La solució de dos estats és l'únic camí a la pau al #MiddleEast, diuen els eurodiputats

La construcció i expansió dels assentaments israelians a Cisjordània s'han d'aturar per permetre que les perspectives d'una solució viable de dos estats, insten els eurodiputats.

La "solució de dos estats sobre la base de les fronteres 1967, amb Jerusalem com a capital de dos estats" és l'única manera d'aconseguir la pau entre israelians i palestins duradora, diuen els eurodiputats en una resolució aprovada dijous (18 de maig).

La construcció d'assentaments israelians han de deixar immediatament i per complet, ja que són "il·legals segons el dret internacional, soscavar la solució de dos estats, i constitueixen un gran obstacle per als esforços de pau", afegeixen en l'ajust de text a un debat que va tenir lloc al novembre amb la UE cap de política exterior Federica Mogherini.

Una iniciativa de pau de la Unió Europea amb l'objectiu d'aconseguir resultats concrets en un període determinat i se centra en la solució de dos estats ha de ser llançat per resoldre el conflicte palestino-israelià, els eurodiputats se sumen. Condemnen tots els actes de violència i terrorisme atacant o posar en perill la població civil, així com tots els actes de provocació i la incitació.

Més informació

Passos del procediment

text adoptat (2016 / 2998 (RSP)) aviat estarà disponible aquí (18.05.2017)

La gravació de vídeo del debat (feu clic a 22.11.2016)

EBS + (22.11.2016)

peu de la lletra completa del debat plenari sobre la situació a Cisjordània, inclosos els assentaments (22.11.2016)

Top Story Israel i Palestina - Les esperances d'una pau duradora a la regió?

La UE i el procés de pau a l'Orient Mitjà

El material audiovisual per a professionals

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Israel, Autoritat Palestina (AP), West Bank, món