Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

L'associació amb la Xina ajudarà a Europa a accelerar el desplegament #5G

COMPARTIR:

publicat

on

5G-moneda-diners-770x285El 14 de setembre de 2016, la Comissió Europea va publicar el seu esperat esquema per a la futura estratègia europea de desplegament del 5G. ChinaEU celebra l'adopció oportuna per part de la Comissió Europea del seu pla d'acció "5G per a Europa". S'espera que el desplegament del 5G permeti i difongui àmpliament tecnologies, com ara l'Internet de les coses, els cotxes autònoms, els drons autònoms i els telèfons hologrames inspirats en Star Wars.

Es preveu que els ingressos de 5G puguin arribar als 250 milions de dòlars EUA el 2025, amb Amèrica del Nord, Àsia-Pacífic i Europa occidental com els principals mercats. No obstant això, ChinaEU defensa que la cooperació amb la Xina s'hauria d'escriure explícitament en el pla d'acció, en particular per a la implementació d'assaigs precomercials avançats. La Xina ja ha iniciat un programa integral de prova 5G. Europa no hauria de tractar de reinventar la roda sinó de llançar associacions amb la Xina.

El 5G no només és important per a la indústria de les comunicacions mòbils, sinó per a tota l'economia. Segons un informe d'anàlisi d'impacte del 5G de Realwireless, el 5G aportarà grans beneficis a les indústries verticals com l'automòbil, la sanitat, el transport i els serveis públics amb una estimació total de 95.9 milions d'euros. El Banc Mundial calcula que amb "un augment del 10% de les connexions a Internet d'alta velocitat, el creixement econòmic augmenta un 1.3%" i condueix a la "democratització de la innovació".

Les capacitats 5G permetran desenvolupar nous models de negoci i oferir nous béns i serveis. Per tant, ChinaEU acull la línia d'acció proposada per la Comissió que "l'enfocament inicial en els serveis de banda ampla ultra ràpida hauria de garantir la compatibilitat amb el desenvolupament posterior d'estàndards per a casos d'ús innovadors relacionats amb el desplegament massiu d'objectes connectats i l'Internet de les coses". S'ha d'evitar l'aparició d'especificacions paral·leles, potencialment conflictives, desenvolupades fora dels organismes globals de normalització”. La Comissió de la UE i els estats membres tenen un paper clar en aquest procés.

ChinaEU també celebra la invitació de la Comissió de la UE als Estats membres perquè treballin junts "per eliminar aquestes barreres en interès d'un desplegament ràpid i rendible. A més, altres aspectes administratius de vegades generen càrregues innecessàries per a la instal·lació de cèl·lules petites, com els procediments de planificació local, els elevats càrrecs de lloguer d'emplaçaments, la varietat de límits específics d'emissions de camps electromagnètics (EMF) i els mètodes necessaris per agregar-los". La Xina aporta en aquest àmbit la prova que les normes administratives flexibles són la condició preliminar per al desplegament ràpid de noves tecnologies.

No obstant això, el Pla d'Acció manca d'una acció específica consistent a promoure projectes conjunts amb socis xinesos. Tenint en compte el lideratge que la Xina i els seus principals venedors ja tenen en les proves del sistema 5G, l'objectiu proposat per la Comissió per "garantir el lideratge europeu en el context de l'agenda global accelerada per a la introducció del 5G", no és realista. Europa no pot anar sola. Actualment, els venedors xinesos estan jugant un paper predominant en el desplegament de la banda ampla fixa i mòbil a la UE. Una alternativa més eficaç seria associar-se des del primer moment amb les empreses xineses, que ara estan liderant el desenvolupament del 5G, i llançar experiments tecnològics bessons, tant a la UE com a la Xina, com per exemple les "ciutats 5G". Les 'ciutats 5G' permetrien mostrar, en un entorn de la vida real, proves avançades precomercials d'aplicacions IoT 5G en sectors clau.

La Comissió defensa que es posin a disposició estàndards que promoguin la innovació oberta i les oportunitats per a les empreses emergents. Per assolir aquest objectiu, la Comissió hauria de garantir que la pertinença al 5G-PPP, que es va crear per preparar el llançament del 5G a la UE, s'estendria a un nombre més gran d'empreses, per permetre la participació de "nous entrants". ' en el procés.

anunci

Fons

5G és l'estàndard de comunicació sense fils de 'cinquena generació', per diferenciar la tecnologia que s'està desenvolupant actualment de les tecnologies anteriors:
1G: serveis de veu
2G: missatgeria de text i veu millorada (GSM)
3G: veu integrada i Internet mòbil assequible (UMTS)
4G: multimèdia mòbil d'alta capacitat (LTE)

El 5G afectarà la nostra vida diària de moltes maneres. Per citar alguns exemples:

• La banda ampla mòbil és el cas d'ús clau avui dia i s'espera que continuï sent un dels casos d'ús clau que impulsen els requisits del 5G. Tanmateix, el 5G anirà molt més enllà de l'accés bàsic a Internet mòbil i cobreix aplicacions interactives de treball, multimèdia i entreteniment riques al núvol o augments de la realitat: emmagatzematge i aplicacions al núvol, entreteniment, per exemple jocs al núvol (inclosos "jocs seriosos") i transmissió de vídeo, realitat augmentada per a l'entreteniment i la recuperació d'informació.

• S'espera que el sector de l'automoció sigui un motor clau per al 5G. Per exemple, l'entreteniment per als passatgers requereix una banda ampla mòbil simultània d'alta capacitat i alta mobilitat; taulers de realitat augmentada; vehicles controlats a distància o amb conducció autònoma.

• Les ciutats intel·ligents i les cases intel·ligents, sovint anomenades societat intel·ligent, estaran integrades amb xarxes de sensors sense fil denses. Les xarxes distribuïdes de sensors intel·ligents identificaran les condicions per al manteniment de costos i eficiència energètica de la ciutat o de la llar.
• El consum i la distribució d'energia, inclosa la calor o el gas, s'està convertint en una alta descentralització, creant la necessitat d'un control automatitzat d'una xarxa de sensors molt distribuïda. Una xarxa intel·ligent interconnecta aquests sensors, utilitzant la tecnologia digital de la informació i les comunicacions per reunir-se i reaccionar.

Tal com reconeix la Comissió en el seu pla d'acció, la Xina està implementant ara un programa de prova 5G complet, amb l'objectiu de provar completament un sistema 5G complet abans del 2020. El programa s'estén en tres fases: la primera fase, fins a finals de 2018, és principalment R+D i validació. de tecnologies i subsistemes clau; la segona fase, del 2018 al 2020, tracta dels assaigs d'R+D de sistemes i productes; La fase 3, posterior al 2020, tracta sobre la introducció comercial gradual i les proves d'aplicació, amb un enfocament probable a les aplicacions industrials. La Xina ha seleccionat la banda de 3,4 -3,6 GHz per a les primeres proves i la introducció posterior.

En la seva estratègia 5G, la Comissió de la UE proposa les dates estratègiques del 2018 per a les primeres xarxes, el 2020 per al servei comercial complet a les ciutats "pilot" i el 2025 per a una cobertura ininterrompuda. El calendari de la Xina per realitzar la comercialització de 5G és, per tant, més ambiciós, però amb un venedor de telecomunicacions gegant com ZTE, Huawei, Datang Telecom, la Xina és necessàriament líder en la carrera. Per exemple, la tecnologia anterior al 5G de ZTE ha cridat molt l'atenció a nivell mundial i ja ha començat les proves anteriors al 5G a la Xina. Al mateix temps, el gran pla de desenvolupament nacional de Nanjing Jiangbei New Area ofereix una visió primerenca d'un nou model de negoci per al desplegament de 5G.

El Pla d'acció de la Comissió demana un compromís unit i sostingut de totes les parts, incloses les institucions de la UE, els Estats membres, la comunitat investigadora i financera, així com la indústria. Aquest últim inclou empreses xineses cada cop més presents a la UE. ChinaEU subratlla, per tant, la necessitat d'una intensa cooperació entre la UE i la Xina en 5G com a condició per a l'adopció i l'èxit globals del nou estàndard i la plena realització del seu potencial.

ChinaEU és una associació internacional dirigida per empreses que té com a objectiu intensificar la investigació conjunta, la cooperació empresarial i les inversions mútues en Internet, telecomunicacions i alta tecnologia entre la Xina i Europa. ChinaEU proporciona una plataforma per al diàleg constructiu entre líders de la indústria i representants de primer nivell de les institucions europees i del govern xinès.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències