Connecteu-vos amb nosaltres

Antàrtic

El G20 es compromet a protegir l'Antàrtida

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els líders ambientals del Grup de 20 (G20) s'han compromès a protegir l'Oceà Sud de l'Antàrtida de les pressions humanes per tal de pal·liar la pèrdua de biodiversitat i reforçar les defenses de la humanitat contra la crisi climàtica.

En una comunicat oficial emès dijous (22 de juliol), després d'una reunió del G20 a Nàpols, les superpotències econòmiques mundials van declarar per primera vegada que protegir l'Antàrtida estaria d'acord amb la ciència i en interès de la humanitat en el seu conjunt. El moviment segueix una sèrie d’advertències de científics destacats que el canvi climàtic empeny la regió cap a nombrosos punts d'inflexió amb ramificacions globals.

"Aquest és un compromís sense precedents dels líders econòmics mundials per ampliar les proteccions a l'Oceà Sud, que s'enfronta a greus amenaces pel canvi climàtic i altres factors", va dir Andrea Kavanagh, directora de conservació de l'Antàrtic i l'Oceà Sud de The Pew Charitable Trusts. "Establir una xarxa ben gestionada d'àrees marines protegides en aquesta fràgil regió polar seria un dels majors actes de conservació dels oceans de la història i demostraria que les grans xarxes AMP són possibles a les aigües internacionals. Aquesta acció també protegiria zones que són vitals per a la investigació científica sobre el canvi climàtic i brindaria la millor oportunitat per a les espècies clau com el krill per adaptar-se a les aigües d’escalfament i acidificació ”, va dir Andrea Kavanagh, directora de Conservació de l’Oceà Antàrtic i Sud de The Pew Charitable Fideïcomisos.

anunci

Actualment, la Comissió per a la Conservació dels Recursos Marins Antàrtics (CCAMLR) està discutint tres grans àrees marines antàrtiques protegides (AMP) a l'Antàrtic oriental, el mar de Weddell i la península antàrtica. Aquests protegirien gairebé quatre milions de quilòmetres quadrats (gairebé l’1%) de l’oceà i contribuirien a assolir l’objectiu global de protegir almenys el 30% de l’oceà el 2030. Fins ara no s’ha arribat a cap consens sobre aquestes AMP.

“Tenim una increïble oportunitat de proporcionar protecció a llarg termini per a una de les darreres grans zones salvatges del món. L’adopció d’aquestes AMP donaria a les espècies icòniques, com els pingüins i les foques, refugis segurs en un món canviant. També seria una forma eficaç de reforçar la biodiversitat i ajudar a mantenir el nostre planeta habitable ", va dir Claire Christian, directora executiva de la Coalició Antàrtica i de l'Oceà Sud (ASOC).

anunci
anunci
anunci
anunci

Tendències