Connecteu-vos amb nosaltres

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

Comissió dóna la benvinguda a la primera àrea marina protegida important al Mar de Ross com una decisió històrica per #Antarctic

COMPARTIR:

publicat

on

Ross-mar-7Avui (28 octubre), després de cinc anys de negociacions, la Comissió per a la Conservació dels Recursos Vius Marins Antàrtics (CCRVMA) va acordar establir una àrea marina protegida (AMP) a la regió del Mar de Ross - la primera gran MPA en la història de la Antàrtida.

Environment, Fisheries and Maritime Affairs Commissioner Karmenu Vella expressed his deep satisfaction with the result: “The establishment of the first major Marine Protected Area in Antarctic waters is not just an important step for CCAMLR, but also a significant milestone in the European Union’s push for comprehensive and more effective international ocean governance. I hope today’s decision prepares the ground for the other protected areas which have been proposed by the EU, such as the Weddell Sea and East Antarctica.”

La reunió anual de la CCRVMA a Hobart, Austràlia, va prendre diverses altres decisions importants, molts d'ells sobre la base de propostes de la UE. En particular, els membres van acordar posar en marxa una segona avaluació d'acompliment. Això permetrà l'enfortiment de l'organització en línia amb els objectius de la política pesquera comuna de la UE, en particular la gestió sostenible dels recursos marins vius. També es van aconseguir avenços significatius en la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada (IUU).

Els membres van reforçar les obligacions relacionades amb l'autorització de vaixells i s'estrenyen les normes dels procediments de la llista IUU. Els membres també van acordar facilitar la investigació científica i l'exploració de les àrees marines que s'han convertit exposats després de la retirada o el col·lapse de les plataformes de gel al voltant de la Península Antàrtica. La Comissió per a la Conservació dels Recursos Vius Marins Antàrtics (CCRVMA) va ser establert per un conveni internacional en 1982 amb l'objectiu de conservar la vida marina de l'Antàrtida. L'establiment de la CCRVMA va ser una resposta a la creixent interès comercial en els recursos de krill antàrtic (un component clau de l'ecosistema antàrtic) i per a la història de la sobreexplotació de diversos altres recursos marins en l'Oceà Antàrtic. La UE és membre de la CCRVMA, juntament amb Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Xile, Xina, França, Alemanya, Índia, Itàlia, Japó, la República de Corea, Namíbia, Nova Zelanda, Noruega, Polònia, Federació de Rússia, Sud Àfrica, Espanya, Suècia, Ucraïna, Regne Unit, EUA, i Uruguai.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències