Connecteu-vos amb nosaltres

Cristianisme

#Palestine: UE reitera suport a l'Autoritat Palestina i els refugiats palestins amb el paquet d'assistència primer 2016

COMPARTIR:

publicat

on

Cisjordània Palestina Israel

Avui, 1 de març, la Comissió Europea ha aprovat un paquet d'assistència de 252.5 milions d'euros per donar suport a l'Autoritat Palestina i als refugiats palestins. És la primera part del paquet de suport anual de la UE de 2016 a favor de Palestina [1].

L'alta representant/vicepresidenta Federica Mogherini, va dir: "La Unió Europea renova el seu compromís concret amb els palestins. A través d'aquest paquet, la UE dóna suport a la vida quotidiana dels palestins en els camps de l'educació i la salut, protegint les famílies més pobres i també proporcionant els refugiats palestins amb accés als serveis essencials. Són passos tangibles sobre el terreny que poden millorar la vida del poble palestí. Però aquests passos no són suficients; les institucions palestines han de continuar creixent més fortes, ser més transparents, més responsables i més democràtiques. Les institucions viables i inclusives, basades en el respecte a l'estat de dret i als drets humans, són crucials per a l'establiment d'un Estat palestí independent i sobirà, perquè el que volem aconseguir és l'establiment d'un Estat palestí independent i sobirà. al costat, en pau i seguretat, amb l'Estat d'Israel i altres veïns".

El comissari de Política Europea de Veïnatge i Negociacions d'Ampliació, Johannes Hahn, va dir: "La UE segueix ferm en el seu compromís amb els palestins i dóna suport activament a una solució de dos estats. La nostra assistència per garantir el funcionament de l'Autoritat Palestina i donar suport als grups palestins vulnerables, La inclusió dels refugiats palestins és un exemple concret d'aquest compromís. Permeteu-me també agrair a tots els estats membres de la UE el seu suport continuat als programes de la UE per a aquesta regió problemàtica, que han demostrat ser efectius".

Dins del paquet d'avui, 170.5 milions d'euros es destinaran directament a l'Autoritat Palestina, a través del mecanisme PEGASE (Mécanisme Palestino-Européen de Gestion de l'Aide Socio-Economique). Amb aquests fons, la UE donarà suport a l'Autoritat Palestina en la prestació de serveis sanitaris i educatius, la protecció de les famílies més pobres i la prestació d'assistència financera als hospitals de Jerusalem Est.

Els 82 milions d'euros restants seran una contribució al pressupost del programa de l'Agència d'Obres i Socors de les Nacions Unides al Pròxim Orient (UNRWA), que proporciona serveis essencials als refugiats palestins a tota la regió. Aquest suport té com a objectiu oferir un millor accés als serveis públics essencials i augmentar les oportunitats de subsistència als refugiats palestins més vulnerables.

Un segon paquet de mesures a favor dels palestins s'anunciarà a finals d'any.

anunci

Fons

PEGASE (Mécanisme Palestino-Européen de Gestion de l'Aide Socio-Economique) és el mecanisme mitjançant el qual la UE ajuda l'Autoritat Palestina a construir les institucions d'un futur estat palestí independent. Mitjançant el pagament de les pensions i els sous dels funcionaris, assegura que els serveis públics essencials continuïn funcionant. PEGASE també ofereix subsidis socials a les llars palestines que viuen en extrema pobresa i una contribució per pagar les factures de l'Autoritat Palestina a causa dels hospitals de Jerusalem Est.

UNRWA (l'Agència d'Obres i Socors de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient) ofereix serveis essencials per als refugiats palestins a Cisjordània, Gaza, Jordània, Síria i el Líban. La UE és el principal donant multilateral d'assistència internacional als refugiats palestins. Entre el 2007 i el 2014, la UE va aportar més d'1 milions d'euros a UNRWA, inclosos 809 milions d'euros al pressupost del programa. A més, la UE ha contribuït generosament a les crides i projectes d'emergència humanitària de l'UNRWA en resposta a diverses crisis i necessitats específiques a tota la regió. Els estats membres de la UE proporcionen un suport crucial addicional a l'Agència. L'associació entre la UE i UNRWA ha permès que milions de refugiats palestins tinguin una millor educació, visquin vides més saludables, accedeixin a oportunitats laborals i millorin les seves condicions de vida, contribuint així al desenvolupament de tota la regió.

Més informació:

Comissió Europea: http://ec.europa.eu/enlargement/neighbourhood/countries/palestine/index_en.htm

Delegació de la UE: http://www.eeas.europa.eu/delegations/westbank/index_en.htm

UNRWA: http://www.unrwa.org/

 

[1] Aquesta designació no s'interpretarà com un reconeixement d'un Estat de Palestina i sense perjudici de les posicions individuals dels estats membres sobre aquesta qüestió.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències