#Belarus: Parlament Europeu condemna les detencions en massa

El Parlament Europeu condemna la "repressió dels manifestants pacífics" en manifestacions de masses per milers de ciutadans a través de Bielorússia, en particular en el Dia de la Llibertat (25 de març), quan les forces de seguretat van atacar violentament i va colpejar als manifestants i van detenir centenars de persones, entre periodistes nacionals i estrangers informar sobre els esdeveniments. Les protestes es dirigeixen contra l'aprovació d'un Decret Presidencial introducció d'un anomenat "impost social-paràsit", dissenyat per penalitzar la desocupació amb taxes i treball forçat.

Els eurodiputats expressen la seva preocupació per les últimes novetats i una "nova onada de repressió" a Bielorússia, que inclou incursions en les organitzacions de la societat civil i les detencions "preventives" de membres de l'oposició abans de les protestes. Veuen una "clara necessitat d'un procés de democratització més ampli al país" i la crida a les autoritats bielorusses a alliberar tots els detinguts en el curs de les protestes, per aturar l'assetjament dels mitjans de comunicació independents i la societat civil i perquè les organitzacions públiques funcionin plenament .

Parlament recorda a més que la UE va aixecar la major part de les mesures restrictives contra funcionaris bielorussos al febrer 2016 "com un gest de bona voluntat per encoratjar Bielorússia per millorar la seva drets humans, la democràcia i l'estat de registre de la llei", i adverteix que en cas que no es dur a terme investigacions exhaustives i imparcials sobre totes les denúncies en relació amb les recents manifestacions, la UE pot imposar noves mesures restrictives.

ALDE MEP, Petras Auštrevičius (Moviment Liberal de Lituània), que va negociar la resolució en nom del nostre Grup, va dir: "Des que la UE va aixecar les sancions contra Bielorússia, Lukaixenko no ha demostrat cap bona voluntat a canvi i la situació al país té deteriorat. Eleccions de setembre van ser manipulades, ni un sol pres polític ha estat rehabilitat, el Relator Especial de l'ONU ha estat ignorada de forma contínua i l'ús de la pena de mort continua. A més d'això, la planta d'energia nuclear a Ostrovets infringeix les normes de seguretat i és a 50 quilòmetres de Vilnius. És lamentable veure la política de la UE sobre Bielorússia l'aspecte d'una fallada d'auto-repetició ".

MEP, Pavel Telička (ANUS, República Txeca), va afegir: "La repressió dels manifestants pacífics i les repressions en el període previ i durant les manifestacions a les últimes setmanes són absolutament intolerable i demostra una vegada més la naturalesa autoritària del règim. Per a molts al país, la càrrega de la dictadura s'ha tornat insuportable. Bielorusos volen un canvi pacífic i cal assegurar-se que les autoritats posar fi a l'assetjament de la societat civil i mitjans de comunicació independents per raons polítiques i permetre el funcionament legal complet i lliure d'organismes públics ".

Bogdan Zdrojewski MEP, el principal negociador del Grup PPE en la Resolució sobre Bielorússia "Fem una crida per l'alliberament immediat de tots els manifestants pacífics i advertim que en el cas de reaccions repetides dures cap als representants dels mitjans, l'oposició democràtica i els ciutadans, la UE pot considerar la reintroducció dirigit sancions que poguessin soscavar el progrés assolit en les relacions amb Bielorússia. Les autoritats bielorusses responen inadequadament a les manifestacions pacífiques. La reacció a la manifestació durant el Dia de la Llibertat el bielorús 25 març és incomprensible ".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Bielorússia, EU, EU, política, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Icona de menú esquerre