Connecteu-vos amb nosaltres

Azerbaidjan

El poble azerbaiyano convertirà la cimera de la COP29 en una plataforma per a una pau sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

El canvi climàtic és un perill important per a la biodiversitat del planeta, a més de suposar una greu amenaça per a la civilització i el desenvolupament sostenible a tot el món. La fusió de les glaceres, la floració primerenca de les plantes, l'augment de la temperatura de l'aire, les sequeres, els incendis, els desastres naturals i les crisis de l'economia i la societat que empitjoren el canvi climàtic són signes evidents del canvi climàtic global. La quantitat substancial de diòxid de carboni alliberat a l'atmosfera a la majoria d'estats amb grans centres industrials com a conseqüència de les alteracions provocades per la quarta revolució industrial fa molt més difícil la lluita contra el canvi climàtic., escriu Mazahir Afandíyev, membre del Milli Majlis de la República de l'Azerbaidjan.

És important esmentar que aquesta qüestió urgent va sorgir per primera vegada a finals del segle passat. Una de les accions més crucials en la lluita contra el canvi climàtic per resoldre aquests problemes polítics internacionals va ser la celebració d'un ecodiàleg. Amb l'aprovació de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic l'any 1992, els governs i les nacions d'arreu del món van donar la seva aprovació a l'adopció de mesures més agressives en el futur. Aquesta Convenció, que demana l'intercanvi continu d'informació, conceptes i debats alhora que es considera millores en la governança política i la comprensió científica, ha fet possible obligacions addicionals.

L'Azerbaidjan sempre ha estat sensible a aquests reptes. L'àrea del medi ambient, sobre la qual el president Ilham Aliyev ha assumit un control específic en el context de reformes a llarg termini durant els últims 20 anys, implica la preparació del país per a nous reptes en el context del canvi climàtic. La Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic va ser ratificada per l'Azerbaidjan el 1995. L'Azerbaidjan va signar l'Acord de París (a més a la Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic) el 22 d'abril de 2016, i el Milli Majlis el va ratificar l'octubre del mateix any.

L'estratègia de desenvolupament sostenible de l'Azerbaidjan inclou polítiques oficials destinades a millorar les condicions ambientals i treballs a gran escala per resoldre les preocupacions ambientals de la nació. El 2010 va ser designat com l'"Any de l'Ecologia" a l'Azerbaidjan com a resultat del treball realitzat; l'any 2013 s'han celebrat al nostre país diversos actes nacionals i internacionals conjuntament amb l'Any de l'Ecologia, que es va anunciar a tota la regió del CEI; a més, un dels objectius enunciats en el document "Azerbaidjan 2030: Prioritats nacionals de desenvolupament socioeconòmic", que es va signar el 2 de febrer de 2021, era transformar la nació en una amb un medi ambient net i "creixement verd".

El fet que l'Azerbaidjan acabi de tenir un altre èxit important no és casual. En conseqüència, la 29a sessió de la Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, o COP29, es va programar l'any vinent a Bakú, una de les ciutats més belles del món.

En termes generals, un dels focus principals de la vasta política exterior de l'Azerbaidjan ha estat promoure la nostra nació, els seus recursos naturals, el seu potencial demogràfic, la seva ubicació geopolítica i totes les àrees de la cultura, les arts i la música a tot el món.

Fins ara, l'Azerbaidjan ha organitzat amb èxit nombroses conferències internacionals i altres esdeveniments destacats, demostrant-se com un soci fiable a l'àmbit mundial. A més, Bakú es considera ara com un dels millors llocs per a l'acollida efectiva d'esdeveniments internacionals importants i l'acollida de dignataris que visiten la nació, a causa dels avenços en infraestructura que s'han fet.. "Ens ho mereixem totalment. Com a resultat de la nostra política, hem aconseguit posicions molt sòlides a escala mundial. El respecte per l'Azerbaidjan en l'àmbit internacional està creixent cada dia, i ens hem guanyat aquest respecte amb les nostres accions, treball i polítiques". El president Ilham Aliyev va declarar en una reunió el 15 de desembre, dedicada a la COP29, que tindrà lloc al nostre estat l'any següent.

anunci

Les declaracions del president ja s'han validat a la vida real. L'Azerbaidjan, que va signar el "Contracte del segle" el 1994 i és coneguda arreu del món com una nació fiable del petroli i el gas, està canviant efectivament la seva estratègia energètica en una política d'energia "verda" i una economia "verda" durant la quarta revolució industrial.

Concretament, després de la Segona Guerra Patriòtica del Karabakh, l'Azerbaidjan ha assumit un paper destacat en la millora de la seguretat energètica mundial iniciant molts megaprojectes importants destinats a impulsar l'economia "verda" i la producció d'energia "verda". Des d'aquest punt de vista, les nacions amigues demostren un fort desig d'enfortir els llaços actuals en l'àmbit de l'exportació d'energia alternativa de producció nacional a més del petroli i el gas.

El nostre objectiu principal durant la COP29, que té lloc el 2024, és mostrar al món que l'estratègia energètica de l'Azerbaidjan prioritza actualment el desenvolupament de noves formes d'energia "verda" i portar-les als mercats globals. Estic segur que en organitzar aquest esdeveniment, juntament amb els estats i les organitzacions no governamentals, la societat civil i les organitzacions internacionals, els nostres joves i voluntaris faran el màxim esforç. Crec que també mostraran dedicació i heroisme en aquesta plataforma, tal com han demostrat durant els grandiosos i extensos esdeveniments internacionals celebrats fins ara al nostre país.

En declaracions als assistents al sisè fòrum solidari de voluntaris azerbaidjans el 6 de desembre a Bakú, el president Ilham Aliyev va dir: "És gratificant que avui els nostres voluntaris s'uneixin amb entusiasme a iniciatives socials i projectes innovadors a tots els racons del país, alineant-se amb els objectius i principis de la política estatal de joventut orientada al progrés continu de l'Azerbaidjan".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències