Acord #WTO facilitació del comerç aportarà importants beneficis per als països en desenvolupament

170223WTOTradeFacilitAgreement2Ambaixador François Xavier Ngarambe de Rwanda, ambaixador Malloum Bamanga Abbas, del Txad, Organització Mundial del Comerç director general Azevêd, ambaixador Saja Majali de Jordània i Abdulla Nasser Al Musallam Rahbi d'Oman presentació dels instruments de TFA de l'acceptació dels seus països

L'OMC ha obtingut el dos terços d'acceptació de les Condicions d'seus membres 164 necessaris perquè l'Acord de Facilitació del Comerç (TFA) en vigor. Rwanda, Oman, el Txad i Jordan van presentar els seus instruments d'acceptació al director general de l'OMC, Roberto Azevedo, de manera que el nombre total de ratificacions per sobre del llindar requerit de 110.

L'acord accelerarà el moviment, alliberament i despatx de mercaderies a través de les fronteres, posa en marxa una nova fase de reformes de facilitació del comerç a tot el món i crea un impuls important per al comerç i el sistema de comerç multilateral en el seu conjunt.

La plena aplicació del TFA es preveu reduir els costos comercials dels Membres en una mitjana de 14.3 per cent, amb els països en desenvolupament que tenen més a guanyar, segons un estudi dut a terme per 2015 economistes de l'OMC. El TFA també és probable que reduir el temps necessari per importar mercaderies per més d'un dia i mig i exportar mercaderies per gairebé dos dies, el que representa una reducció de 47 91% i% respectivament respecte a la mitjana actual.

DG Azevedo va donar la benvinguda a l'entrada de la TFA en vigor, assenyalant que l'acord representa una fita per a la reforma del comerç. Va dir: "Això impulsaria el comerç mundial fins a $ 1 bilions cada any, amb les majors guanys es senten en els països més pobres. L'impacte serà més gran que l'eliminació de tots els aranzels existents a tot el món. També vol dir que podem posar en marxa la tasca d'assistència tècnica per ajudar els països més pobres amb l'aplicació ".

UE ocupa protagonisme

les autoritats duaneres de la UE tindran un paper principal en l'aplicació de l'acord, actuant alhora com un exemple a seguir i com un motor per seguir avançant en la facilitació del comerç dins de la UE com a nivell internacional.

L'acord també ajudarà a millorar la transparència, augmentar les possibilitats de les petites i mitjanes empreses per participar en les cadenes globals de valor, i reduir les possibilitats de corrupció. L'acord va ser pactat durant la Conferència Ministerial de l'OMC a Bali el 2013.

El comissari de Comerç Cecilia Malmström, va dir: "els procediments fronterers millor i més ràpid, fluïdesa dels intercanvis seran revitalitzar el comerç mundial en benefici dels ciutadans i les empreses a tot arreu del món. Les petites empreses, que tenen dificultats per navegar per la burocràcia diària i regles complicades, seran els principals guanyadors ".

Comissionat Internacional de Cooperació i Desenvolupament Neven Mimica va afegir: "El comerç és un factor clau per al desenvolupament sostenible. El nou acord ajudarà a aprofitar l'enorme potencial del comerç. Estic a punt per ajudar als nostres països socis per treure el màxim profit d'aquest acord ".

L'abast major per a la millora - i per tant el major potencial per obtenir beneficis - és en els països en desenvolupament. La UE vol que aquest acord per jugar un paper important en l'augment de la participació dels països en desenvolupament en les cadenes globals de valor. Per aquesta raó, la UE s'ha compromès 400 milions d '€ per a ajudar-los amb les reformes necessàries per complir amb les normes establertes per l'acord.

A més de la seva dimensió de desenvolupament, l'acord també forma part dels esforços de la UE per ajudar les petites i mitjanes empreses europees utilitzen el potencial sense explotar dels mercats globals.

La UE ha estat un dels promotors de l'acord i va portar als esforços cap a la seva conclusió. Després de la ratificació de l'acord pel Consell i el Parlament Europeu a 2015, la UE anima activament a altres membres de l'OMC d'aprovar l'acord sense demora. Si bé ara s'ha assolit la massa crítica, el que permet l'acord entre en vigència, la UE espera que la resta de membres de l'OMC va ratificar l'acord en un futur pròxim.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *