#HumanitarianAid - La UE mobilitza més de 18 milions d'euros per a #CentralAfricanRepublic a 2019

Com que moltes persones continuen patint a la República Centreafricana (CAR), la Unió Europea continua sent solidària amb les persones necessitades del país i anuncia 18.85 milions d’euros en ajuda humanitària per a 2019. Aquest suport addicional suposa una ajuda humanitària de la UE en CAR per sobre de 135m € des de 2014.

El comissari Christos Stylianides, ajudant humanitari i gestió de crisis, va dir: "Per a la UE, la situació humanitària a la República Centreafricana no és una crisi oblidada. Seguirem prestant assistència per afavorir l'alleujament de les persones necessitades. No obstant això, seguim preocupats per la violència contra la població civil i els treballadors assistencials a la República Centreafricana. Les persones innocents i els treballadors humanitaris no són un objectiu ”.

El finançament humanitari de la UE a la República Centreafricana té per objectiu:

  • Ajudar a les persones afectades pels conflictes, la supervivència bàsica depèn de l’assistència humanitària. Els desplaçats interns, les comunitats d'acollida i els retornats reben ajuda alimentària, tractament sanitari i nutricional d'emergència, aigua i higiene, habitatge, articles bàsics essencials, educació i suport als seus mitjans de vida;
  • la prevenció de la violència i el suport mèdic, psicosocial i jurídic a les víctimes de violència i violacions de drets humans;
  • abordar la crisi alimentària i nutricional amb ajuda a les famílies que necessiten i amb persones amb alt risc de desnutrició i suport al sector de la salut per augmentar la prevenció i el tractament de la desnutrició, i;
  • donar suport a la prestació d’ajudes a zones on la infraestructura i la lluita en curs dificultin l’accés als treballadors humanitaris.

La crisi de l'Àfrica central també té un impacte a tota la regió, ja que els refugiats de 592,000 també s'han refugiat en països veïns als quals la UE també dóna suport.

Fons

Des de 2013, els conflictes violents han enfonsat la República Centreafricana en una crisi humanitària prolongada. Malgrat un nou acord de pau signat el febrer de 2019, les persones continuen sent afectades per la violència. Els atacs contra civils han estat un dels principals motors de la situació humanitària al país, provocant desplaçaments massius i una ruptura total dels seus mitjans de subsistència, principalment l'agricultura.

Més de la meitat de la població de la República Centreafricana necessita ajuda humanitària per sobreviure i una quarta part de la població està desplaçada. Es calcula que 1.8 milions de persones pateixen una falta greu de menjar, i gairebé 38% dels nens menors de cinc anys pateixen desnutrició crònica. Gairebé dos terços de la població no té accés a l'assistència sanitària, mentre que l'accés als serveis socials bàsics depèn en gran mesura dels actors humanitaris.

Més informació

Fitxa informativa - República Centreafricana

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, República Centreafricana (CAR), EU, Comissió Europea, món

Els comentaris estan tancats.