Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Railways: Acord sobre l'obertura del mercat ferroviari de passatgers de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

train_and_people1Els negociadors del Parlament Europeu i del Consell van arribar dimarts al vespre un acord provisional per obrir el mercat de la UE per al transport ferroviari nacional de viatgers i per garantir la igualtat de condicions per a les empreses ferroviàries. El seu objectiu és augmentar la qualitat dels serveis oferts als passatgers i millorar el rendiment del sector ferroviari. 

Les noves normes impulsar la competència de dues maneres. En primer lloc, les empreses ferroviàries han de tenir accés al mercat del transport ferroviari de passatgers dins de la UE a partir de gener 1 2019 a temps per als horaris dels trens a partir de desembre 14 2020.

 En segon lloc, en els casos en què les autoritats decideixin adjudicar els contractes de servei públic per a la prestació de serveis ferroviaris de passatgers, que actualment constitueixen la majoria dels serveis ferroviaris de passatgers a la UE, la licitació pública per als contractes de servei públic s'interposarà de manera gradual com la principal eina per a la selecció de serveis els proveïdors.

licitació pública per als contractes de servei públic dels serveis ferroviaris de passatgers serà la norma. No obstant això, durant sis anys, seguirà sent possible adjudicar contractes de servei públic directament. Després d'aquest període de transició, qualsevol adjudicació directa només serà possible sobre la base de criteris d'eficiència i rendiment objectives.

 Per evitar conflictes d'interès i millorar la transparència financera entre els operadors ferroviaris i els administradors d'infraestructures, certes mesures de seguretat seran posades al seu lloc. seran els Estats membres han de garantir que els gestors d'infraestructures permeten l'accés no discriminatori als operadors ferroviaris i que la seva imparcialitat no es vegi afectada per cap conflicte d'interessos.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències