Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

UE proposa una major associació amb #Africa a la pau, la seguretat i la creació d'ocupació

COMPARTIR:

publicat

on

The European Commission and the High Representative/ Vice-President have set out today (May 4) the EU’s political priorities and concrete proposals for a stronger strategic partnership with Africa.

La Comissió Europea i l'Alt Representant / Vicepresident presenten avui (4 de maig) un marc revitalitzat per a l'acció conjunta, per construir una associació estratègica més forta entre Europa i Àfrica per a més prosperitat i estabilitat als dos continents. La Comunicació presenta propostes innovadores en una sèrie d'àmbits clau, com ara la pau i la seguretat, la migració, la creació d'ocupació o l'energia, basades en les prioritats definides pels països africans i l'intensificació de la fructífera cooperació existent entre els dos continents. Això arriba abans de la cimera Àfrica-UE al novembre d'enguany, que es centrarà específicament en la joventut.

En aquesta ocasió, l'Alt Representant/Vicepresident ajuda: “2017 is the year for a new impetus of the partnership between Europe and Africa: every obstacle we may face is a common challenge, and Africa’s hope is our hope. A strong Africa matters to Europe; our friendship matters to our people. Only by joining forces and working in partnership can we provide our youth with a more hopeful and peaceful future. Today, we don’t simply look at what we can do for Africa but what we can do with Africa, together”.  

Neven Mimica, comissari responsable de Cooperació Internacional i Desenvolupament, va afegir: “We propose several ideas and concrete measures on how to translate our priorities for the years to come into action, notably to foster growth and to create more jobs, especially for youth. We have a solid offer on the table and we now want to discuss it further with EU Member States and with African partners so that this offer materializes into something concrete and visible. More than ever citizens on both sides of the Mediterranean need to see that the Africa-Europe strategic partnership is a reality which goes beyond words."

Today’s (May 4) proposal identifies three objectives for building an EU-Africa alliance to address common global and regional challenges:

•- a un compromís mutu més fort i una major cooperació bilateral i en l'àmbit internacional, basant-se en valors comuns i interessos compartits,

•- seguretat, a terra i al mar, i el lluitar contra les amenaces transnacionals

anunci

•- desenvolupament econòmic sostenible i inclusiu a l'Àfrica, per tal de crear els llocs de treball que el continent necessita.

Es proposen accions concretes al voltant de dos eixos principals.

El primer pretén aconseguir-ho estats i societats més resilients, mitjançant una cooperació i una acció més estretes per tal de prevenir conflictes, millorar la gestió dels conflictes; reforçar els sistemes de govern i gestionar la migració i la mobilitat.

La segona línia tindrà com a objectiu crear més i millors llocs de treball, especialment per als joves. Desenvolupa propostes concretes per atraure inversió responsable i sostenible, per exemple amb les recentment proposades Pla d'inversió externa, que s'espera que aprofiti fins a 44 milions d'euros d'inversió privada. Altres propostes es refereixen a la cooperació en les energies renovables, l'agricultura, l'agroempresa i l'economia blava, així com l'avenç dels coneixements i les habilitats. Per exemple, la Comissió proposa posar en marxa una instal·lació per a la joventut africana, que ampliarà l'abast d'Erasmus+, o donar suport a la innovació digital a l'Àfrica.

La comunicació conjunta es presentarà ara al Consell i al Parlament Europeu.

Avui (4 de maig), la Comissió també va presentar el seu enfocament Digital4Development, exposant idees sobre com promoure les tecnologies de la informació i la comunicació als països en desenvolupament i integrar la digitalització a la política de desenvolupament de la UE.

Antecedents:

The EU is Africa’s closest neighbour and main partner. Collectively, the EU is Africa’s main foreign investor, main trading partner (offering free access to the EU market via Economic Partnership Agreements (EPA), Free Trade Agreements and the Everything But Arms initiative), a key security provider (through the African Peace Facility alone, the EU channelled substantial funding amounting to over EUR 2 billion since 2004), and its first source of remittances and ODA (€21 billion 2015 EU collectively). An ever closer network of human contacts and exchanges strengthens the bonds between the peoples.

The policy priorities and initial set of concrete initiatives set out today, to be coordinated and implemented with EU Member States and further developed jointly with African partners, come in response to Africa’s own Agenda 2063 and build on the EU Global Strategy for Foreign and Security Policy.

Més informació:

Comunicació conjunta al Parlament Europeu i al Consell per a un nou impuls de l'Associació Àfrica-UE

Preguntes i respostes sobre la Comunicació conjunta al Parlament Europeu i al Consell per a un nou impuls de l'Associació Àfrica-UE

Fitxes temàtiques relacionades amb la Comunicació conjunta al Parlament Europeu i al Consell per a un nou impuls de l'Associació Àfrica-UE

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències