Connecteu-vos amb nosaltres

Azerbaidjan

La resolució aprovada pel Senat francès suposa un cop per al procés de pau

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Avui, l'Azerbaidjan protegeix decididament la seva posició en totes les plataformes importants utilitzant una política exterior multi-vector en aquesta direcció, declarant les noves realitats que han sorgit a la comunitat mundial - escriu Mazahir Afandiyev, membre del Milli Majlis de la República de l'Azerbaidjan. .

La direcció important de la política exterior de l'Azerbaidjan no està relacionada amb la petitesa o la grandesa de cap país, sinó principalment amb el lloc d'aquest país en la nova arquitectura política del món.

Des del 2020, és a dir, després de la Segona Guerra del Karabakh, l'Azerbaidjan va indicar l'aparició de noves realitats al sud del Caucas. Mitjançant la gran victòria obtinguda, el nostre país va demostrar l'activitat plurianual de les Nacions Unides a les plataformes internacionals i va assegurar l'aplicació de les quatre resolucions aprovades conegudes. Així, l'Azerbaidjan va aconseguir crear un ambient completament nou tant a la regió com a la política mundial.

El que hem vist l'any en curs és que la postguerra té els seus reptes i plantejaments. Des d'aquest punt de vista, l'Azerbaidjan està aplicant un nou enfocament en alguns temes de la seva política exterior de 30 anys. Per tal de garantir els interessos nacionals de l'Azerbaidjan i el poble de l'Azerbaidjan, el president Ilham Aliyev expressa la seva posició decisiva cap a la pau, la tranquil·litat i un futur pròsper en totes les reunions bilaterals i multilaterals.

No obstant això, el fet que alguns estats, especialment França, hagin participat en les negociacions i hagin parlat d'una agenda completament diferent, i al mateix temps que després hagin acusat l'Azerbaidjan d'ocupació per diferents mitjans, l'aparició d'altres interessos en aquests temes és hipocresia política, ja que així com les accions de Macron contra les relacions entre l'Azerbaidjan i França com a polític és una traïció i una falta de respecte.

En general, les relacions franco-azerbaijaneses, en principi, només s'han centrat en el desenvolupament en els darrers 30 anys. En aquestes relacions, l'Azerbaidjan sempre ha intentat donar suport a França com a capital cultural d'Europa en diversos temes i mecanismes. Tot i que l'Azerbaidjan va oferir una oportunitat perquè França participés en la signatura de l'Acord de pau en el període de postguerra, per complir la seva missió de manteniment de la pau, com a resultat, vam presenciar que el president francès estava compromès a difamar l'Azerbaidjan en lloc d'aprofitar aquesta oportunitat.

No tots els líders polítics aconsegueixen prendre les decisions correctes per garantir els interessos del seu poble. Malauradament, la posició incompetent d'Emmanuel Macron en les relacions amb l'Azerbaidjan està causant un gran cop a les relacions que s'han establert fins ara. Fins i tot França està perdent la veu dins la Unió Europea. Aquesta és una prova clara de l'actitud inadequada del líder francès davant els problemes actuals.

anunci

Recentment, la resolució adoptada pel Senat francès contra l'Azerbaidjan, que contradiu les normes i principis del dret internacional, conté una posició poc sincera i hipòcrita, és una greu violació dels compromisos bilaterals assumits entre França i l'Azerbaidjan, tant polítics com econòmics, que han fa molts anys.

Això no és només per a les relacions França-Azerbaidjanes, sinó també pels acords conjunts assolits sobre la plena implementació de tots els punts de la declaració tripartita signada el 10 de novembre de 2020 en totes les reunions celebrades a través de la Unió Europea, els esforços realitzats en aquesta direcció. , i en general en direcció a la pau. És un gran cop per a tots els passos fets, el menyspreu i la falta de respecte a les normes i principis del dret internacional.

La resolució aprovada va provocar la ira del poble azerbaidjan, idees i propostes radicals van ser expressades pels diputats del Milli Majlis, com ara la suspensió de les relacions franco-azerbaidjanes i la revisió de les relacions existents. Crec que la Declaració del 16 de novembre de 2022, aprovada pel Parlament de la República de l'Azerbaidjan, tenint en compte les contínues activitats anti-azerbaidjanes de França, reflecteix les opinions del poble de l'Azerbaidjan, així com una clara advertència al forces que avui ataquen el nostre país.

La direcció important de la política exterior de l'Azerbaidjan no està relacionada amb la petitesa o la grandesa de cap país, sinó principalment amb el lloc d'aquest país en la nova arquitectura política del món.

Des del 2020, és a dir, després de la Segona Guerra del Karabakh, l'Azerbaidjan va indicar l'aparició de noves realitats al sud del Caucas. Mitjançant la gran victòria obtinguda, el nostre país va demostrar l'activitat plurianual de les Nacions Unides a les plataformes internacionals i va assegurar l'aplicació de les quatre resolucions aprovades conegudes. Així, l'Azerbaidjan va aconseguir crear un ambient completament nou tant a la regió com a la política mundial.

El que hem vist l'any en curs és que la postguerra té els seus reptes i plantejaments. Des d'aquest punt de vista, l'Azerbaidjan està aplicant un nou enfocament en alguns temes de la seva política exterior de 30 anys. Per tal de garantir els interessos nacionals de l'Azerbaidjan i el poble de l'Azerbaidjan, el president Ilham Aliyev expressa la seva posició decisiva cap a la pau, la tranquil·litat i un futur pròsper en totes les reunions bilaterals i multilaterals.

No obstant això, el fet que alguns estats, especialment França, hagin participat en les negociacions i hagin parlat d'una agenda completament diferent, i al mateix temps que després hagin acusat l'Azerbaidjan d'ocupació per diferents mitjans, l'aparició d'altres interessos en aquests temes és hipocresia política, ja que així com les accions de Macron contra les relacions entre l'Azerbaidjan i França com a polític és una traïció i una falta de respecte.

En general, les relacions franco-azerbaijaneses, en principi, només s'han centrat en el desenvolupament en els darrers 30 anys. En aquestes relacions, l'Azerbaidjan sempre ha intentat donar suport a França com a capital cultural d'Europa en diversos temes i mecanismes. Tot i que l'Azerbaidjan va oferir una oportunitat perquè França participés en la signatura de l'Acord de pau en el període de postguerra, per complir la seva missió de manteniment de la pau, com a resultat, vam presenciar que el president francès estava compromès a difamar l'Azerbaidjan en lloc d'aprofitar aquesta oportunitat.

No tots els líders polítics aconsegueixen prendre les decisions correctes per garantir els interessos del seu poble. Malauradament, la posició incompetent d'Emmanuel Macron en les relacions amb l'Azerbaidjan està causant un gran cop a les relacions que s'han establert fins ara. Fins i tot França està perdent la veu dins la Unió Europea. Aquesta és una prova clara de l'actitud inadequada del líder francès davant els problemes actuals.

Recentment, la resolució adoptada pel Senat francès contra l'Azerbaidjan, que contradiu les normes i principis del dret internacional, conté una posició poc sincera i hipòcrita, és una greu violació dels compromisos bilaterals assumits entre França i l'Azerbaidjan, tant polítics com econòmics, que han fa molts anys.

Això no és només per a les relacions França-Azerbaidjanes, sinó també pels acords conjunts assolits sobre la plena implementació de tots els punts de la declaració tripartita signada el 10 de novembre de 2020 en totes les reunions celebrades a través de la Unió Europea, els esforços realitzats en aquesta direcció. , i en general en direcció a la pau. És un gran cop per a tots els passos fets, el menyspreu i la falta de respecte a les normes i principis del dret internacional.

La resolució aprovada va provocar la ira del poble azerbaidjan, idees i propostes radicals van ser expressades pels diputats del Milli Majlis, com ara la suspensió de les relacions franco-azerbaidjanes i la revisió de les relacions existents. Crec que la Declaració del 16 de novembre de 2022, aprovada pel Parlament de la República de l'Azerbaidjan, tenint en compte les contínues activitats anti-azerbaidjanes de França, reflecteix les opinions del poble de l'Azerbaidjan, així com una clara advertència al forces que avui ataquen el nostre país.

Mazahir Afandíyev

Membre del Milli Majlis

de la República de l'Azerbaidjan

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències