Comissió dóna la benvinguda a la primera àrea marina protegida important al Mar de Ross com una decisió històrica per #Antarctic

Ross-mar-7Avui (28 octubre), després de cinc anys de negociacions, la Comissió per a la Conservació dels Recursos Vius Marins Antàrtics (CCRVMA) va acordar establir una àrea marina protegida (AMP) a la regió del Mar de Ross - la primera gran MPA en la història de la Antàrtida.

Medi Ambient, el comissari de Pesca i Afers Marítims Karmenu Vella expressar la seva profunda satisfacció amb el resultat: "La creació de la primera àrea marina protegida important en aigües de l'Antàrtida no és només un pas important per a la CCRVMA, sinó també una fita important en l'empenta de la Unió Europea per gestió dels oceans internacional àmplia i més eficaç. Espero que la decisió d'avui prepara el terreny per a les altres àrees protegides que han estat proposades per la UE, com ara el mar de Weddell i est de l'Antàrtida ".

La reunió anual de la CCRVMA a Hobart, Austràlia, va prendre diverses altres decisions importants, molts d'ells sobre la base de propostes de la UE. En particular, els membres van acordar posar en marxa una segona avaluació d'acompliment. Això permetrà l'enfortiment de l'organització en línia amb els objectius de la política pesquera comuna de la UE, en particular la gestió sostenible dels recursos marins vius. També es van aconseguir avenços significatius en la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada (IUU).

Els membres van reforçar les obligacions relacionades amb l'autorització de vaixells i s'estrenyen les normes dels procediments de la llista IUU. Els membres també van acordar facilitar la investigació científica i l'exploració de les àrees marines que s'han convertit exposats després de la retirada o el col·lapse de les plataformes de gel al voltant de la Península Antàrtica. La Comissió per a la Conservació dels Recursos Vius Marins Antàrtics (CCRVMA) va ser establert per un conveni internacional en 1982 amb l'objectiu de conservar la vida marina de l'Antàrtida. L'establiment de la CCRVMA va ser una resposta a la creixent interès comercial en els recursos de krill antàrtic (un component clau de l'ecosistema antàrtic) i per a la història de la sobreexplotació de diversos altres recursos marins en l'Oceà Antàrtic. La UE és membre de la CCRVMA, juntament amb Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Xile, Xina, França, Alemanya, Índia, Itàlia, Japó, la República de Corea, Namíbia, Nova Zelanda, Noruega, Polònia, Federació de Rússia, Sud Àfrica, Espanya, Suècia, Ucraïna, Regne Unit, EUA, i Uruguai.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, La pesca il·legal, Marítim, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *