió el mandat d'aplicar immediatament la contribució 2016 del pressupost de la UE per proporcionar ajuda humanitària més urgent i l'accés a l'educació per als nens refugiats a Turquia Els primers projectes per proporcionar ajuda humanitària i donar suport l'accés a l'educació dels nens refugiats a Turquia en breu serà presentat per a la seva aprovació al comitè d'ECHO per als fons d'ajuda humanitària.

Els recursos del Fons provindran del pressupost de la UE i dels estats membres de la UE sobre 2016 2017 i, arribant a un total de fins a 3 milions d '€ més de dos anys. Aquests fons finançar la prestació del humanitàries, de desenvolupament i una altra assistència als refugiats i les comunitats d'acollida, les autoritats nacionals i locals en la gestió i el tractament de les conseqüències dels fluxos de refugiats. El lliurament progressiva d'aquest ajut està condicionada a l'aplicació per part de Turquia dels seus compromisos en el marc del pla d'acció conjunt UE-Turquia. Per garantir la coordinació, la complementarietat i l'eficiència en el finançament, el Comitè Directiu del Mecanisme proporciona orientació estratègica i decideix sobre la qual es donarà suport tipus d'accions ia través de quins instruments de finançament.

La Facilitat per als refugiats a Turquia és la resposta a la crida del Consell Europeu de finançament addicional important per donar suport als refugiats a Turquia. El mecanisme proporciona un mecanisme de coordinació conjunt per a les accions finançades pel pressupost de la UE i les contribucions nacionals dels estats membres, dissenyat per garantir que les necessitats dels refugiats i les comunitats d'acollida s'aborden de manera integral i coordinada.

Fons

anunci

La seva posició geogràfica, Turquia és un important primer recepció i país de trànsit per als migrants. El país tindrà més de 2.5 milions de sol·licitants d'asil i refugiats. Turquia està fent esforços encomiables per proporcionar ajuda humanitària massiva i el suport a una afluència sense precedents i en continu augment de persones que busquen refugi i ja ha passat més d'7 € milions dels seus propis recursos en fer front a aquesta crisi.

El 15 d'octubre, la Comissió Europea va arribar a un acord ad referèndum amb Turquia sobre un pla d'acció conjunt per intensificar la seva cooperació en la gestió de la migració en un esforç coordinat per fer front a la crisi dels refugiats. En el Consell Europeu del 15 d'octubre, els caps d'estat o de govern dels 28 estats membres de la UE van donar la benvinguda al Pla d'acció conjunt i van expressar la disposició a augmentar la cooperació amb Turquia i augmentar substancialment el seu compromís polític i financer dins del marc establert. El Pla d'Acció es va activar a la cimera UE-Turquia el 29 de novembre de 2016.

El pla d'acció identifica una sèrie d'accions de col·laboració per a ser implementat com una qüestió d'urgència per la Unió Europea i la Turquia amb l'objectiu de fer front als reptes comuns de manera concertada i complementar els esforços de Turquia a la gestió del gran nombre de persones en necessitat de protecció a Turquia. A més, la Unió Europea - les institucions i els seus Estats membres - També es van comprometre a augmentar el compromís polític amb Turquia, proporcionant Turquia amb un important suport financer, el que accelera el compliment del full de ruta de la liberalització de visats i re-energitzar el procés d'adhesió de Turquia.

L'ajuda proporcionada a través del Fons per als refugiats a Turquia estarà condicionat al fet que el compliment per part de Turquia amb el Pla de l'UE-Turquia Acció Comuna, l'objectiu és posar ordre en els fluxos migratoris i contribuir a frenar la migració irregular, i la Declaració de la UE-Turquia des 29 2015 novembre.

Per obtenir més informació

Pla de Mixta UE-Turquia Acció

Conclusions del Consell Europeu d'octubre 15 2015

Comunicació sobre la situació actual d'aplicació de les mesures prioritàries de l'Agenda Europea de Migració

Annex 1: pla d'acció conjunt UE-Turquia Informe sobre l'Execució

FULL DE DADES: Pla de Mixta UE-Turquia Acció

Agenda Europea sobre Migració

Comunicació de setembre 23 2015: La gestió de la crisi dels refugiats: mesures operatives, pressupostàries i legals immediates en el marc del Programa Europeu sobre Migració

Comunicació d'octubre 14 2015: La gestió de la crisi dels refugiats: Situació actual de l'aplicació de les mesures prioritàries de l'Agenda Europea de Migració

Comunicació de desembre 15: Una Guàrdia Europea de Fronteres i Costes i una gestió eficaç de les fronteres exteriors d'Europa

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències