Connecteu-vos amb nosaltres

Azerbaidjan

La gent d’Azerbaidjan vol una pau i prosperitat duradores

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Tot i el final formal de les hostilitats entre Armènia i Azerbaidjan, encara persisteixen molts problemes, inclosa la difícil situació dels azerbaidjanos que van ser forçats a abandonar les seves llars per l’amarg conflicte de llarga data entre les dues parts, escriu Martin Bancs.

Un altre problema important sense resoldre són les moltes mines que encara escampen tot el paisatge, que representen una amenaça mortal i constant per a la població local.

Aquests i altres problemes que han ressorgit just aquesta setmana posen en relleu la fragilitat d’un alto el foc intermediat per Rússia que va aturar sis setmanes de combats entre les forces armènies i azeríes a finals de l’any passat.

anunci

El recent enfrontament militar, incloent Armènia i Azerbaidjan, que va durar sense parar durant sis setmanes, ha causat víctimes, danys i desplaçament de la població local.

Els combats van empènyer a milers de persones a fugir de les seves cases per seguretat, dels quals alguns continuen desplaçats i no podran tornar a casa seva a llarg termini. Les hostilitats han provocat danys als mitjans de subsistència, a les cases i a la infraestructura pública. A més, moltes zones han quedat amb mines i altres artefactes sense explotar, cosa que comporta importants riscos per a la població civil.

Tot i l’acord d’alto el foc entre Armènia i Azerbaidjan el 9 de novembre de 2020, la situació humanitària, agreujada encara més per la pandèmia COVID-19, continua sent preocupant.

anunci

El conflicte es va convertir en guerra per primera vegada el 1991, amb un total estimat de 30,000 persones mortes i moltes més desplaçades.

El 27 de setembre de l'any passat van esclatar de nou ferotges combats, i es creu que havien mort milers de persones. Els militars d’Azerbaidjan van recuperar els territoris que havien estat ocupats des de principis dels anys noranta.

Però els molts desplaçats interns d'Azerbaidjan (persones desplaçades internes) que van prometre que tornarien a casa no tenien ni idea de a què tornarien.

Moltes de les cases que van deixar fa dècades (i més recentment) ara són ruïnes destripades i les cicatrius de les expulsions i els desplaçaments són profundes. Com que això podria afectar a un milió de persones azerbaidjanes, cadascuna amb una història tràgica i profundament personal per explicar, la tasca de tornar-les a ubicar és considerable.

Però, tot i així, l'alliberament de Karabakh i les regions circumdants d'Azerbaidjan de l'ocupació d'Armènia l'any passat exigeix ​​la resolució urgent i immediata d'un dels desplaçaments de persones més grans del món.

El desplaçament forçat a Azerbaidjan va ser una conseqüència de l'agressió militar d'Armènia a principis dels anys noranta als territoris d'Azerbaidjan.

Més d’un milió d’azerbaidjanos van ser desplaçats amb força de les seves terres natives, entre ells centenars de milers de refugiats azerbaidjanians que van fugir d’Armènia.

Totes les persones desplaçades amb força a l'Azerbaidjan es van establir temporalment en més de 1,600 assentaments molt poblats en 12 camps acampats.

La inquietud de l'any passat va provocar que 84,000 persones més es veiessin obligades a abandonar temporalment la seva llar. Aquests inclouen 85 famílies desplaçades a la regió tàrtara d’Azerbaidjan.

La situació a Azerbaidjan és notable per diversos motius. La primera és que, en un país de poc més de 10 milions de ciutadans (7 milions durant el desplaçament), Azerbaidjan acull una de les poblacions desplaçades per càpita més grans del món.

 Una altra característica única és que els desplaçats interns al país gaudeixen dels mateixos drets que altres ciutadans i no experimenten discriminació. Azerbaidjan també ha assumit la plena responsabilitat de millorar les condicions de vida dels PDL.

 De fet, des de finals de la dècada de 1990, el govern ha avançat significativament en la millora de les condicions de vida de la població desplaçada amb força, proporcionant a 315,000 persones que viuen en condicions pèssimes llars temporals als assentaments recentment establerts.

Una altra qüestió crucial que s'ha de resoldre és la negativa d'Armènia a enviar els mapes de les zones minades (formularis) als territoris recentment alliberats al bàndol azerí.

El perill immediat que això suposa es va veure en el curt període posterior a la signatura de la declaració trilateral el novembre passat, quan més de 100 ciutadans azerbaidjanos van ser víctimes d’explosions de mines, entre elles els PDD.

Després de tres dècades de conflicte, tothom està d’acord que és vital netejar aquests territoris de mines i d’altres artefactes no explotats.

La informació sobre la seva ubicació es veu com una necessitat absoluta per salvar vides humanes i accelerar els processos de rehabilitació i reconstrucció post-conflicte.

També és necessari restaurar les ciutats i altres assentaments totalment destruïts durant el conflicte i crear les condicions necessàries per al retorn voluntari, segur i digne dels PDD a les seves terres natives.

Durant més de 25 anys, Azerbaidjan ha buscat negociacions diplomàtiques per a la resolució pacífica del conflicte amb Armènia.

El retorn incondicional i segur de la població desplaçada a l'Azerbaidjan també s'ha confirmat en desenes de resolucions i decisions de l'Assemblea General de les Nacions Unides, el Consell de Seguretat, l'OCI, l'APCE, l'OSCE i el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Ja el 2014, el relator especial sobre drets humans dels PDD de les Nacions Unides va aclamar el govern d'Azerbaidjan per la seva dedicació a la qüestió.

Tot i les dificultats que pateixen els desplaçats interns, encara hi ha bones notícies.

Prenem, per exemple, l’èxit del retorn a la normalitat d’un poble destrossat a l’Azerbaidjan, Jojug Marjanly, que ha vist com 150 famílies tornaven a casa després de 23 llargs i dolorosos anys.

Això és una cosa que milers de persones azerbaidjanes esperen fer en els propers mesos i anys.

Com és comprensible, Azerbaidjan està mirant cap a la comunitat internacional, inclosa la UE, per pressionar Armènia perquè cooperi en l'eliminació de les conseqüències humanitàries de les seves activitats als antics territoris d'Azerbaidjan.

La Comissió Europea, per la seva banda, ha acordat aportar 10 milions d’euros en ajuda humanitària per ajudar els civils afectats pel recent conflicte. Això fa que l’assistència de la UE a les persones necessitades, des del començament de les hostilitats el setembre del 2020, sigui d’uns 17 milions d’euros.

El comissari de gestió de crisi, Janez Lenarčič, va dir a aquest lloc que la situació humanitària a la regió continua requerint atenció, amb la pandèmia COVID-19 que agreuja encara més l’impacte del conflicte.

"La UE augmenta substancialment el seu suport per ajudar les persones afectades pel conflicte a satisfer les seves necessitats bàsiques i reconstruir les seves vides".

El comissari per a veïnatge i ampliació, Olivér Várhelyi, va afegir que la UE treballarà per aconseguir una transformació de conflictes més completa i una recuperació i resistència socioeconòmica a llarg termini de la regió.

El finançament de la UE ajudarà a proporcionar ajuda d’emergència, inclosos aliments, articles d’higiene i articles per a la llar, diners en efectiu polivalents i assistència sanitària. També cobrirà l’assistència de protecció, inclòs el suport psicosocial, l’educació en cas d’emergència i garantirà l’ajuda a la recuperació precoç mitjançant el suport als mitjans de subsistència.

L’assistència té com a objectiu beneficiar les persones més vulnerables afectades pel conflicte, incloses les persones desplaçades, els retornats i les comunitats d’acollida.

Un portaveu de la comissió va dir a aquest lloc: "El finançament també garantirà la mineria humanitària a les zones poblades i proporcionarà educació sobre el risc de les mines a les persones afectades".

Una font del govern d'Azerbaidjan va dir: "La guerra de tres dècades al territori d'Azerbaidjan ha acabat. La gent d’Azerbaidjan vol una pau i prosperitat duradores a la regió. S'han de prendre totes les mesures humanitàries necessàries per alleujar el patiment humà causat per 30 anys de conflicte ".

Azerbaidjan

Ubicació, ubicació? Mai més. Israel, Azerbaidjan i la globalització de l’emprenedoria

publicat

on

El mes passat em vaig convertir en el primer home de negocis israelià a signar un memoràndum d’entesa amb l’Azerbaidjan Investment Company, el braç d’inversió sobirà del govern azerí, amb motiu històric de l’obertura de l’Oficina de Turisme i Comerç d’Azerbaidjan a Tel Aviv. L'acord projectat promourà la cooperació estratègica en el camp de la inversió pel Govern d'Azerbaidjan a la cartera de OurCrowd, mentre que OurCrowd animarà les empreses emergents a establir presència a Azerbaidjan, escriu Jon Medved.

Per què OurCrowd està interessat en Azerbaidjan? Perquè és el futur.

El nostre modest memoràndum és un petit pas en la marxa cap a la veritable globalització de l’emprenedoria. El govern azerí ha sabut aprofitar l’oportunitat per formar part de la revolució de la inversió en innovació.

anunci

Els empresaris i els inversors del futur vindran no només de Silicon Valley, del Midtown Manhattan o de la ciutat de Londres. Vindran de qualsevol lloc, perquè el món s’ha reduït a les dimensions d’una pantalla Zoom. Els innovadors d’aquestes àrees són conscients dels problemes urgents que plantegen el següent gran repte per a la resta del món, no només els problemes estàndard de les nacions occidentals riques i benestants on actualment es localitza i dirigeix ​​tanta tecnologia.

Les persones que fan de Califòrnia un punt d’alta tecnologia no només són la població local, sinó els nouvinguts que aporten les seves habilitats de tot el món. Més de la meitat de les startups fundades a Silicon Valley entre el 1995 i el 2005 tenien almenys un fundador d’immigrants i moltes de les seves marques insígnies estan dirigides per executius d’immigrants. Totes les figures clau en el desenvolupament de la vacuna Moderna contra el Covid-19 provenien de fora dels EUA. La vacuna Pfizer-BioNTech va ser desenvolupada per immigrants turcs a Alemanya. La innovació prospera quan es troben cultures i sistemes educatius diferents. La combinació d’experiència i diferents maneres de pensar produeixen enfocaments innovadors dels problemes. La barreja cultural proporciona el color tècnic que separa les startups de les multinacionals monocromes, com la diversitat que distingeix els hotels boutique de les insenses cadenes internacionals.

Per tant, en aquesta era del treball remot i de les ofertes electròniques, per què no connectar amb aquests innovadors a les seves ubicacions d’origen?

anunci

Des del parc Menlo fins a la Torstrasse de Berlín i el bulevard Rothschild de Tel Aviv, l’emprenedoria ha estat guiada pel vell adagi immobiliari: Ubicació, ubicació, ubicació. Silicon Valley es va convertir en la Meca dels megabytes a mesura que els nous sacerdots de la tecnologia i els seus acòlits van peregrinar al centre del món de les noves tecnologies. Ja no.

Covid ha redibuixat el mapa de la innovació. La ubicació realment ja no importa. No hi ha cap mapa, només una infinita varietat de persones accessibles a l'instant amb una infinita varietat d'habilitats, cultures i educació. Amb la globalització de l’activitat emprenedora, les properes grans empreses poden venir de qualsevol part del món.

La meva empresa tracta de democratitzar l’accés a la classe d’actius d’inversió privada. No només ens comprometem a ajudar els ciutadans rics dels països rics a escriure xecs, sinó a fer que l’accés al capital sigui realment global. Els empresaris vindran de qualsevol lloc i els inversors haurien de venir de qualsevol lloc.

En un món interconnectat, on podeu completar un acord de risc amb fons de risc brasilers o japonesos que mai no coneixereu perquè tot es fa amb Zoom, per què no Azerbaidjan, ja sigui com a inversors o com a empresaris?

Des de Jerusalem, ens vam interessar per Azerbaidjan perquè s’ha convertit en un important aliat estratègic d’Israel i un important proveïdor de petroli. El tractament positiu i càlid per part de l'Azerbaidjan de la seva petita comunitat jueva i els seus vincles amb Israel demostren com els musulmans i els jueus, que van prosperar junts durant l'Edat d'Or, poden cooperar per forjar-se un nou futur.

Àsia Central, en gran part ignorada pel món dels negocis, és un lloc per observar. La seva ubicació estratègica, els recursos minerals naturals, la creixent influència econòmica i les institucions educatives en ràpid desenvolupament em fan pensar que serà el proper gran punt de creixement de la tecnologia i l’emprenedoria. Representa un mercat que ha estat lamentablement infravalorat per la comunitat d’inversions tecnològiques. El meu company Ori Sobovitz, que dirigeix ​​el nostre equip de relacions governamentals, va identificar correctament Azerbaidjan com una oportunitat oportuna: un país productor de petroli amb un fons sobirà de riquesa que mai no havia invertit en capital risc.

L'experiència israeliana proporciona una guia útil perquè aquests països puguin fer els seus primers passos en inversions d'alta tecnologia.

Quan vaig venir a Israel i vaig recaptar diners per a la meva primera posada en marxa, no hi havia ni un sol fons de capital risc. La majoria de la gent no és conscient que la sobrealimentació de la innovació a Israel s’ha produït essencialment en només tres dècades. Això és un tancar i obrir d’ulls. D’aquí a tres dècades, juntament amb Silicon Valley, Nova York, Xina, Israel, Londres i Berlín, altres països hauran posat al dia i hi participaran, inclosos molts a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia Central. 

Estem encantats de fer-ho amb els nostres nous amics a Azerbaidjan. Esperem que, ajudant a desenvolupar l’ecosistema d’alta tecnologia a l’Àsia central, també ajudem a la resta del món.

Seguir llegint

Azerbaidjan

La Zona Econòmica Lliure d’Azerbaidjan podria catalitzar la prosperitat del Caucas?

publicat

on

Durant les darreres dècades, el comerç internacional ha vist florir diversos centres empresarials mundials importants. Des de Hong Kong a Singapur, passant per Dubai, el denominador comú de totes aquestes ciutats era el compromís dels líders d’obrir els seus sistemes econòmics al món i fer-los el més acollidors possibles a la resta del món., escriu Luis Schmidt.

Ara que les empreses i els inversors han vist prosperar aquests centres de negocis a Àsia i l'Orient Mitjà, sembla que ha tocat brillar al Caucas.

Al maig del 2020, el govern azerí presentats plans per a la seva nova zona de lliure comerç, que s'anomenarà Zona Econòmica Lliure d’Alat (FEZ). El projecte de 8,500,000 metres quadrats es va anunciar com a part del centre comercial i logístic emergent a l’assentament d’Alat situat a la costa del mar Caspi.

anunci

Els plans per a Alat portaven anys en marxa. El parlament del país va afirmar la llei relativa a la ZEE, que delimitava el seu estatus especial i les seves polítiques reguladores, el 2018. Les obres de construcció de la zona van començar poc després.

Amb l’obertura del ZEE als negocis estrangers ara imminent, el lideratge d’Azerbaidjan és ara convidant el món venir a Alat.

Hi ha alguns motors clau darrere del nou centre al llarg del Caspi. El primer factor és l'estratègia a llarg termini adoptada pel govern azerí per estendre l'economia del país a les indústries de la informació i diversificar-la del sector energètic, tradicionalment el camp més generador d'efectiu d'Azerbaidjan. “La idea d’establir la Zona Econòmica Lliure d’Alat es basa en la nostra política. En particular, la feina feta per desenvolupar el sector no petrolier en els darrers anys ha donat un impuls a l'establiment d'aquesta zona ", va dir el president Ilham Aliyev dit en una entrevista amb la televisió d’Azerbaidjan després de la cerimònia innovadora de la Zona Econòmica Lliure d’Alat. “Vam veure que la inversió en el sector no petrolier la feien més l’Estat que les empreses locals. Les empreses estrangeres tendeixen a invertir més en el sector del petroli i el gas ", va dir Aliyev. El president va concloure que confia que el projecte Alat serà fonamental per expandir els sectors no energètics.

anunci

El segon factor important de l'establiment de la ZEE és la creació d'incentius per a la inversió estrangera directa (IED) a l'economia azerbaidjana. La llei que regula l’administració d’Alat proporciona unes condicions molt atractives per a inversors. Això inclou un règim fiscal i duaner especial que s’ha d’aplicar a les empreses que operen dins de la zona econòmica lliure. No s’imposarà cap impost sobre el valor afegit sobre les mercaderies, les obres i els serveis importats a la zona i també rebrà una total exempció de les taxes de duana. “Aquesta és una llei molt progressista que compleix plenament els interessos tant del nostre estat com dels inversors. Això és molt important. Perquè si hi hagués incerteses per als inversors en la legislació, és clar, no seria possible atraure-les aquí ", va dir el president Aliyev va dir periodistes en una entrevista de l'1 de juliol, assenyalant que la pandèmia COVID també ha augmentat la demanda de vies sense interrupcions per fer créixer les empreses i l'activitat empresarial internacional.

El marc del FEZ està específicament orientat a les necessitats de les empreses emergents i dels empresaris individuals. En declaracions a la confederació de petites empreses d'Azerbaidjan, l'ANC, el president del grup, Mammad Musayev, va dir als oients com seria d'Alat per al desenvolupament de l'entorn empresarial del país. "Ja s'ha començat a posar en marxa les activitats del ZEE d'Alat, s'estan celebrant reunions amb inversors. Estem disposats a dedicar temps a tots els empresaris que vulguin treballar amb nosaltres", dit Musayev.

Finalment, Alat FEZ té una ubicació única tant geogràfica com infraestructural, per proporcionar una plataforma empresarial de primer nivell mundial. El port internacional de comerç marítim de Bakú, també conegut com el port de Bakú, és actualment l’estructura més desenvolupada del projecte Alat. El port ja té una capacitat de càrrega en desenes de milions de tones i continua en expansió. Actualment, el centre de transport uneix Turquia a l'oest, amb l'Índia al sud, així com Rússia i altres països del nord d'Europa. Un aeroport situat al costat de la zona ja està en fase de planificació. "El fet que els corredors de transport nord-sud i est-oest passin pel territori d'Azerbaidjan, així com la seva proximitat a grans mercats, augmentarà l'eficiència econòmica del ZEE i li donarà l'oportunitat de servir els mercats d'Àsia Central , Iran, Rússia, Turquia i Orient Mitjà " dit President de l'ANC Musayev. Administrativament, el fitxer Alat Centre de Serveis Empresarials proporcionarà llicències, visats i altres serveis crítics a les empreses i persones que operin al ZEE.

Els avenços assolits per Azerbaidjan en el projecte Alat han demostrat un ferm compromís per moure el país cap a establir-se com una economia basada en el coneixement i modernitzar encara més el seu sistema econòmic.

Si pot complir les seves expectatives, el ZEE d'Alat generarà un boom econòmic no només per a Azerbaidjan, sinó per a tota la regió del Caucas.

Seguir llegint

Azerbaidjan

Azerbaidjan es manté fort per assolir l '"Agenda 2030" al sud del Caucas malgrat els reptes

publicat

on

Com que va ser un dels països més rars, Azerbaidjan va obtenir resultats positius en l’èxit de la implementació dels “Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni” de l’ONU sota la supremacia del gran líder Heydar Aliyev des del 2000, i per la contribució a la tolerància, el multiculturalisme, estimulant i assegurant la igualtat de gènere, disminuint pobresa a curt termini, manteniment de la salut de les persones, elevació dels nivells d’educació de la població, millora del medi ambient, escriu Mazahir Afandiyev (a la foto), membre del Milli Majlis de la República d’Azerbaidjan.

Mazahir Afandiyev

Azerbaidjan va conèixer molts dels ODM, inclosa la reducció a la meitat de la pobresa extrema i la fam (assolida el 2008), assolint l'educació primària universal (assolida el 2008), eliminant les disparitats de gènere a l'educació primària i secundària i reduint la difusió de certes defuncions. Aquesta és la raó principal per la qual el president de la República d'Azerbaidjan Ilham Aliyev i el nostre país van ser satisfets amb el premi "Sud-Sud" el 2015 a causa de les polítiques que tenien com a objectiu aconseguir els ODM amb èxit.

Aquest guardó es considera un dels guardons essencials que s’introdueix als països que han avançat significativament en la realització dels ODM.

anunci

L'octubre de 2016, el president d'Azerbaidjan va signar un decret pel qual s'estableix el Consell Nacional de Coordinació per al Desenvolupament Sostenible (NCCSD) presidit pel viceprimer ministre per convertir-se també en un participant actiu de l'Agenda 2030. Això marca un pas significatiu cap a la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l'agenda nacional de desenvolupament a l'Azerbaidjan. NCCSD ha desenvolupat documents de política i fulls de ruta que ja han donat suport a la trajectòria de desenvolupament d'Azerbaidjan per donar suport a les seves ambicions cap als ODS.

Com a resultat de consultes intensives amb diversos grups d'interès dins i fora del govern, 17 ODS, 88 objectius i 119 indicadors es van considerar prioritaris per a l'Azerbaidjan. Es dóna la deguda consideració a la promesa de "No deixar a ningú enrere" de l'Agenda 2030 i el govern servirà per millorar el benestar econòmic i social del país en general, inclosos tots els que viuen al nostre país, amb l'esperit d'una solidaritat global reforçada amb un enfocament especial a l’abast de les necessitats de sectors de la societat desfavorits. Azerbaidjan ja ha presentat 2 Revisió Nacional Voluntària (VNR) sobre els objectius de desenvolupament sostenible del país en el Fòrum Polític d'Alt Nivell (HLPF) a la seu de les Nacions Unides a Nova York, EUA.

Azerbaidjan és el primer país de la regió i de la CEI a presentar la seva tercera revisió nacional voluntària (VNR). L’establiment d’un model de desenvolupament sostenible just, equitatiu i inclusiu per a tothom és una de les prioritats claus per a la República d’Azerbaidjan, esmentada al 3.rd VNR. El Consell Nacional de Coordinació per al Desenvolupament Sostenible i el Ministeri d’Economia lideren el procés VNR amb el suport de l’oficina de país del PNUD mitjançant la consulta amb diversos grups d’interès, inclosos el parlament, els ministeris de primera línia, les institucions públiques, les ONG, el sector privat i les institucions acadèmiques.   

anunci

Azerbaidjan entra en una fase estratègica en aquesta nova era post-pandèmica i post-conflicte que abasta des del 2021 fins al 2030. Reconeixent les tendències i els desafiaments mundials, el Govern d'Azerbaidjan estableix el vector de desenvolupament a llarg termini del país i les seves vies de desenvolupament socioeconòmic i ambiental desenvolupament a través de cinc prioritats nacionals corresponents (aprovades per decret presidencial) per a la dècada següent. Aquestes prioritats s’alineaven amb els compromisos d’Azerbaidjan en el marc de l’Agenda 2030.

Malgrat els reptes per controlar i mesurar l'èxit dels objectius mundials, els informes introduïts pels països permeten seguir el procés d'implementació a nivell internacional. L’Informe sobre el desenvolupament sostenible 2021, un dels informes més importants per controlar els processos d’implementació, és la setena edició d’un informe quantitatiu independent sobre el progrés dels estats membres de l’ONU cap als objectius de desenvolupament sostenible (ODS). L’informe per al 2021 se centra especialment en la recuperació de la pandèmia COVID-19 i la dècada d’acció per als ODS.

Azerbaidjan va obtenir els millors resultats entre els països del Mar Caspi i del Sud del Caucas avaluats a l'Informe de Desenvolupament Sostenible 2021; s'ha classificat en el lloc 55 entre 165 països amb un índex global de 72.4, segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) adoptats per les Nacions Unides. El país de 10 milions de persones va demostrar un fort compromís amb els disset objectius tenint en compte els indicadors generals esmentats al document. També voldria mencionar que aquest índex és d'aproximadament 70.9 entre els països d'Europa de l'Est i Àsia Central.

A més dels grans èxits en la implementació dels ODS al món, les crisis mundials causades per la pandèmia de COVID-19, des de principis del 2020, poden comprometre el compromís mundial amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. L’Informe de desenvolupament sostenible 2021 mostra clarament un patró únic d’interconnexió entre els ODS que es pot relacionar amb les conseqüències del COVID-19. L'objectiu principal de l'ODS4 (educació de qualitat) ha disminuït en l'èxit al món i a Azerbaidjan també.

Nevertheelss, com a resultat de la visió estratègica del president Ilham Aliyev sobre la lluita contra el coronavirus, Azerbaidjan està en bon camí i manté els assoliments en ODS 1 (Sense pobresa) i ODS 6 (Aigua neta i sanejament), també millora moderadament en ODS 3 (Bona salut i bé) -estant), ODS 7 (energia assequible i neta), ODS 13 (acció climàtica) i ODS 11 (ciutats sostenibles).

A més, també voldria assenyalar que Azerbaidjan és el país més sensible del sud del Caucas a les conseqüències negatives del canvi climàtic en termes de diversitat i ubicació geogràfica de les seves zones climàtiques. En aquest sentit, l’assoliment de l’ODS13 (Acció climàtica), que està estretament lligat a la resta d’objectius de l’agenda, és un objectiu important per al nostre país, i el fracàs aquí pot dificultar l’assoliment de l’ODS6 (Aigua Neta i Sanejament) i ODS15 (La vida a la terra).

Malauradament, l'ocupació d'Armènia durant tres dècades va danyar extensament l'ecosistema, la vida salvatge i els recursos naturals als territoris ocupats d'Azerbaidjan i als seus voltants. Els armenis també van recórrer a actes de terror ecològic a gran escala a les regions que van haver d'abandonar en virtut de l'acord de pau trilateral de novembre que estipulava el retorn dels territoris ocupats d'Azerbaidjan. A més, cada any, Armènia contamina contínuament els recursos hídrics transfronterers amb substàncies químiques i biològiques. Això, al seu torn, soscava l'èxit de l'ODS6. 

El 2006, la Resolució A / RES / 60/285 de l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre "La situació als territoris ocupats d'Azerbaidjan" també va demanar una avaluació i una contrarestació de la degradació ambiental a curt i llarg termini de la regió. A més, el 2016, l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa va adoptar la Resolució núm. 2085 titulada "Els habitants de les regions frontereres d'Azerbaidjan són deliberadament privats d'aigua", exigint la retirada immediata de les forces armades armènies de la regió en qüestió i permetent l'accés de persones independents enginyers i hidròlegs per realitzar una enquesta detallada in situ. Tots aquests fets mostren el dany general al medi ambient d’Azerbaidjan com a conseqüència de l’ocupació il·legal durant anys.

No obstant això, 30 anys de terror ecològic han acabat amb l'alliberament del poble azerbaidjanès de Sugovushan i s'està treballant per garantir l'equilibri ecològic i crear un entorn net i sostenible a les regions del tàrtar, Goranboy i Yevlakh.

Com a resultat de la victòria del vencedor exèrcit azerí, es van acabar 30 anys d'ocupació il·legal, per la qual cosa, per primera vegada en anys, el nostre país ha avançat cap a l'objectiu de l'ODS16 (Pau, justícia i institucions fortes). 

Estic segur que, com a resultat de la pau i l’estabilitat que el nostre país establirà al Caucas Sud, s’establirà una cooperació permanent (ODS17) i s’implementaran amb èxit els objectius comuns a la regió.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències