La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

La Comissió Europea ha anunciat assistència humanitària addicional de 60 milions d’euros per ajudar les persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que s’han enfrontat a nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de la severa sequera.

Aquesta assistència addicional aporta ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d’Àfrica (incloent Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) fins a gairebé un milió de milions d’euros des de principis d’any.

“La situació a la Banya d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament a 2017 i continua empitjorant. Milions de persones lluiten per satisfer les necessitats alimentàries de les seves famílies i de les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea ha seguit de prop la situació des del principi i augmenta progressivament l'ajuda a les poblacions afectades. Aquest nou paquet ajudarà els nostres socis humanitaris a augmentar la resposta i seguirà aportant assistència salvavides a les persones necessitades ", va dir el comissari de Christos Stylianides, Ajudant Humanitari i Gestió de Crisi.

La recent ajuda d'assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per augmentar l’assistència alimentària d’emergència i el tractament de la desnutrició. També es recolzarà projectes relacionats amb el subministrament d’aigua, la protecció del bestiar i la resposta als brots. La major part del finançament (40m €) servirà per ajudar els més vulnerables a Somàlia, mentre que 15m € es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d’Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l’escassetat d’aigua. La vegetació és escassa. S’està informant de morts en bestiar, preus aliments elevats i reducció de la renda. Com a resultat de la pobra temporada de pluges, es reduiran considerablement les properes collites i es preveu que la situació empitjori en els propers mesos.

La sequera s’apropa al clima erràtic provocat pel fenomen El Niño a 2015-16. A Etiòpia, va provocar la major operació de resposta a la sequera en la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats - la majoria dels quals són de Iemen, Sudan del Sud i Somàlia - i està lluitant per satisfer les seves creixents necessitats.

Des de 2011, la UE ha destinat més d’un milió de milions d’euros a la seva ajuda humanitària als seus socis de la Banya d’Àfrica. Els fons de la UE han ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi per a les persones que tenen una vida amenaçada per la sequera i el conflicte.

No obstant això, l’ajut a les poblacions afectades per la sequera es complica per la llunyania de determinades àrees, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, se'ls demana a totes les parts del conflicte que facilitin l’accés humanitari sense obstacles a les persones que ho necessiten.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, EU, Comissió Europea, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *