#WesternBalkans Camí europeu és vital per a l'estabilitat a la regió

balkan-1392825El Grup ALDE al Parlament Europeu acull amb satisfacció els avenços realitzats per alguns dels països dels Balcans Occidentals en el seu camí europeu, com ho demostren els informes d'avanç presentats avui per la Comissió Europea en el Comitè d'Afers Exteriors del Parlament Europeu. Encara hi ha moltes qüestions que han de fixos i reformes per ser considerat i la UE ha de donar suport als països candidats per fer front als reptes del futur.

ALDE MEP, Ivo Vajgl (desus, Eslovènia), ponent del PE a Macedònia, Va dir resultat de les properes eleccions és clau per al procés d'integració de la UE del país: "Espero sincerament que les eleccions parlamentàries en la 11th desembre donaran un nou impuls al procés d'integració de la UE del país i per a l'adaptació progressiva dels seus valors i normes. El que guanyi les eleccions haurà de respectar estrictament els compromisos de l'acord Pržino, que fins ara ha demostrat ser una base sòlida per al desenvolupament futur de Macedònia. Alhora, Sèrbia té un paper important per exercir en el procés d'estabilització dels Balcans occidentals i que està progressant bé en els seus esforços per complir amb els estàndards establerts per la UE. No obstant això, es necessiten més esforços en el camp econòmic, així com en el desenvolupament d'institucions estatals democràtiques i la vida pública basada en la tolerància i la inclusió ".

En comentar sobre l'avaluació de la Comissió sobre els progressos realitzats per Montenegro i Bòsnia i Hercegovina, ALDE MEP Jozo Rados (SNP, Croàcia), Va dir: "Montenegro segueix sent el país més avançat en el camí cap a la UE, però al país encara hi ha disputes significatives sobre la seva trajectòria euroatlàntica. Bòsnia i Hercegovina ha adoptat el Mecanisme de Coordinació i el programa de reforma, però, l'aplicació d'aquests documents pot plantejar alguns reptes ".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Balcans occidentals, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *