Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Fisheries: Nou pla al Mar Bàltic per atorgar estabilitat de les captures de pesca

COMPARTIR:

publicat

on

20131104PHT23626_originalUn primer pas cap a una major estabilitat i predictibilitat de les poblacions de peixos als mars europeus s'ha fet després de l'adopció d'avui per part de la Comissió de Pesca del Parlament Europeu d'un pla plurianual per a les poblacions de bacallà, arengada i espadín al mar Bàltic. La legislació obre el camí per a l'estabilitat de les captures, donant així millors oportunitats a les pimes i pescadors locals.

"El pla per al mar Bàltic és el primer d'aquest tipus establert en el marc de la nova política pesquera comuna. Seguiran plans similars per a les poblacions de peixos a la regió del mar del Nord i l'Atlàntic, així com per a totes les altres aigües de la UE", ha explicat el eurodiputat Jarosław Wałęsa. , ponent i negociador en cap del Parlament Europeu, després de la votació. "L'enfocament de gestió multiespècies és molt més eficaç que la gestió d'una sola espècie. Té en compte les interaccions entre espècies, com la influència del bacallà en les poblacions d'arengada i espadín i al revés. L'acord legislatiu assolit entre la UE La Comissió, els estats membres i el Parlament Europeu vetllaran per una explotació equilibrada i sostenible d'aquestes poblacions i garantiran l'estabilitat de les oportunitats de pesca i els mitjans de vida dels pescadors", va dir.

El bacallà, l'arengada i l'espat són les principals poblacions de peixos a la regió del mar Bàltic. Tot i que des de l'any 2007 s'ha establert un pla de gestió per a les poblacions de bacallà del mar Bàltic, les poblacions d'arengada i espató encara no estan cobertes i les quotes per a les seves captures s'estableixen anualment. El pla acordat agruparà les poblacions de bacallà, arengada i espadín sota un únic pla de gestió per tal de permetre als estats membres establir els totals permesos de captures (TAC) i les quotes de pesca.

"El pla garantirà que les activitats de pesca al Bàltic es duguin a terme d'una manera sostenible, raonable i econòmicament viable que no posi una pressió innecessària sobre el medi ambient", va concloure Wałęsa.

L'informe es sotmetrà a votació al ple del Parlament Europeu al juny. El pla s'aplicarà per fixar les quotes de pesca per a l'any 2017.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències