Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

#InternationalWomensDay: Donar suport a les dones refugiades

COMPARTIR:

publicat

on

les dones de refugiats

Com que el nombre de refugiats a Europa continua augmentant, el Parlament Europeu vol cridar l'atenció sobre aquells que són dels més vulnerables: les dones i les nenes. És per això que per al Dia Internacional de la Dona d’aquest any, que se celebra cada any el 8 de març, ha seleccionat com a tema les dones refugiades. El dimecres 2 de març i el dijous 3 de març, el Parlament Europeu organitza diversos esdeveniments especials per cridar l'atenció sobre la seva situació. 

exposició de fotos

Centre de visitants del Parlament Parlamentarium a Brussel·les s’organitza una exposició fotogràfica que mostra la situació de les dones refugiades al llarg del seu viatge per Europa. El Parlament havia demanat a la premiada fotoperiodista francesa Marie Dorigny que creés un reportatge fotogràfic al respecte. L’exposició s’inaugura oficialment el 2 de març en presència de la fotògrafa i la vicepresidenta del Parlament, Sylvie Guillaume, membre francesa del grup S&D. L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins a l’1 de juny de 2016.

Reunió amb membres dels parlaments nacionals

La comissió de drets de les dones del Parlament organitza una reunió de la comissió interparlamentària el dijous 3 de març. La trobada reuneix els eurodiputats, parlamentaris nacionals dels Estats membres, països candidats i Noruega, així com representants de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE), l'Institut Europeu de la Igualtat de Gènere (EIGE) i la Comissió Europea. La idea és discutir com combatre la violència contra les dones refugiades, la seva situació en l'assistència sanitària i les mesures per promoure la seva integració.

La reunió està presidida per la presidenta del comitè de drets de les dones, Iratxe García-Pérez (S&D, Espanya), mentre que el president del Parlament, Martin Schulz, l’expresident irlandès Mary Robinson i Nawal Soufi, voluntari que ajuda els refugiats, obren l’acte. Entre els participants hi ha, entre d’altres, els eurodiputats Ernest Urtasun (Verds / EPT, Espanya), Barbara Matera (PPE, Itàlia), Maria Noichl (S&D, Alemanya), Daniela Aiuto (EFDD, Itàlia), Catherine Bearder (ALDE, Regne Unit), Mary Honeyball, (S&D, Regne Unit) i Malin Björk (GUE / NGL, Suècia), així com membres dels parlaments nacionals com Gisela Wurm (Àustria), Anna Vikström (Suècia) i Petra Stienen (Països Baixos).

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències