Els Estats Units estableixen límits per a la suspensió #Huawei

| Juliol 12, 2019

El secretari de comerç nord-americà Wilbur Ross va advertir que el país equivaldria a negar les llicències d'empreses amb el comerç amb Huawei, tret que quedés clar que cap acord no arrisca la seguretat nacional.

En una conferència, Ross va explicar que les sol·licituds de comerç amb Huawei serien revisades amb una "presumpció de negació". Les autoritats estan disposades a garantir que "no només transferim ingressos dels Estats Units a empreses estrangeres", va afirmar.

Va afegir la presència de Huawei a un Llista negra del comerç dels EUA i l’abast dels articles que requereixen llicències queden invariables malgrat l’objectiu d’aquest intervenció del president Trump a finals del mes passat.

Ross no va especificar quins tipus de comerç podrien suposar una amenaça per a la seguretat nacional.

En una entrevista amb CNBC L’assessor econòmic nord-americà, Larry Kudlow, va explicar: "Pel que fa al mercat privat, jo ho dic com a mercaderia general, hem obert la porta i hem relaxat una mica els requisits de llicència del Departament de Comerç, on no hi ha influències ni conseqüències de seguretat nacional".

A tall d’exemple, va dir que algunes empreses de xips estarien autoritzades a vendre productes a Huawei de forma limitada.

No està clar quant el descans limitat ajudarà a Huawei davant la implementació pendent d’una altra directiva de Trump. A mitjans d'octubre, Ross va dir que el Departament de Comerç emetrà normes provisionals per fer complir una ordre executiva que impedeixi a les empreses l'ús d'equips o serveis subministrats per empreses que es considerin riscos de seguretat.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, telecomunicacions, US, món

Els comentaris estan tancats.