L'associació amb la Xina ajudarà a Europa a accelerar el desplegament #5G

5G-moneda-diners-770x285A la 14 de setembre de 2016, la Comissió Europea va publicar el seu tan esperat esquema de la futura estratègia europea de desplegament de 5G. ChinaEU es felicita de l’adopció oportuna de la Comissió Europea del seu pla d’acció "5G for Europe". Es preveu que el desplegament de 5G permeti i difongui àmpliament tecnologies com l’Internet de les coses, els cotxes autònoms, els drons autònoms i els telèfons d’holograma inspirats en Star Wars.

Es preveu que els ingressos de 5G puguin arribar a 250 mil milions de dòlars EUA en 2025, sent Amèrica del Nord, Àsia-Pacífic i Europa occidental els principals mercats. No obstant això, la XinaEU defensa que la cooperació amb la Xina s'hauria d’escriure explícitament en un pla d’acció, en particular per a la realització d’assaigs pre-comercials avançats. Xina ja ha iniciat un programa complet de prova 5G. Europa no hauria de procurar reinventar la roda, sinó llançar associacions amb la Xina.

5G no només és important per a la indústria de les comunicacions mòbils, sinó per a tota l'economia. Segons un informe d’anàlisi d’impacte de 5G de Realwireless, 5G aportarà enormes beneficis a indústries verticals com l’automòbil, l’assistència sanitària, el transport i els serveis públics amb una estimació total de 95.9 milions d’euros. El Banc Mundial calcula que "amb un increment de 10% en connexions d'alta velocitat a Internet, el creixement econòmic augmenta en 1.3%" i condueix a la "democratització de la innovació".

Les capacitats de 5G permetran desenvolupar nous models de negoci i proporcionar nous productes i serveis. Per tant, ChinaEU es felicita de la línia d’acció proposada per la Comissió que "l’enfocament inicial en serveis de banda ampla ultra ràpida hauria de garantir la compatibilitat amb el desenvolupament de normes per a casos d’ús innovadors relacionats amb el desplegament massiu d’objectes connectats i l’Internet de les coses. S'ha d'evitar l’aparició d’especificacions paral·leles, potencialment conflictives, desenvolupades fora dels organismes de normalització global ”. La Comissió de la UE i els estats membres tenen un paper clar en aquest procés.

ChinaEU també dóna la benvinguda a la invitació de la Comissió de la UE als Estats membres a treballar junts "per eliminar aquestes barreres per tal d’utilitzar de forma ràpida i rendible. A més, altres aspectes administratius de vegades generen càrregues innecessàries per a la instal·lació de cel·les petites, com ara procediments de planificació locals, càrregues elevades per al lloguer de llocs, la varietat de límits específics sobre les emissions de camp electromagnètic (EMF) i els mètodes necessaris per agregar-los ". La Xina proporciona en aquesta àrea la prova que les regles administratives flexibles són la condició prèvia per al ràpid desplegament de noves tecnologies.

No obstant això, el pla d’acció no té una acció específica que consisteix a promoure projectes conjunts amb socis xinesos. Tenint en compte l’avantatge ja presos per la Xina i els seus principals proveïdors en la prova del sistema 5G, l’objectiu proposat per la Comissió d’assegurar el lideratge a Europa en el context de l’agenda global accelerada per a la introducció de 5G no és realista. Europa no pot anar sola. Avui en dia, els venedors xinesos tenen un paper predominant en el desplegament de banda ampla mòbil i fixa de la UE a la UE. Una alternativa més eficaç seria associar-se des del principi amb les empreses xineses, que ara lideren el desenvolupament de 5G, i llançaran dos experiments tecnològics, tant a la UE com a la Xina, com per exemple les "ciutats 5G". '5G cities' permetria mostrar, en un entorn real, assajos pre-comercials avançats d’aplicacions IoN de 5G en sectors clau.

La Comissió recomana que es disposin de normes que promoguin la innovació oberta i les oportunitats per a les noves empreses. Per assolir aquest objectiu, la Comissió hauria d'assegurar-se que la pertinença al 5G-PPP, que es va crear per preparar el llançament de 5G a la UE, es podria estendre a un nombre més gran d'empreses, per tal de permetre la participació dels nous entrants ' en el procés.

Fons

5G significa "cinquena generació" estàndard de comunicació sense fils, per diferenciar la tecnologia que s'està desenvolupant actualment de les tecnologies anteriors:
1G - Serveis de veu
2G: missatgeria de veu i de text millorada (GSM)
3G: Internet mòbil mòbil i assequible per a veu (UMTS)
4G - Multimèdia mòbil de gran capacitat (LTE)

5G afectarà la nostra vida quotidiana de moltes maneres. Per citar alguns exemples:

• La banda ampla mòbil és el cas clau d’ús d’aquest moment i s’espera que continuï sent un dels casos d’ús clau que condueixen els requisits de 5G. No obstant això, 5G anirà molt més enllà de l’accés bàsic a Internet mòbil i cobreix aplicacions de treball interactiu, multimèdia i entreteniment en el núvol o augment de realitat: emmagatzematge en núvol i aplicacions, entreteniment, per exemple, jocs de núvol (incloent 'jocs seriosos') i transmissió de vídeo, realitat augmentada per a l'entreteniment i la recuperació d'informació.

• Es preveu que el sector de l'automòbil sigui un factor clau per a 5G. Per exemple, l’entreteniment per als passatgers requereix de banda ampla mòbil de gran capacitat i alta mobilitat simultània; quadres de comandament de realitat augmentada; vehicles de control remot o de conducció pròpia.

• Les ciutats intel·ligents i les llars intel·ligents, sovint denominades societat intel·ligent, s’incorporaran a xarxes de sensors sense fils denses. Les xarxes distribuïdes de sensors intel·ligents identificaran les condicions per al manteniment del cost –i eficient en energia de la ciutat o la llar.
• El consum i la distribució d'energia, incloent-hi la calor o el gas, s'estan descentralitzant, creant la necessitat de control automatitzat d'una xarxa de sensors molt distribuïda. Una xarxa intel·ligent interconnecta aquests sensors utilitzant la tecnologia digital de la informació i la comunicació per reunir-se i reaccionar.

Com reconeix la Comissió en el seu pla d’acció, la Xina està implementant un programa complet de prova 5G, que té com a objectiu provar completament un sistema complet de 5G abans de 2020. El programa es desenvolupa en tres fases: la primera fase, fins al final de 2018, és principalment l'R + D i la validació de tecnologies i subsistemes clau; la segona fase, de 2018 a 2020, tracta de proves d'R + D de sistemes i productes; La fase 3, publicada a 2020, tracta sobre la introducció comercial progressiva i els assajos d'aplicació, amb un enfocament probable en aplicacions industrials. Xina ha seleccionat la banda 3,4 -3,6 GHz per a primers assaigs i posterior introducció.

En la seva estratègia 5G, la Comissió Europea presenta les dates d’objectius estratègics de 2018 per a les primeres xarxes, 2020 per a un servei comercial complet a les ciutats "pilot" i 2025 per a la cobertura ininterrompuda. L'horari de la Xina per realitzar la comercialització de 5G és, doncs, més ambiciós, però amb un proveïdor gegant de telecomunicacions, com ara ZTE, Huawei, Datang Telecom, la Xina necessàriament és líder a la carrera. Per exemple, la tecnologia pre-5G de ZTE ha aconseguit cridar l'atenció de manera global i ja ha començat els seus assajos pre-5G a la Xina. Al mateix temps, el gran pla nacional de desenvolupament de la nova àrea de Nanjing Jiangbei ofereix una visió prèvia d’un nou model de negoci per al desplegament de 5G.

El pla d'acció de la Comissió demana un compromís unit i sostingut de totes les parts, incloses les institucions de la UE, els estats membres, les comunitats de recerca i financeres, així com la indústria. Aquesta última inclou empreses xineses cada vegada més presents a la UE. ChinaEU subratlla, per tant, la indispensabilitat d'una intensa cooperació entre la UE i la Xina sobre 5G com a condició per a l'aplicació i l'èxit global de la nova norma i la plena realització del seu potencial.

ChinaEU és una associació internacional dirigida per empreses que té com a objectiu intensificar la recerca conjunta, la cooperació empresarial i les inversions mútues a Internet, telecomunicacions i alta tecnologia entre la Xina i Europa. ChinaEU proporciona una plataforma per al diàleg constructiu entre els líders de la indústria i els representants d'alt nivell de les institucions europees i el govern xinès.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *