Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

#Eritrea: "Les autoritats eritreanes han de posar fi a la detenció de civils innocents", diuen S&D

COMPARTIR:

publicat

on

eritrea

Després d'un debat sobre la situació dels drets humans a Eritrea durant la sessió plenària del Parlament Europeu a Estrasburg aquesta setmana, els eurodiputats del S&D van expressar la seva preocupació per les violacions en curs dels drets humans al país.

Gianni Pittella (Itàlia), president del grup S&D al Parlament Europeu, va dir:

"Àfrica és una prioritat política per al grup S&D. Estem compromesos amb el futur del continent i la seva gent. Per tant, estem profundament preocupats per la situació crítica dels drets humans a Eritrea. El país s'està convertint en una immensa presó. Parlamentaris, els periodistes (entre ells el ciutadà suec Dawit Isaak, del qual no se’n té notícia des del 2005), els presos polítics i els presos de consciència han de ser alliberats incondicionalment.

Les polítiques repressives, la tortura i altres tractes degradants, com la restricció d’aliments, aigua i atenció mèdica, i el sistema de servei nacional indefinit, fan d’Eritrea un país impossible de viure i, en conseqüència, els seus ciutadans estan condemnats a emigrar a altres llocs, arriscant la seva vida en ruta. . "

El eurodiputat de S&D Norbert Neuser (Alemanya) va dir:

"El grup S&D creu que el comitè del Fons Europeu de Desenvolupament (FED) hauria d'haver tingut en compte la recomanació del comitè internacional de desenvolupament del Parlament Europeu de no adoptar el Programa indicatiu nacional (PNI) per a la programació de l'ajut de la UE i hauria d'haver participat en debats posteriors. El Grup considera que l'adopció del PNI per a Eritrea, malgrat l'oposició del Parlament, demostra un dèficit democràtic i soscava greument el paper del Parlament a l'hora d'assegurar l'aplicació efectiva dels objectius de desenvolupament de la UE.

anunci

"Demanem a la Comissió Europea que revisi els seus acords d'examen amb el Parlament Europeu, que consideri detingudament les qüestions i que garanteixi que les preocupacions i suggeriments expressats pel Parlament Europeu es comuniquin al comitè del FED.

"Ens alarmem quan constatem que 400,000 eritreus (el 9% de la població total) han fugit i, segons les estimacions de l'ACNUR, 5,000 eritreus surten del país cada mes. S'hauria de prestar especial atenció als menors no acompanyats en perill i per tractar-los per a una situació més adequada, calen mesures de protecció de la infància en lloc de polítiques d’immigració ".

La eurodiputada de S&D, Marita Ulvskog (Suècia), ha afegit:

"Estem molt preocupats per Dawit Isaak, un ciutadà suec i l'únic pres de consciència europeu actual. Malauradament, la situació del senyor Isaak no és única a Eritrea. El seu destí és compartit per molts periodistes i presos polítics. És totalment inacceptable que els periodistes siguin detinguts il·legalment per haver fet la seva feina ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències