La UE augmenta les ajudes als països afectats per la sequera en #HornofAfrica

La Comissió Europea ha anunciat una ajuda humanitària addicional de € 60 milions per ajudar a persones a Somàlia, Etiòpia i Kenya, que han estat davant nivells crítics d'inseguretat alimentària a causa de sequera severa.

Aquesta assistència addicional porta l'ajuda humanitària de la UE a la regió de la Banya d'Àfrica (incloent-hi Somàlia, Etiòpia, Kenya, Uganda, Djibouti) a gairebé 260m € des del començament de l'any.

"La situació al Corn d'Àfrica s'ha deteriorat dràsticament a 2017 i segueix empitjorant. Milions de persones estan lluitant per satisfer les necessitats alimentàries dels seus i les seves famílies. El risc de fam és real. La Unió Europea ha estat seguint la situació de prop des del principi i augmentant progressivament les ajudes a les poblacions afectades. Aquest nou paquet ajudarà als nostres socis humanitaris a ampliar encara més la resposta i seguir donant ajudes per salvar la vida a les persones que ho necessiten ", va dir el Comissari d'Ajuda Humanitària i Crisi, Christos Stylianides.

La nova assistència de la UE donarà suport als socis humanitaris que ja responen a les necessitats de les poblacions afectades per intensificar l'assistència alimentària d'emergència i el tractament de la malnutrició. També es donaran suport als projectes relacionats amb l'abastament d'aigua, la protecció ramadera i la resposta als brots. La major part del finançament (€ 40m) es destinarà a ajudar als més vulnerables a Somàlia, mentre que € 15m es destinarà a Etiòpia i 5m € a Kenya.

Fons

Milions de persones a la Banya d'Àfrica es veuen afectades per la inseguretat alimentària i l'escassetat d'aigua. La vegetació és escassa. S'estan reportant morts de bestiar, alts preus dels aliments i ingressos reduïts. Com a conseqüència de l'escassa temporada de pluges, les properes collites es reduiran molt i s'espera que la situació augmenti en els pròxims mesos.

La sequera arriba als talons del temps erràtic causat pel fenomen El Niño a 2015-16. A Etiòpia, es va produir la major operació de resposta a la sequera en la història del país.

La regió també acull 2.3 milions de refugiats, la majoria dels quals procedeixen de Iemen, Sudan del Sud i Somàlia, i lluiten per satisfer les seves necessitats creixents.

Des de 2011, la UE ha destinat més de 1 mil milions d'euros en ajuda humanitària als seus socis a la Banya d'Àfrica. El finançament de la UE ha ajudat a proporcionar assistència alimentària, atenció sanitària i nutricional, aigua neta, sanejament i refugi a aquells que viuen en risc de sequera i conflicte.

Tanmateix, l'ajuda a les poblacions afectades per la sequera és complicada per la llunyania de determinades zones, així com per la violència en curs a Somàlia. Per tant, totes les parts en conflicte es demana que proporcionin accés humanitari sense impediments a les persones que ho necessiten.

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, EU, Comissió Europea, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món