#Technology: La UE i Brasil per a treballar conjuntament en tecnologia mòbil 5G

5G-moneda-diners-770x285

La UE i el Brasil van signar un acord per desenvolupar 5G, la propera generació de xarxes de comunicació. La Comissió també va començar a treballar en un pla d’acció per desplegar la tecnologia a la UE per part de 2020.

En el futur, tothom i tot utilitzarà 5G. Per 2020, hi haurà dispositius connectats 26 i el percentatge 70 de persones serà propietari d’un telèfon intel·ligent. 5G serà la columna vertebral de la UE Mercat únic digital, indústries del futur, serveis públics moderns i aplicacions innovadores com ara cotxes connectats, cases intel·ligents o serveis de salut mòbils. Per afrontar aquest repte global, la UE s'uneix a Brasil per reforçar la cooperació en aquest àmbit estratègic i assegurar-se que 5G no es desenvolupi en sitges a nivell internacional. La UE i el Brasil, que són socis comercials propers, han estat col·laborant en tecnologies de la informació i la comunicació des de 2008.

El comissari europeu per a l’economia i la societat digital Günther H. Oettinger i el ministre de Comunicacions del Brasil, André Figueiredo, van signar un document declaració conjunta el dimarts 23 de febrer al Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. Aquest acord segueix unes iniciatives similars amb la cooperació Corea del Sud, Japó i Xina.

El vicepresident Ansip, responsable del mercat únic digital, va dir: "Felicito els col·legues per aquest important pas nou per impulsar 5G a nivell mundial. Es tracta d’una tecnologia essencial per garantir la connectivitat. Però també es tracta de construir confiança i confiança en els serveis en línia i crear les condicions adequades per a la implementació de la tecnologia a través de les fronteres. La coordinació de l'espectre és essencial per fer que 5G succeeixi ".

Günther H. Oettinger, responsable de l'Economia i la Societat Digitals, va dir: “Després d'acords històrics amb la Xina, el Japó i la Corea del Sud, la iniciativa de cooperació actual amb Brasil és un nou pas clau cap a 5G. Ni l'Europa, ni el Brasil poden permetre's de quedar-se enrere en l'era digital. Amb l’acord actual, hem apostat notablement per cooperar en l’ús de 5G en les denominades indústries verticals com el transport o l’energia. Els acords internacionals són complementaris als nostres esforços per desplegar la tecnologia a la UE i el treball que estem començant avui per preparar un pla d'acció 5G per a la UE ".

La UE i el Brasil s'han compromès a desenvolupar una definició global de 5G i a identificar els serveis (per exemple, cotxes connectats, Internet de les coses o streaming de vídeo d’alta definició) que haurien de ser els primers lliurats per les xarxes 5G. Els dos socis també treballaran per definir estàndards comuns per tal de tenir una posició més forta en el món. Cooperaran per identificar les freqüències de ràdio més prometedores per satisfer els requisits addicionals d’espectre per a 5G, especialment en el marc de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT). A més, promouran el desplegament de 5G en camps com les ciutats intel·ligents, l'agroalimentaris, l'educació, la salut, el transport o l'energia, així com possibilitats de projectes de recerca conjunts en aquest àmbit.

També s'estan discutint acords de cooperació amb l'Índia i els Estats Units.

Cap a un pla d'acció per desplegar 5G a la UE

5G serà un canvi de joc no només per a les empreses de telecomunicacions, sinó també per a diverses indústries clau. Per això, és essencial connectar aquests actors i ajudar a construir el mercat futur dels productes i serveis de 5G. Avui a Barcelona, ​​el comissari Oettinger ha convocat sectors com la logística, el transport, l'energia, la salut i la fabricació digital per treballar conjuntament amb la Comissió en un pla d'acció 5G. És important pensar junts sobre les mesures, els horaris i els incentius per a la inversió necessaris per desplegar infraestructures essencials de 5G a la UE. L’objectiu és basar-se en inversions de la UE ja previstes a la recerca i la innovació de 5G: 700 milions d’euros de 2020, de manera que les empreses europees estiguin preparades per començar a oferir productes i serveis 5G a 2020 (publicació del blog pel comissari Oettinger).

Recentment, la Comissió ha fet un pas important per preparar el camí per a la 5G a la UE. A principis d’aquest mes, la Comissió va presentar una proposta per coordinar l’ús de la banda 700 MHz per als serveis mòbils (el comunicat de premsa). Els operadors de telefonia mòbil que utilitzen la banda 700 MHz podran oferir banda ampla de major velocitat i qualitat superior (és a dir, sense interrupció del servei) als consumidors i cobreixen àrees més àmplies, incloses les regions rurals i remotes. Permetrà a Europa avançar i oferir velocitats de banda ampla per a mòbils més enllà de 100 Mb / s i posar-se al dia amb les principals regions de la incorporació de la banda ampla mòbil 4G (com Corea del Sud o els EUA). Tan bon punt els estàndards específics de 5G i la tecnologia i l'equip associats estiguin disponibles per 2020, els operadors de telefonia mòbil estaran en bona posició per desplegar els serveis de 5G. Els propers passos per coordinar l’espectre a la UE formaran part de la propera revisió de l’estudi Normes de telecomunicacions de la UE previst per a la tardor 2016.

Fons

La Comissió ha estat cooperant Brasil en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) des de 2008. Una convocatòria conjunta entre la UE i el Brasil Programa de treball TIC 2016-2017 En el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020, la UE establirà projectes conjunts sobre 5G i també facilitarà la coordinació de polítiques en àrees relacionades entre la UE i el Brasil.

Al desembre, 2013, la Comissió va llançar un programa Associació Publicoprivada en 5G (el comunicat de premsa - full de dades). La UE inverteix 700 milions d’euros per 2020 en aquesta associació 2020 Horizon. La indústria de la UE ha d’aconseguir aquesta inversió fins a un màxim de 5, fins a més d’un 3 milions d’euros.

Més informació

Material audiovisual sobre la cerimònia de signatura

Cap a la 5G a la UE

Relacions de la UE amb el Brasil

Mercat únic digital (#DigitalSingleMarket)

Vicepresident del mercat únic digital Andrus Ansip (@Ansip_EU)

Comissionat per a l’Economia i la Societat Digital Günther H. Oettinger (@GOettingerEU)

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brasil, Negocis, Xina, dades, Protecció de dades, economia digital, Mercat únic digital, La tecnologia digital, EU, Comissió Europea, Índia, Internet, Japó, Corea del Sud, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *