Els líders es reuneixen a Brussel · les per reunir una fita sobre les relacions #Australia

| Novembre 21, 2018

Els principals líders europeus i australians de govern, negocis, mitjans de comunicació, educació i societat civil s'han reunit a Brussel·les aquesta setmana per participar al Fòrum 2018 UE-Austràlia de Lideratge. Aquesta és la primera vegada que el prestigiós Fòrum de cinc dies ha estat acollit a Europa. El Fòrum és un esdeveniment fonamental del projecte UE-Austràlia de Lideratge, un projecte de tres anys finançat per la Unió Europea i recolzat pel govern d'Austràlia, que té com a objectiu ampliar i aprofundir els vincles existents entre la UE i Austràlia.

L'esdeveniment té lloc en un moment crucial per a les relacions entre la UE i Austràlia, donada la recent aplicació provisional de l'Acord Marc UE-Austràlia i l'inici de les negociacions per a un acord de lliure comerç global entre la UE i Austràlia.

L'ambaixador de la Unió Europea a Austràlia i el president del Comitè Directiu Multi-Interessat del Fòrum de Lideratge UE-Austràlia, Michael Pulch, explica que el Fòrum té un paper important en el context de l'aprofundiment de la col·laboració entre la UE i Austràlia: " Després de 56 anys de relacions diplomàtiques formals, la relació entre la UE i Austràlia és simplement massa avançada i complexa per resumir-los mitjançant tractats o reunions oficials. El Fòrum està dissenyat per garantir que un grup més ampli de líders de diferents entitats de la societat participi encara més activament en la configuració de la relació UE-Austràlia. "

Entre els ponents i convidats especials del Fòrum, destaquen: Federica Mogherini, Alta Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i Vicepresident de la Comissió Europea; Elmar Brok, president de la Comissió d'Afers Exteriors del Parlament Europeu; El reverend Tim Costello, defensor principal de World Vision Australia i Hon Simon Crean, vicepresident del European Australian Business Council.

Els convidats d’alt nivell i els líders superiors del Fòrum se sumaran a un grup de líders emergents d’Austràlia i dels estats membres de la 50 que van ser convidats a assistir després d’un rigorós procés de selecció internacional.

Junts, els líders sèniors i emergents treballaran per fer una pluja d'idees sobre noves idees i identificar recomanacions polítiques en àrees clau de la relació bilateral.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Bèlgica, Brussel·les, EU, món

Els comentaris estan tancats.