Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#RefugeeCrisis: el Parlament Europeu qüestiona si Turquia i els països dels Balcans occidentals són "països d'origen segurs"

COMPARTIR:

publicat

on

Protesta-refugiats-sirians-a-004Sylvie Guillaume, eurodiputada (S&D, francès), ha sol·licitat que l'oficina d'Asil proporcioni una avaluació actualitzada de la situació als Balcans occidentals i a Turquia. El Parlament també ha demanat a l'Agència de Drets Fonamentals de la UE (FRA) que posi de manifest les implicacions que la proposta tingui sobre els drets fonamentals.

La Comissió de Llibertats Civils lidera les discussions del Parlament sobre la proposta de la Comissió Europea per a una llista comuna de països d'origen segurs a la UE. La Comissió i el Consell Europeu esperen que això acceleri la tramitació de les sol·licituds d'asil.

A l'espera de l'avaluació dels experts, Guillaume intentarà arribar a un acord parcial sobre el contingut del Reglament, excloent la llista i tots els recitals relacionats. L’objectiu de la legislació és establir una llista comuna de països considerats segurs per als seus propis nacionals pel que fa a les sol·licituds d’asil a la UE, per tal d’augmentar l’eficiència dels sistemes d’asil, dissuadir els intents d’abús i augmentar la convergència en l’aplicació dels procediments d’asil entre els Estats membres.

En el seu esborrany d’informe, Guillaume va fer diverses esmenes al text de la Comissió, a més d’ignorar temporalment la llista de l’annex. Entre altres canvis, proposats, va suggerir que la UE creés un òrgan consultiu sobre informació segura del país d’origen, format per representants de l’EASO i l’ACNUR, així com d’altres tercers independents i fiables, que ajudarien durant la designació i la revisió de la llista. procés.

També suggereix abolir les llistes nacionals com a màxim tres anys després de l'entrada en vigor de la llista comuna de la UE, com a mitjà per aconseguir una harmonització real a la UE.

El Parlament Europeu també debat aquest matí l’acord UE-Turquia.

L'eurodiputada de Sophie in 't Veld (ALDE, holandesa) va argumentar durant el debat que, a causa que Europa no ha pogut desenvolupar la seva pròpia resposta, havia externalitzat el seu problema a Turquia. Ella va dir:

anunci

"Europa està dividida, paralitzada i feble i Erdogan ho sap ... Aquest acord és extremadament fràgil, tant legalment com a la pràctica, i és fàcil criticar Turquia o l'acord i estic d'acord amb el senyor Timmermans que aquesta situació és el resultat directe del la incapacitat o la manca de voluntat política dels governs europeus per acordar una política d’asil i migració a tota la UE ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències