Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

UE necessita a futur pla de #China

COMPARTIR:

publicat

on

china-economy_wide-59a4aa2a91c279a193c37ca3fdd265ad9811d98fTen years after publishing their last one, the European Union’s foreign ministers on July 18 endorsed the Elements for a New EU Strategy on China, which contains a comprehensive overview of China-EU relations and the main challenges ahead, writes President de la XinaEU Luigi Gambardella per a China Daily European Weekly.  

El document no s'adreça, en primer lloc, a les autoritats xineses sinó als governs membres de la UE i al Parlament Europeu, i pretén aconseguir un consens sobre la política UE-Xina per als propers anys.

Personalment, espero que els decisors europeus se centren en el futur, en les oportunitats que la Xina aporta i aportarà a Europa, en lloc de plantejar moltes condicions prèvies abans de continuar amb la cooperació.

Necessitem una estratègia ambiciosa i més centrat en les oportunitats de cooperació econòmica.

Let’s not forget that the EU has daunting challenges to deal with internally: Brexit, the Greek problem, the refugee crisis, the over indebtedness of most governments. The Elements for a New EU Strategy on China acknowledges that enhanced China-EU cooperation is part of the solution.

“The EU’s economic strengths are complementary to the priorities of China’s 13th Five-Year Plan (2016-2020), such as innovation, services, green growth and balancing urban and rural development,” it says. “Mutually beneficial cooperation on all aspects of investment should be increased, including by finding practical ways for China to contribute to the investment plan for Europe.”

La voluntat de la UE d'explorar la sinergia entre les dues estratègies de desenvolupament és un bon començament.

anunci

De moment, el que crida l'atenció al document Elements és el paper clau assignat a la Plataforma de connectivitat UE-Xina, que es va posar en marxa el juny de l'any passat com a vehicle per connectar el continent euroasiàtic a través d'una xarxa física i digital. La xarxa permetria el flux de comerç, inversió i contacte de persones a persones.

La Xina s'està movent ràpidament, molt més ràpid que Europa. La UE té un gran interès a treballar amb la Xina. Segons l'estratègia de la UE, la cooperació en l'economia digital hauria d'aprofitar el creixement mitjançant mercats oberts, estàndards comuns i investigació conjunta sobre la base de la reciprocitat en àrees com les comunicacions mòbils 5G i l'Internet de les coses.

There is nothing more exciting than knowing two of the giant digital global players will join hands and lead the digital revolution. With the EU’s know-how and mature legislation system, and China’s huge market needs and fast-moving innovation on advanced technology, the EU and China are natural partners.

The Elements list actions, but they should be complemented – once adopted – with concrete projects. It advocates “mainstreaming key themes and objectives across all EU-China dialogues and concentrating resources on a smaller number of priorities where the EU has the greatest added value”. This year should be the year of delivery.

The EU wants a China that is economically more open and stable, with significantly improved market access for foreign companies. A company like Alibaba could play a key role in this process by providing the EU companies – and in particular small and medium-sized enterprises – a platform to reach Chinese undertakings and consumers. In this context, deepening cooperation on customs and trade facilitation would be appropriate to boost e-commerce between the EU and China.

Al mateix temps, la UE hauria d'establir una definició mínima comuna del que constitueix una infraestructura nacional crítica en el context de la inversió interna, per proporcionar seguretat jurídica i promoure la inversió.

Les principals empreses de telecomunicacions xineses haurien de tenir un marc clar per invertir en els operadors de telecomunicacions europeus i aportar-los els beneficis de la seva massa crítica i cultura innovadora de gestió.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències