Connecteu-vos amb nosaltres

República Centreafricana (CAR)

#HumanitarianAid: la UE allibera 58 milions d'euros per a la #Sahel i la # república africana central

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió ha assignat 50 milions d’euros addicionals a la regió del Sahel i 8 milions d’euros a la República Centreafricana per fer front a les creixents necessitats alimentàries, nutricionals i d’emergència dels països.

Per al 2018, la resposta humanitària total de la UE als països del Sahel és ara de 270 milions d'euros i 25.4 milions d'euros per a la República Centreafricana.

"A mesura que la situació humanitària al Sahel continua empitjorant, intensifiquem la nostra assistència per fer front a la crisi alimentària més important de la regió. La violència i els conflictes en curs, així com els efectes del canvi climàtic, provoquen desplaçaments massius, desnutrició aguda i la inseguretat alimentària que afecta milions, especialment els nens. Seguim compromesos a mostrar solidaritat amb els més vulnerables i a salvar vides ", va dir Christos Stylianides, comissari per a l'Ajuda Humanitària i la Gestió de Crisis.

anunci

El finançament de la UE ajudarà a proporcionar aliments i nutrició a l'assistència més vulnerable i d'emergència, com el refugi, l'atenció mèdica i l'aigua.

El finançament a la República Centreafricana millorarà els esforços continus de la UE per atendre les necessitats de les poblacions desplaçades. "Davant la contínua violència i els desplaçaments al país, hem de continuar fent tot el possible per cobrir les necessitats de tots aquells obligats a deixar les seves llars", va afegir Stylianides.

L'assistència anunciada avui arribarà a set països de la regió del Sahel i de la República Centreafricana: Nigèria (€ 10m), Mali (€ 6m), Níger (€ 6m), Burkina Faso (€ 5m), Mauritània (€ 5m) , Txad (€ 12m) i Camerun (€ 3m), República Centreafricana (€ 8m). A més, els fons regionals que ascendeixen a € 3m es destinaran al Sahel per garantir tractaments de malnutrició que salven la vida. La UE és un dels majors contribuents de l'ajuda humanitària al Sahel. La UE ajuda a les persones que necessiten assistència alimentària d'emergència i proporciona tractament per a nens amb desnutrició greu, així com per a les poblacions afectades pel conflicte.

anunci

Fons

Al Sahel, es calcula que milions de persones de 12 necessiten assistència alimentària d'emergència durant la temporada magra, mentre que 4.2 milions de nens necessiten un tractament nutricional que salvi vius. A més, els conflictes han desplaçat fortes 3.1 milions de persones a tota la regió i han creat necessitats addicionals d'emergència. Mil·lenes de persones recentment desplaçades s'han registrat recentment al nord-est de Nigèria, amb nens que mostren taxes alarmants de malnutrició aguda. Les inundacions que afecten Níger, Mali i Nigèria des de mitjans d'agost, han augmentat encara més les necessitats i representen greus riscos per a la salut. S'ha estès una epidèmia de còlera a Níger, Nigèria i el Txad durant els últims mesos.

A la República Centreafricana, la inseguretat i la violència contínues augmenten encara més les necessitats humanitàries. Al voltant de 2.5 milions de persones, és a dir, la meitat de la població, necessiten ajuda humanitària i un de cada quatre (aproximadament 1.2 milions de persones) ha estat desplaçat per la força.

Més informació

Sahel

Burkina Faso

Camerun

Txad

mali

Mauritània

Níger

Nigèria

Central African Republic

República Centreafricana (CAR)

Sahel i Àfrica Central: 210 milions d’euros en ajuda humanitària de la UE

publicat

on

La UE reafirma la seva solidaritat amb les persones vulnerables dels països del Sahel i l’Àfrica Central a través d’un pressupost humanitari de 210 milions d’euros el 2021. El finançament es destinarà a projectes humanitaris dels vuit països següents: Burkina Faso (24.3 milions d’euros), Camerun (17.5 milions d’euros), República Centreafricana (21.5 milions d’euros), Txad (35.5 milions d’euros), Mali (31.9 milions d’euros), Mauritània (10 milions d’euros), Níger (32.3 milions d’euros) i Nigèria (37 milions d’euros).

El comissari de Gestió de Crisis, Janez Lenarčič, va dir: "L'empitjorament de la inestabilitat i els conflictes armats, juntament amb la pandèmia i els riscos naturals del COVID-19, tenen un impacte devastador al Sahel i als països de l'Àfrica Central. La UE segueix compromesa a ajudar a reduir el patiment de les persones que ho necessiten a la regió. Tot i que l’ajuda humanitària existeix per proporcionar alleujaments d’emergència, les millores més duradores només es poden aconseguir mitjançant la voluntat política dels governs nacionals i el bon govern ”.

El finançament humanitari de la UE als països del Sahel i Àfrica Central està dirigit a:

anunci
  • Proporcionar assistència per salvar vides a les persones afectades per conflictes i a les comunitats que acullen persones que van haver de fugir;
  • proporcionar protecció a les persones vulnerables i donar suport al respecte del dret internacional humanitari i dels principis humanitaris;
  • mesures de suport per abordar les crisis alimentàries i la desnutrició aguda greu en nens menors de 5 anys;
  • millorar la resposta immediata en termes de serveis bàsics a la població més vulnerable, especialment pel que fa a l'atenció sanitària per a tothom o l'educació per als nens atrapats en crisis humanitàries; i;
  • enfortir la preparació de les comunitats fràgils per a crisis, com ara els desplaçaments massius de persones, o les crisis alimentàries o climàtiques recurrents.

Aquesta ajuda forma part del suport més ampli de la UE que es proporciona a la regió, incloses les contribucions de "Team Europe" a la resposta global al coronavirus, el suport a l'esforç de distribució de vacunes a través del centre COVAX i altres accions que proporcionen suport a llarg termini per enfortir la fragilitat sistemes de salut.

Fons

Com a part de la resposta global contra el coronavirus de la UE i el seu objectiu de convertir les vacunes COVID-19 en un bé públic mundial, Team Europe va proporcionar 2.2 milions d’euros al centre COVAX. El centre COVAX dóna suport al lliurament de 1.3 milions de dosis de vacunes a 92 països de renda baixa i mitjana a finals de 2021 i recentment ha decidit que es posaran a disposició fins a 100 milions de dosis de vacunes COVID-19 per al seu ús en contextos humanitaris .

anunci

A més, la Comissió Europea aporta 100 milions d’euros en ajuda humanitària donar suport a la implementació de campanyes de vacunació a països d'Àfrica amb necessitats humanitàries crítiques i sistemes de salut fràgils.

La UE és un dels principals donants humanitaris de llarga data al Sahel i a l'Àfrica Central, una de les regions més pobres i fràgils del món. El 2020, la UE va donar suport a les intervencions humanitàries a la regió amb més de 213 milions d’euros. Més de 19 milions de persones necessitades es van beneficiar de les operacions humanitàries finançades per la UE iniciades el 2020 a l’Àfrica Occidental i Central, inclosos uns 6.3 milions de persones a les quals se’ls va proporcionar seguretat alimentària i suport a la subsistència, més de 3 milions de persones van ajudar a preparar-se per a desastres i reduir els riscos , al voltant de 2.8 milions de persones van oferir accés als serveis sanitaris i gairebé 1.8 milions de persones que rebien ajuda de protecció.

Per tal de donar suport als assoliments a més llarg termini, la UE treballa per construir sinergies efectives entre iniciatives humanitàries, de desenvolupament i de pau. La vida de molts països del Sahel i l’Àfrica Central continua pertorbada per conflictes, pobresa, canvis climàtics, crisis alimentàries recurrents o una combinació de tots. S’estima que hi ha més de 35 milions de persones que necessiten assistència humanitària als vuit països prioritaris coberts pel Pla d’implementació humanitària 2021 de la UE per a l’Àfrica occidental i central. Les principals necessitats humanitàries estan relacionades amb l’abric, l’ajut alimentari d’emergència, l’accés a l’assistència sanitària i a l’aigua neta, el tractament dels nens desnutrits i la protecció de les persones vulnerables.

En aquest context, la pandèmia del coronavirus planteja reptes addicionals, tant pel que fa a la pressió sobre sistemes de salut ja fràgils, com també als efectes de les mesures de contenció sobre l'accés de les persones vulnerables als aliments i als mitjans de subsistència.

Al mateix temps, els actors humanitaris s’enfronten als reptes combinats d’oferir ajuda humanitària en un context cada vegada més insegur, on l’accés es restringeix encara més a causa de la pandèmia.

Més informació

Fitxes tècniques sobre ajut humanitari de la UE: Burkina Faso, Camerun, Central African Republic, Txad, mali, Mauritània, Níger, Nigèria, Sahel

Seguir llegint

República Centreafricana (CAR)

Continua la crisi humanitària a la República Centreafricana

publicat

on

La crisi humanitària a la República Centreafricana (CAR) no sembla acabar. El CAR ha estat atacat per grups armats durant dos mesos, des que el PCC armat (Coalició dels Patriots de la República Centreafricana) va llançar nombrosos atacs a ciutats clau, inclosa la capital, Bangui, amb l'objectiu d'avortar les eleccions el 27 de desembre de 2020 Tot i que el govern de la República Centreafricana esperava unes eleccions pacífiques, l'Exèrcit Nacional estava disposat a defensar la seguretat del país.

Segons l'expert de l'ONU, Yao Agbetsi, el PCC vulnera habitualment els drets humans i cometia delictes contra la població civil del RCA, ja que els residents han estat objecte d'extorsió, robatori, violació i segrest. Els combatents del CPC també segresten regularment nens de bandes de premsa a les seves files i els fan servir com a escuts humans.

El president del CAR, Faustin-Archange Touadéra, va fer una crida a l’ajut als països veïns i als socis internacionals. La recent col·laboració bilateral en el sector de la seguretat amb la Federació Russa va ser un dels èxits del govern centreafricà, que va ajudar a donar un impuls a les forces de defensa nacionals (FACA).

anunci

La presència de la Missió d’estabilització multidimensional integrada de les Nacions Unides a la República Centreafricana (MINUSCA) sembla, al mateix temps, gens satisfactòria per a la gent del CAR. Fins i tot les recents notícies sobre el possible augment del nombre de MINUSCA van provocar un ampli debat entre la població local i els experts en seguretat.

Yao Agbetsi informa: “El personal de les Nacions Unides al CAR (MINUSCA) va demostrar la seva baixa eficiència en la resolució de la crisi del país. Més de 14,000 persones del contingent de la MINUSCA costen a la comunitat internacional uns 1 milions de dòlars l'any i no contribueixen a la restauració de la pau al CAR ”.

Agbetsi també assenyala que els aliats de la RCA, Rússia i Rwanda, han proporcionat un suport militar eficaç en la lluita contra els rebels. Pot ser beneficiós per al CAR implicar Rússia de manera més activa en la resolució dels seus problemes de seguretat regionals.

anunci

També Marie-Therese Keita-Bocoum, experta independent en la situació dels drets humans al CAR, comparteix la seva postura amb Agbetsi. En un article d'opinió per a African Associated Press (AAP), Keita-Bocoum va escriure:

“El govern encapçalat pel president Touadera va deixar clar que estaria en interès del seu poble portar la guerra a un final victoriós. Tots els grups seran destruïts i els seus líders seran posats a disposició judicial. Això ressona amb la població del país, cosa que es confirma amb manifestacions periòdiques a favor de Touadera de milers de residents. Els països africans haurien de donar suport a les accions del govern elegit legalment a causa del fet que el president ha demostrat que els interessos de la gent estan al capdavant de la seva ment ".

Critica també la Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica Central (ECCAS), que al seu parer "intenta interferir en els assumptes interns de la RCA".

Keita-Bocoum: “L’ECCAS presidida per l’angolès Gilberto Da Piedade Verissimo és una eina per perseguir els interessos polítics d’Angola. Per desviar l'atenció de la seva població de problemes interns, el govern d'Angola intervé en la situació del CAR, actuant al costat de criminals i terroristes ".

L'expert africà va empatitzar el paper dels aliats internacionals de CAR: "Gràcies a la FACA, formada per instructors russos i aliats ruandesos, s'ha aturat l'avanç dels mercenaris del PCCh i pateixen pèrdues".

Timothy Longman, professor de ciències polítiques i relacions internacionals a la Universitat de Boston i expert reconegut internacionalment en el genocidi de Rwanda, demana també la detenció de la violència al CAR.

Longman: “El president Touadera va deixar clar que seria en interès del seu poble portar la guerra a un final victoriós. Tots els grups seran destruïts i els seus líders seran posats a disposició judicial. Això ressona amb la població del país, cosa que es confirma amb manifestacions periòdiques pro-Touadera de milers de residents. Els països africans haurien de donar suport a les accions del govern elegit legalment a causa del fet que el president ha demostrat que els interessos de la gent estan al capdavant de la seva ment ".

Seguir llegint

Àfrica

Luanda hauria de deixar de pressionar el govern legítim del CAR i donar suport als rebels

publicat

on

Després dels èxits militars de l'exèrcit nacional del CAR en la lluita contra els militants dels grups armats, la idea d'un diàleg amb els rebels, proposada per CEEAC i ICGLR, sembla absurda. Els criminals i enemics de la pau han de ser arrestats i portats a disposició judicial. Central African Republic El president Faustin-Archange Touadera no considera l'opció de negociacions amb els grups armats que van prendre les armes i van actuar contra la gent del CAR. Mentrestant, per la banda angolesa, Gilberto Da Piedade Verissimo, el president de la comissió de la Comunitat Econòmica dels Estats de l’Àfrica Central, intenta tossudament iniciar un diàleg amb els líders dels grups armats que han format la Coalició.

Sota la disfressa d’ajudar a resoldre la crisi centreafricana, Angola promou els seus interessos. El president João Lourenço, António Téte (el ministre de relacions exteriors que va anar a Bangui i després a N'Djamena) i Gilberto Da Piedade Verissimo, el president de la comissió de la Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica Central, intenten obrir un canal de comunicació entre els diferents actors de Bangui. Quin és el paper d'Angola en la resolució de la situació de seguretat a la República Centreafricana?

Val a dir que Angola és el segon productor de petroli a l’Àfrica, després de Nigèria. Malgrat aquest fet, el país està en declivi econòmic, però el president del país i la seva elit tenen un gran capital personal d'origen desconegut. Hi ha rumors que l'elit política s'ha enriquit durant l'última dècada amb tractes d'armes amb diversos grups terroristes de països veïns.

anunci

Hi ha una forta possibilitat que l’actual govern centreafricà no estigui en un estat d’ànim favorable a la cooperació amb Angola en el camp dels recursos naturals en el marc del CEEAC. Per tant, el benèvol i buscant ajuda de tot l'ex cap del CAR, Francois Bozize, podria proporcionar privilegis a Angola. En cas contrari, com explicar d’una altra manera les negociacions de la delegació angolesa amb Jean-Eudes Teya, el secretari general de Kwa na Kwa (el partit de l’expresident Francois Bozize).

Una de les condicions proposades per la Coalició era l'alliberament del corredor CAR-Camerun. El cas és que les forces governamentals ja controlen aquesta zona i no cal negociar amb els militants. A més, la població del CAR expressa el seu total desacord sobre l'obertura d'un diàleg amb els rebels. Durant el darrer mes, s'han celebrat diverses concentracions a Bangui, on la gent va entonar "cap diàleg amb els rebels": els que van sortir contra la gent del CAR amb armes han de ser portats a disposició judicial.

El govern, juntament amb el suport de la comunitat internacional, té previst restablir el poder estatal a tot el país i només és qüestió de temps.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències