Connecteu-vos amb nosaltres

L'Àrtic

Un compromís més fort de la UE per a un àrtic més ecològic, pacífic i pròsper

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

L'alt representant i la Comissió han presentat el seu enfocament per a un compromís més fort de la UE per a un àrtic pacífic, sostenible i pròsper. La regió àrtica té una importància estratègica clau per a la Unió Europea, tenint en compte el canvi climàtic, les matèries primeres i la influència geoestratègica. El comunicació respon a aquests reptes i oportunitats geopolítics, ambientals, econòmics, de seguretat i socials. Intenta reforçar la cooperació amb els socis en enfocaments sostenibles per superar-los.

La UE establirà una oficina de la Comissió Europea a Groenlàndia, que augmentarà el perfil de les qüestions de l'Àrtic en les relacions externes de la UE. El finançament de la UE també es dirigirà a impulsar la transició verda a l’Àrtic, en benefici de les poblacions àrtiques.

Per davant de la Conferència de l'ONU sobre el canvi climàtic (COP26) i per donar suport a l'acció climàtica mundial, la Comunicació demana que el petroli, el carbó i el gas es mantinguin a terra.

Vegeu també el el comunicat de premsa, El preguntes i respostes i la full de dades sobre un compromís més fort de la UE per a un àrtic pacífic, sostenible i pròsper.

anunci

Seguiu la conferència de premsa del comissari Virginijus Sinkevičius el dia EBS.

Comparteix aquest article:

Antàrtic

MEPC 77: l'IMO ha de reduir ràpidament les emissions de carboni negre de l'enviament

publicat

on

Quan es va inaugurar una reunió del Comitè de Protecció del Medi Marí (MEPC 77) de l'Organització Marítima Internacional (OMI) el 22 de novembre a Londres, la Clean Arctic Alliance va demanar a l'OMI, als seus estats membres i al transport marítim internacional que protegissin l'Àrtic mitjançant la implementació d'una ràpida disminució. en les emissions de carboni negre procedents del transport marítim a l'Àrtic o prop de l'Àrtic, i per reduir amb urgència les emissions de gasos d'efecte hivernacle i les emissions de carboni negre de la indústria marítima mundial. 
 
El carboni negre és un agent climàtic de curta durada responsable del 20% de l'impacte climàtic de l'enviament (en 20 anys). Quan el carbó negre s'instal·la sobre la neu i el gel, la fusió s'accelera i la pèrdua de reflectivitat crea un bucle de retroalimentació que agreuja l'escalfament global. Les emissions de carboni negre del transport marítim a l'Àrtic van augmentar un 85% entre el 2015 i el 2019.
"Aquesta setmana, l'OMI ha d'abordar l'impacte de les emissions de carboni negre a l'Àrtic, posant en marxa amb urgència mesures fortes per impulsar retallades ràpides i profundes de les emissions de carboni negre de transports marítims que operen a l'Àrtic o a prop, i reduir amb urgència el CO2 i el COXNUMX. les emissions de carboni negre del sector marítim a nivell mundial", va dir el doctor Sian Prior, assessor principal de l'Aliança per l'Àrtic Clean. 
 
"La Clean Arctic Alliance dóna suport a proposta de resolució presentada al MEPC 77 d'onze estats membres de l'OMI que demana als vaixells que operen a l'Àrtic i prop de l'Àrtic que passin d'olis combustibles més pesats i contaminants a combustibles destil·lats més lleugers amb baixa aromaticitat o altres combustibles alternatius o mètodes de propulsió més nets", va afegir [1]. "Si tots els transports que actualment utilitzen fueloils pesats a l'Àrtic es canviessin al combustible destil·lat, hi hauria una reducció immediata d'un 44% de les emissions de carboni negre d'aquests vaixells. Si s'instal·lessin filtres de partícules a bord d'aquests vaixells, les emissions de carboni negre es podrien reduir en més d'un 90%”.

"Descobriments recents de l'IPCC mostren que els nivells d'ambició climàtica i els terminis actualment sobre la taula per a l'enviament a l'OMI són totalment inadequats", va continuar Prior [2]. "És imperatiu que les mesures que s'han d'adoptar al Comitè de Protecció del Medi Marí de l'IMO (MEPC 77) es reforcen per garantir que condueixin a retallades ràpides i profundes tant en les emissions de CO2 com de carboni negre dels vaixells, especialment els que visiten o operen a prop de l'Àrtic".

Declaració de l'ONG:
El 18 de novembre, Les ONG van demanar a l'OMI reduir a la meitat les emissions de gasos d'efecte hivernacle del transport marítim l'any 2030, i que els estats membres de l'OMI alinein amb urgència el treball de l'agència per reduir els impactes climàtics del transport marítim amb els desenvolupaments de la COP26 durant el MEPC 77 [3]. 
 
La declaració va demanar als estats membres de l'OMI que: Alineeu l'enviament amb l'objectiu d'1.5 graus: comprometre's a reduir els impactes climàtics dels vaixells en un període de temps coherent amb mantenir l'escalfament per sota d'1.5°, incloent arribar a zero el 2050 com a molt tard i reduir a la meitat les emissions el 2030;  Reforçar les mesures a curt termini: reobrir els debats sobre el nivell d'ambició de la mesura a curt termini de l'OMI amb l'objectiu d'acordar nous objectius compatibles amb reduir a la meitat les emissions per al 2030; Afrontar el carboni negre: prendre mesures decisives per abordar l'impacte a l'Àrtic de les emissions de carboni negre, un agent climàtic de curta durada responsable del 20% de l'impacte climàtic del transport marítim; i Establiu una taxa de GEH: acordar una taxa mínima de 100 dòlars per tona sobre les emissions de GEH per augmentar el finançament climàtic i donar suport a una transició justa cap a zero en tot el sector a mesura que convocat a la COP26Més detalls aquí.
 
L'OMI ha de reduir a la meitat les emissions del transport marítim l'any 2030
[1] MEPC 77-9 - Comentaris sobre el resultat del PPR 8 
[2] Informe de l'IPCC sobre la crisi climàtica: l'Aliança per l'Àrtic Neteja demana retallades de carboni negre del transport marítim
[3] ONG Declaració: l'IMO ha d'abordar l'impacte de les emissions de carboni negre a l'Àrtic

Sobre l'Àrtic i el carboni negre
Els canvis importants en el clima es produeixen amb més força i avancen més ràpidament a latituds altes amb els canvis més dramàtics observats a la coberta de gel marí de l'oceà Àrtic. La coberta de gel marí d'estiu està molt reduïda en comparació amb fa només unes dècades, i el gel restant és aproximadament la meitat de gruix. El gel de diversos anys ha disminuït al voltant d'un 90%. Els dies sense gel marí d'estiu podrien arribar tan aviat com a principis de la dècada de 2030, si el món incompleix el compromís de l'Acord sobre el Clima de París de limitar l'escalfament global a menys d'1.5 ºC, cosa que podria tenir conseqüències sense precedents per al clima global i el medi marí. 

El transport marítim àrtic està augmentant a mesura que la reducció del gel marí obre l'accés als recursos i creix l'interès per les rutes de transport transàrtic més curtes. Malgrat els esforços globals, les emissions de carboni negre dels vaixells estan augmentant: les emissions de carboni negre del transport marítim a l'Àrtic van augmentar un 85% entre el 2015 i el 2019. Quan el carboni negre s'instal·la sobre la neu i el gel, la fusió s'accelera i la pèrdua de reflectivitat crea un bucle de retroalimentació que s'exacerba. calefacció global. Black Carbon també té impactes sobre la salut de les comunitats àrtiques. Les reduccions de les emissions de carboni negre de l'enviament a l'Àrtic o prop de l'Àrtic es poden introduir ràpidament canviant a combustibles més nets i tenen un impacte immediat en la reducció de la fusió de neu i gel, ja que el carboni negre té una vida curta i roman a l'atmosfera només durant dies o dies. setmanes. 
 
Com afecten les emissions de carboni negre del transport marítim a l'Àrtic
Cal accions urgents i immediates per reduir les emissions de carboni negre dels vaixells
Vídeo

Sobre l'Aliança Àrtica neta

Formada per 21 organitzacions sense ànim de lucre, la Clean Arctic Alliance fa campanyes per persuadir els governs perquè prenguin mesures per protegir l'Àrtic, la seva vida salvatge i la seva gent. 

Els membres inclouen: 90 North Unit, The Altai Project, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, Friends of the Earth US, Global Choices, Greenpeace, Iceland Nature Conservation Association, International Cryosphere Climate Initiative, Nature and Biodiversity Conservation Union, Ocean Conservancy, Pacific Environment, Seas At Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment i WWF.

Més informació clica aquí.
Twitter

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

L'Àrtic

Àrtic: els eurodiputats demanen pau i reducció de la tensió a la regió

publicat

on

El Parlament reclama una cooperació internacional constructiva a l'Àrtic i emet avisos sobre amenaces emergents a l'estabilitat a la regió, SESSIÓ PLENÀRIA DESASTRES.

 En un nou informe sobre els desafiaments geopolítics i de seguretat a l’Àrtic, adoptat dimecres, els eurodiputats diuen que els estats àrtics i la comunitat internacional haurien de preservar l’Àrtic com a zona de pau, baixa tensió i cooperació constructiva. Subratllen, que la UE està compromesa amb el desenvolupament pacífic i sostenible a llarg termini de la regió.

A més, el text subratlla que l’actual model de governança àrtica, basat en el dret internacional, ha beneficiat tots els estats àrtics i ha proporcionat estabilitat a la zona.

Canvi climàtic i comunitats indígenes

anunci

Els membres fan una crida a tots els països interessats i a la UE per respondre a les profundes i alarmants conseqüències del canvi climàtic a l'Àrtic, inclòs seguint els objectius de l'Acord de París.

També s’ha de preservar la cultura dels pobles indígenes de la regió, subratllen els eurodiputats. Totes les activitats de la zona, inclòs l’ús de recursos naturals, han de respectar els drets dels pobles indígenes i beneficiar-los i els altres habitants locals.

Activitats russes i xineses a l’Àrtic

anunci

A més, l'informe expressa una seriosa preocupació per la progressiva acumulació militar russa a l'Àrtic, que els eurodiputats consideren injustificada, ja que supera significativament els propòsits defensius legítims. Qualsevol cooperació amb Rússia a la regió hauria de ser coherent amb el principi de compromís selectiu de la UE amb el país, exigeixen els eurodiputats. Afegeixen que no hauria de posar en perill les sancions i les mesures restrictives adoptades com a resultat de les accions del govern rus en altres parts del món.

Els eurodiputats també estan molt preocupats pels projectes xinesos de gran abast a l'Artic. La UE ha d’observar de prop els intents de la Xina d’integrar la Ruta del Mar del Nord de l’Àrtic a la seva Iniciativa per a la Via i el Cinturó, diuen, ja que això posa en dubte l’objectiu de protegir l’Àrtic de la geopolítica mundial.

El text, aprovat per 506 vots a favor, 36 en contra i 140 abstencions, estarà disponible en la seva totalitat aquí (06.10.2021).

"M'agradaria una política actualitzada de l'Àrtic de la UE, que hauria de continuar centrant-se en qüestions relacionades amb les comunitats locals, en particular els indígenes. En el nostre informe, també afirmàvem que l'estratègia de la UE sobre l'Àrtic ha de reflectir la nova realitat de seguretat de la regió, les creixents tensions geopolítiques i els nous agents regionals, com la Xina. Hem de ser conscients que no estem sols a l’Àrtic; juntament amb els nostres aliats propers, els Estats Units, el Canadà, Noruega i Islàndia, podem construir un futur pròsper i pacífic ", va dir el ponent Anna Fotyga (ECR, Polònia) després de la votació.

Fons

Abans d’aquesta votació plenària, hi havia una delegació de Els eurodiputats del Comitè d'Afers Exteriors van visitar Dinamarca, Groenlàndia i Islàndia del 21 al 24 de setembre per debatre la cooperació internacional i els reptes a l’Àrtic amb representants polítics i funcionaris.

Comparteix aquest article:

Seguir llegint

L'Àrtic

Els eurodiputats volen que la política àrtica de la UE reflecteixi millor les preocupacions de seguretat

publicat

on

Tot i que la Comissió Europea treballa actualment en una actualització de la política àrtica de la UE, els eurodiputats estan preocupats per les amenaces emergents a l'estabilitat a la zona, Mónd.

Des del final de la Guerra Freda, l’Àrtic ha estat una zona de pau i cooperació internacional, però en els darrers anys la situació ha canviat. La regió ha estat testimoni d'una augmentada presència militar russa, mentre que la Xina aspira a integrar la ruta marítima del nord de l'Àrtic a la seva iniciativa de cinturó i carretera.

La Comissió està reexaminant el paper de la UE en Artic abans d'una política integrada de la UE a finals de 2021. El Parlament debatrà i votarà per si sol reportar a Estrasburg la setmana vinent.

A l’Àrtic hi viuen mig milió de ciutadans de la UE de Finlàndia, Suècia i Dinamarca a través de Groenlàndia.

anunci

"És necessari un canvi en la percepció de l'Àrtic, ja que una situació internacional cada vegada més tensa ens obliga a revisar la nostra política àrtica", va dir Anna Fotyga (ECR, Polònia), autora de l'informe del Parlament.

L'Àrtic deixarà de ser una regió remota o inaccessible, va dir, però de fet jugarà un paper crític en el futur europeu.

Agressió àrtica

"L'estratègia de la UE a l'Àrtic ha de reflectir les noves realitats de seguretat a la regió, les tensions geopolítiques creixents i els nous actors com la Xina", va dir Fotyga. “Moscou mira l'Àrtic a llarg termini, intentant imposar una sèrie de fets legals, econòmics i militars. D’aquesta manera, introdueix tensions globals a una regió que volem preservar com a àrea de cooperació pacífica i fructífera ”.

anunci

L’informe insta Rússia a respectar plenament el dret internacional i a tenir en compte les conseqüències de les seves accions. També diu que la cooperació potencial de la UE amb Rússia a l'Àrtic no ha de posar en perill els objectius de les sancions contra l'acció russa en altres llocs.

Llicència per perforar

Fotyga també ha de tenir en compte el paper creixent de l’Àrtic en el comerç, la navegació, el medi ambient i el clima, les qüestions relacionades amb les comunitats locals, en particular els indígenes.

Hi ha un interès creixent per l’Àrtic i els seus recursos minerals de terres rares, que són crucials per al desenvolupament de noves tecnologies: tant verdes com militars.

"Europa ha de reduir la seva dependència de la Xina per aquests minerals i l'Àrtic hauria de jugar un paper central a la Xina Aliança Europea de les Matèries Primeres", Va dir el europarlamentari polonès.

Els eurodiputats estan preocupats perquè Rússia i la Xina explotin la regió sense una adequada avaluació d'impacte ambiental. Les inversions de la Xina en projectes d'infraestructures estratègiques i els esforços per obtenir drets miners preocupen, ja que recorden la manera com opera el país a altres parts del món. Per tant, els eurodiputats insten els estats àrtics a dur a terme controls exhaustius de les inversions estrangeres.

Com que la Xina desenvolupa programes de trencament de gel, l'informe suggereix que els països de la UE i els països socis podrien construir trencaclosques sota una bandera de la UE.

Fotyga, que va formar part d'una delegació del Parlament a Dinamarca, Islàndia i Groenlàndia al setembre, va dir que el Parlament vol una major visibilitat de la UE a la regió, una major coordinació de la UE, així com una cooperació amb socis compromesos amb el respecte del dret internacional, el desenvolupament de la cooperació pacífica i la garantia de la llibertat de navegació.

Per saber més 

Comparteix aquest article:

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències