Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

#UfM En #COP22: La conducció d'un Programa Mediterrani compartida per a l'acció climàtica

COMPARTIR:

publicat

on

UpMLa Secretaria de la Unió per la Mediterrània (UpM) està participant activament en COP22 d'aquest any, designada com la "COP d'Acció", per posar en marxa iniciatives regionals específiques i projectes destinats a ajudar a assolir els objectius de l'acord de París a la regió euromediterrània.

La Unió per la Mediterrània i la Comissió Europea posarà en marxa la UpM Energia Renovable i Eficiència Energètica de la plataforma (REEE) per promoure el desplegament progressiu de l'energia i les mesures d'eficiència energètica renovables per tal de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de la regió euromediterrània.

La Unió per la Mediterrània, juntament amb el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD), llançarà un important projecte mediterrani per a les energies renovables en el sector privat. L'innovador "Marc d'Energia Renovable privada SEMED(SPREF) "és un marc de finançament de 227.5 milions d'euros que mobilitzarà més inversions d'altres partits de fins a € 834 milions i té com a objectiu estimular el desenvolupament de mercats privats d'energia renovable a MarrocTunísiaEgipteJordan.

Barcelona, ​​novembre 11 2016

Per mantenir la temperatura global per sota 2º C, l'objectiu establert per l'Acord de París, exigeix ​​una acció coordinada que no pot dependre únicament de les contribucions determinats a nivell nacional. Com es destaca pel secretari general de la UpM, Fathallah Sijilmassi: "Aquest és un moment decisiu ja que estem començant a construir cap a l'era baixa en carboni. De fet, és un esforç col·lectiu. Estats, comunitats, organitzacions de la societat civil, empreses, organitzacions internacionals i intergovernamentals: tots estem mobilitzats als desafiaments que se'ns presenten. La complexitat del problema del canvi climàtic ens obliga a treballar no només a nivell mundial sinó també per fomentar el suport als nivells intermedis apropiats. La regió euromediterrània és sense cap dubte un d'aquests nivells ".

En línia amb el seu mandat per millorar la cooperació regional en acció pel clima, la Unió per la Mediterrània està profundament compromesa en el desenvolupament d'una agenda comuna de clima mediterrani, àmplia regió que es reflecteix a través de diverses activitats importants en el COP22.

Llançament de l'Eficiència Energètica i Energia Renovable Plataforma (REEE)

anunci

Després del llançament a principis de 2016 de la Plataforma mercat de l'electricitat UpM Regional i la Plataforma de gas UpM, la Plataforma REEE té com a objectiu promoure l'aplicació gradual de l'eficiència energètica i mesures d'energia renovable per tal de garantir que tots els ciutadans i empreses de la regió tenen accés segur , els serveis moderns d'energia assequibles i fiables, així com per donar suport a la mitigació i adaptació al canvi climàtic a la regió euromediterrània.

Posada en marxa d'un important projecte mediterrani de l'energia renovable en el sector privat
La UpM i el BERD posarà en marxa el projecte marcat amb UpM "SEMED privada Marc d'Energia Renovable (SPREF)", que té com a objectiu estimular el desenvolupament de mercats d'energia renovable privades al Marroc, Tunísia, Egipte i Jordània. A través d'aquest projecte, el BERD proporcionarà finançament de fins a 227.5 milions d '€ i mobilitzarà la inversió procedent d'altres parts de fins a 834 milions de €. El projecte també proporcionarà suport a la cooperació tècnica específica per a l'execució de projectes d'energia renovable a la regió amb l'objectiu d'evitar 780,000 tones d'emissions CO2 anualment.

Després del llançament de l'innovador marc abans esmentat, una conferència per a les empreses privades s'organitzarà amb les Associacions Públic-Privades comitè (PPP) de la COP22 i l'Agència Marroquina per a l'Eficiència Energètica (AMEE) i el CGEM. L'esdeveniment està dirigit a informar les empreses sobre el mecanisme SPREF per tal de fomentar l'ús de la mateixa.

Presentació de la Agenda d'Esdeveniments Regionals de la Mediterrània

En col·laboració amb altres socis clau euromediterrànies, la Secretaria de la UpM ha recopilat tots els esdeveniments COP22 relacionats amb activitats sobre el clima a la regió euromediterrània. Això proporcionarà l'oportunitat perquè les institucions regionals que treballen en suport del desenvolupament sostenible a la Mediterrània mitjançant la presentació de les seves activitats durant el COP22 i donar a conèixer les sinergies potencials.

Panell d'alt nivell: El desenvolupament sostenible i l'estabilitat regionals van de la mà a la Mediterrània

La transició cap a un desenvolupament baix en carboni és una enorme font d'oportunitats per a la regió a través de la creació de noves activitats econòmiques, i també ofereix una major capacitat de resistència enfront de les variacions climàtiques. A aquest efecte, la Secretaria de la UpM i la Comissió Europea organitzaran una discussió d'alt nivell sobre aquests temes. L'esdeveniment comptarà amb el comissari de la UE sobre clima i les energies, Miguel Arias Cañete, Ministre de Medi Ambient de Jordània, Yaseen Al-Khayyat, i altres alts funcionaris de tota la regió.

la perspectiva dels actors principals en el canvi climàtic a la Mediterrània

Aquesta publicació s'introdueix per Ségolène Royal, President de COP21, Hakima El Haite, ministre marroquí Delegat de Medi Ambient, Arias Cañete, comissari europeu, i Fathallah Sijilmassi, secretari general de la Unió per la Mediterrània, i inclou un gran nombre de personalitats que aborden la transició de la Mediterrània per a un desenvolupament baix en carboni.

Per a més informació: 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències