Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

#unemployment juvenil mundial està augmentant de nou

COMPARTIR:

publicat

on

joves d'atur

El Ocupació mundial i perspectives socials de l'OIT 2016, Tendències per a la joventut  l'informe mostra que, com a resultat, el nombre global de joves aturats augmentarà en mig milió aquest any i arribarà als 71 milions, el primer augment d'aquest tipus en tres anys

De major preocupació és la proporció i el nombre de joves, sovint en els països emergents i en desenvolupament, que viuen en la pobresa extrema o moderada tot i tenir una feina. De fet, 156 milions o 37.7% dels joves de treballar estan en condicions de pobresa extrema o moderada (en comparació amb 26% dels adults que treballen).

"L'alarmant augment en la desocupació juvenil i els alts nivells igualment inquietants dels joves que treballen però segueixen vivint en la pobresa mostren el difícil que serà arribar a la meta mundial per acabar amb la pobresa per 2030 si no es redoblen els esforços per aconseguir un creixement econòmic sostenible i treball decent. Aquesta investigació també posa en relleu grans diferències entre dones i homes joves en el mercat de treball que han de ser abordats pels estats membres de l'OIT i els interlocutors socials amb urgència ", va dir Deborah Greenfield, OIT director general adjunt de Política.

La desigualtat d'oportunitats

A l'altre costat de la majoria dels indicadors del mercat laboral, hi ha grans disparitats entre dones i homes joves, que donen suport i donen lloc a bretxes més àmplies durant la transició a l'edat adulta. En 2016, per exemple, la taxa d'activitat dels joves se situa en 53.9% en comparació amb 37.3% per a les dones joves - que representen un espai de 16.6%.

El problema és particularment greu en el sud d'Àsia, els Estats àrabs i Àfrica del Nord, on les taxes de participació de les dones joves són, respectivament, 32.9, 32.3 30.2 i punts percentuals més baixos que els dels homes joves en 2016. El creixement econòmic mundial en 2016 s'estima en repòs a 3.2%, 0.4 punts percentuals per sota de la xifra va predir a la fi de 2015.

"Això és impulsat per una profunda recessió del que s'esperava en alguns països exportadors de matèries primeres emergents clau i el creixement estancat en alguns països desenvolupats", va dir l'OIT, economista superior i autor principal de l'informe Steven Tobin. "L'augment de les taxes d'atur juvenil és particularment marcat en els països emergents".

anunci

Als països emergents, la taxa d'atur es preveu que augmenti de 13.3% al 2015 13.7% aa 2017 (xifra que correspon a 53.5 2017 milions d'aturats en comparació amb 52.9 milions en 2015). A Amèrica Llatina i el Carib, per exemple, s'espera que la taxa d'atur augmenti de 15.7% al 2015 17.1% aa 2017; a l'Àsia Central i Occidental, des 16.6% a 17.5%; al sud-est d'Àsia i el Pacífic, des 12.4% a 13.6%.

Els treballadors pobres

La mala qualitat de l'ocupació segueix afectant de manera desproporcionada als joves, encara que amb considerables diferències regionals. Per exemple, Àfrica subsahariana continua patint les taxes de pobresa més alta de treball de joves a tot el món, gairebé en 70%. Que treballen taxes de pobresa entre els joves també són elevats en els Estats Àrabs (39%) i el sud d'Àsia (49%).

En les economies desenvolupades, hi ha una creixent evidència d'un canvi en la distribució per edats de la pobresa, amb joves prenent el lloc dels ancians com el grup de major risc de pobresa (definida per a les economies desenvolupades com guanyen menys de 60% de la renda mitjana) . Per exemple, en 2014, la proporció de joves a la UE-28 categoritzat com estar en un alt risc de pobresa era 12.9 per cent en comparació amb 9.6% dels treballadors d'edat (edat-25 54). El problema és particularment greu en alguns països on la taxa de risc de pobresa per als treballadors joves excedeix 20%.

La disposició a migrar

Entre les moltes raons per migrar (per exemple, els conflictes armats, desastres naturals, etc.) una taxa d'atur elevada, augment de la susceptibilitat a la pobresa dels treballadors i la manca d'oportunitats d'ocupació de bona qualitat són factors clau per a la decisió dels joves a emigrar a l'estranger de forma permanent.

A nivell mundial, la proporció de joves d'entre 15 29 anys d'edat i que estan disposats a moure de forma permanent a un altre país es va situar en 20% en 2015. La inclinació màxima per moure l'estranger, en 38%, es troba a l'Àfrica subsahariana i Amèrica Llatina i el Carib, seguit de prop per l'est d'Europa en 37%.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències