Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EUTurkey: Comissió emet un addicional 110 milions de € en virtut de l'aplicació de l'acord UE-Turquia

COMPARTIR:

publicat

on

christos_stylianides-1900x700_cLa Comissió Europea va anunciar un nou conjunt de projectes en el marc del Mecanisme per als refugiats a Turquia, que portaria el suport total de la Comissió fins ara a través del mecanisme a 187 milions d'euros.

Avui la Comissió Europea compleix el seu compromís d’accelerar la implementació del mecanisme per als refugiats a Turquia anunciant un nou conjunt de projectes en el marc del mecanisme. Una mesura especial de 60 milions d’euros addicionals cobrirà les despeses d’alimentació, atenció sanitària i allotjament dels migrants retornats de Grècia a Turquia. 50 milions d’euros més en ajuda humanitària atendran les necessitats immediates dels refugiats sirians a Turquia. Això fa que el suport total de la Comissió fins ara a través del mecanisme sigui de 187 milions d'euros.

Johannes Hahn, comissari per a la política europea de veïnatge i les negociacions d'ampliació, va dir: "Amb la mesura especial adoptada avui, el mecanisme per als refugiats a Turquia ofereix ràpidament altres mitjans per garantir que els migrants retornats de Grècia a Turquia rebin tot el suport necessari. Això el suport anirà de la mà dels esforços de la Comissió per controlar les garanties legals que Turquia necessita aplicar a tots els immigrants retornats ".

Christos Stylianides, comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, va dir: "No ens enganyem, la UE ja està donant ajuda als refugiats a terra a Turquia i ho fa des del començament de la crisi. El nou mecanisme per als refugiats a Turquia ens permet augmentar significativament el nostre suport per ajudar les persones a viure dignament. Els 50 milions d'euros addicionals d'avui en ajuda humanitària demostren el compromís de la UE de mobilitzar ràpidament socis humanitaris i ajudar les persones que més necessiten la nostra ajuda ".

El finançament en el marc del mecanisme per als refugiats a Turquia dóna suport als refugiats del país: és un finançament per a refugiats i no un finançament per a Turquia. El suport vol millorar les condicions dels refugiats a Turquia com a part de l'enfocament integral de la UE per fer front a la crisi dels refugiats dins i fora de la UE.

El 50 milions de € en els fons d'ajuda humanitària donarà suport 15 diferents projectes per ajudar les persones necessitades a través de Turquia, i anar als socis, incloent el Consell Danès per als Refugiats, l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), Cos Mèdic Internacional del Regne Unit i la Federació Internacional de la Xarxa Creu i la Mitja Lluna Roja (FICR), que estan treballant en estreta cooperació amb les organitzacions associades turcs. Les activitats cobriran salvament sectors d'ajuda humanitària, inclosa l'ajuda alimentària i subministraments essencials a través de la utilització de sistemes de cupons, l'accés als serveis de salut, l'educació en situacions d'emergència, la protecció, la gestió d'informació, elements essencials per a l'hivern, ajuda especialitzada per a persones amb discapacitat, salut mental i suport psicosocial.

El 60 milions d '€ per finançar els retornats des de Grècia a Turquia permetrà l'aplicació de la declaració de la UE-Turquia, de 18 de març, quan els caps d'Estat i de Govern i Turquia de la UE van acordar substituir les cruïlles perilloses, irregulars sobre l'Egeu amb canals segurs i legals de reassentament de Turquia. Els fons seran utilitzades per cobrir les despeses d'alimentació, habitatge i atenció de la salut per als retornats procedents de Turquia i cobriran un període de sis mesos. La mesura especial, coordinat a través del Fons per als refugiats a Turquia, serà finançat amb càrrec a l'Instrument de Preadhesió (IPAII) i implementat per mitjà d'un acord directe amb el Ministeri de l'Interior de Turquia. Es cobrirà els costos incorreguts a 4 d'abril, quan es van dur a terme els primers retorns. La mesura especial no cobrirà el cost dels retorns des de Turquia als països d'origen.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències