Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

La UE afegirà a la llista negra la línia aèria de Bielorússia abans de les sancions econòmiques, diuen els diplomàtics

publicat

on

Les banderes de la Unió Europea floten fora de la seu de la Comissió de la UE a Brussel·les, Bèlgica, el 5 de maig de 2021. REUTERS / Yves Herman

La Unió Europea prepara sancions a la companyia aèria nacional de Bielorússia i a prop d'una dotzena de funcionaris bielorussos de l'aviació, segons van dir tres diplomàtics, una mesura de frenada abans de les sancions econòmiques després de l'aterratge forçat d'un avió de passatgers, escriu Robin Emmott.

Les congelacions d’actius i les prohibicions de viatges proposades formen part d’un paquet de noves sancions contra Bielorússia procedents d’estats de la UE, que estan indignats perquè el 23 de maig es pressionés un vol de Ryanair per aterrar a Minsk per detenir un periodista dissident i la seva xicota.

Els governs de la UE, que van descriure l'incident com a pirateria estatal, diuen que volen dirigir-se a sectors que tenen un paper central en l'economia de Bielorússia, per infligir un càstig real al president Alexander Lukashenko. Podrien incloure la venda de bons, el sector del petroli i la potassa, una gran exportació bielorusa.

Abans d’imposar aquestes sancions econòmiques, s’espera que el bloc pacti el 21 de juny, quan es reuneixin els ministres d’Afers Exteriors de la UE, una llista de sancions més petita per a persones i dues entitats com a resposta ràpida i intermediària, van dir els diplomàtics.

"Tots els estats de la UE estan d'acord amb aquest enfocament", va dir un diplomàtic. Un segon diplomàtic va dir que hi hauria "un senyal clar per a Lukashenko que les seves accions eren perilloses i inacceptables".

Tot i que les sancions encara estan en discussió, els ambaixadors de la UE ja divendres podrien aprovar prèviament la prohibició dels sobrevols i l’aterratge a territori de la UE per part de les companyies aèries de Bielorússia, cosa que permetria als ministres de la UE signar-los formalment a finals de mes.

Gran Bretanya, que ja no forma part de la UE, ha suspès el permís aeri per a la companyia nacional de Belarus, Belavia. Es preveu que la UE faci el mateix, van dir els diplomàtics.

S’espera que els noms incloguin alts càrrecs del ministeri de defensa i transport de Bielorússia, militars de la força aèria, un alt funcionari de l’aeroport de Minsk i un alt funcionari de l’aviació civil, van dir els diplomàtics.

També hi ha una altra empresa estatal del sector de l'aviació que haurà de tenir una llista negra i prohibir els seus negocis amb la UE.

No es van obtenir més detalls immediatament. La UE no fa comentaris públics sobre els preparatius en curs per a les sancions.

Lukashenko va dir que la setmana passada el periodista que va retirar l'avió havia estat tramant una rebel·lió, i va acusar l'Oest de lliurar una guerra híbrida contra ell. Llegeix més

Des que va reprimir les protestes pro-democràcia l’any passat, ha resistit tres rondes anteriors de sancions de la UE i mesures comparables dels Estats Units, principalment llistes negres que prohibeixen als funcionaris viatjar o fer negocis a Europa i als Estats Units.

Els ministres d'Afers Exteriors de la UE van dir la setmana passada que les noves sancions inclourien una quarta ronda de prohibicions de viatges i la congelació d'actius relacionada amb una disputada elecció presidencial a Bielorússia el passat agost. Una dotzena de noms estan separats i estan directament relacionats amb l’incident de Ryanair.

Aviació / aerolínies

La Comissió aprova un pla italià de 800 milions d'euros per compensar els aeroports i els operadors de serveis de terra pels danys soferts a causa del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuts estatals de la UE, un esquema italià de 800 milions d’euros per compensar els aeroports i els operadors de serveis de terra pels danys soferts a causa del brot de coronavirus i les restriccions de viatge que Itàlia i altres països van haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Els aeroports són una de les empreses que ha estat especialment afectada pel brot de coronavirus. Aquest pla de 800 milions d'euros permetrà a Itàlia compensar-los pels danys soferts com a conseqüència directa de restriccions de viatge que Itàlia i altres països van haver d'implementar per limitar la propagació del virus. Seguim treballant en estreta cooperació amb els estats membres per trobar solucions viables per mitigar l'impacte econòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes de la UE ".

L’esquema italià

Itàlia va notificar a la Comissió una mesura d'ajut per compensar els aeroports i els operadors de serveis de terra pels danys soferts durant el període comprès entre l'1 de març i el 14 de juliol de 2020 a causa del brot de coronavirus i les restriccions de viatge establertes.

Segons el règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a tots els aeroports i operadors de serveis de terra amb un certificat d’explotació vàlid lliurat per l’autoritat d’aviació civil italiana.

Un mecanisme de recuperació garantirà que qualsevol suport públic rebut pels beneficiaris en excés del dany real sofert haurà de ser retornat a l'Estat italià.  

La Comissió va avaluar la mesura Article 107, apartat 2, letra b) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE), que permet a la Comissió aprovar mesures d’ajut estatal concedides pels estats membres per compensar empreses específiques o sectors específics pels danys directament causats per fets excepcionals, com el brot de coronavirus.

La Comissió considera que el brot de coronavirus es qualifica com un fet excepcional, ja que és un fet extraordinari i imprevisible que té un impacte econòmic important. Com a resultat, es justifiquen intervencions excepcionals dels estats membres per compensar els danys derivats del brot. 

La Comissió va trobar que la mesura italiana compensarà els danys directament relacionats amb el brot de coronavirus i que és proporcional, ja que la indemnització no superarà el necessari per compensar els danys, de conformitat amb l’article 107 (2) (b). ) TFUE.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE.

Fons

El suport financer de fons de la UE o nacionals concedits a serveis sanitaris o altres serveis públics per fer front a la situació del coronavirus queda fora de l’àmbit del control de les ajudes estatals. El mateix s'aplica a qualsevol ajuda financera pública que es doni directament als ciutadans. De la mateixa manera, les mesures de suport públic que estan disponibles per a totes les empreses, com ara les subvencions salarials i la suspensió de pagaments d’impostos corporatius i sobre el valor afegit o les contribucions socials, no estan sotmeses al control de les ajudes estatals i no requereixen l’aprovació de la Comissió segons les normes d’ajuts estatals de la UE. En tots aquests casos, els estats membres poden actuar immediatament.

Quan s’apliquen les normes sobre ajuts estatals, els estats membres poden dissenyar àmplies mesures d’ajut per donar suport a empreses o sectors específics que pateixin les conseqüències del brot de coronavirus d’acord amb el marc existent d’ajuts estatals de la UE.

El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar un Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot de COVID-19 establint aquestes possibilitats.

Al respecte, per exemple:

  • Els estats membres poden compensar empreses o sectors específics (en forma d’esquemes) els danys soferts i directament causats per esdeveniments excepcionals, com els causats pel brot de coronavirus. Així ho preveu l'article 107, apartat 2, punt (b), TFUE.
  • Les regles d’ajut d’estat basades en l’article 107, apartat 3, punt (c), del TFUE permeten als estats membres ajudar les empreses a fer front a l’escassetat de liquiditat i necessiten ajuda urgent de rescat.
  • Això es pot complementar amb diverses mesures addicionals, com ara el Reglament de minimis i el Reglament general d’exempció per categories, que també poden establir els Estats membres immediatament, sense la participació de la Comissió.

En cas de situacions econòmiques particularment greus, com la que s’enfronten actualment tots els estats membres a causa del brot de coronavirus, les normes sobre ajuts estatals de la UE permeten als estats membres concedir suport per solucionar una greu pertorbació de la seva economia. Així ho preveu l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

El 19 de març de 2020, la Comissió va adoptar un Marc temporal de l'ajut estatal basat en l’article 107 (3) (b) del TFUE per permetre als estats membres utilitzar la plena flexibilitat prevista en les normes d’ajuda estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. El marc temporal, modificat el 3 abril, 8 Mai, 29 juny, 13 octubre 2020 i 28 January 2021, preveu els següents tipus d’ajuts, que poden concedir els estats membres: (i) subvencions directes, injeccions de capital, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats; (ii) Garanties estatals per a préstecs contractats per empreses; (iii) Préstecs públics subvencionats a empreses, inclosos els préstecs subordinats; (iv) Garanties per als bancs que canalitzen les ajudes estatals a l’economia real; (v) Assegurança pública de crèdit a l’exportació a curt termini; (vi) Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R&D); (vii) Suport per a la construcció i ampliació d’instal·lacions de proves; (viii) Suport a la producció de productes rellevants per combatre el brot de coronavirus; (ix) Suport específic en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensió de les contribucions a la seguretat social; (x) Ajuts específics en forma de subvencions salarials per als empleats; (xi) Suport dirigit en forma d’instruments de capital i / o híbrids; (xii) Suport per a costos fixos no coberts per a empreses que pateixen un descens de la facturació en el context del brot de coronavirus.

El marc temporal estarà vigent fins a finals de desembre de 2021. Amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d'aquesta data si cal ampliar-la.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63074 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Notícies electròniques setmanals de la competició.

Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: reduir les emissions i reduir els retards

publicat

on

Els eurodiputats volen modernitzar la gestió de l'espai aeri de la UE per fer-la més eficient i més ecològica. Societat.

L’actualització de les normes del cel únic europeu hauria d’ajudar el sector de l’aviació a ser més eficient, assegurant vols més curts a través de rutes més directes i, per tant, reduint les emissions de gasos d’efecte hivernacle, afirmen els eurodiputats.

La iniciativa del cel únic europeu es va posar en marxa el 1999, en un període marcat per un gran augment de vols i retards creixents que van posar de manifest la necessitat d'una millor coordinació.

Els eurodiputats volen que es reformin les normes per fer menys fragmentat l’espai aeri de la UE i millorar la gestió del trànsit aeri. Això augmentaria la seguretat i l’eficiència, reduiria els costos i beneficiaria el medi ambient.

Actualment, les companyies aèries poden no volar directament al punt d’aterratge. És possible que vulguin evitar sobrevolar estats amb càrregues més altes, evitar zones militars o fer una ruta més llarga per evitar el clima. Això pot significar vols més llargs i més emissions. La fragmentació també pot provocar retards a causa d’una coordinació menys que òptima.

Els eurodiputats diuen que les regles de gestió de l'espai aeri han de desenvolupar-se i adaptar-se als nous mercats en evolució entorn digital el Tractat Verd Europeu. Estan impulsant noves normes que ajudin a aconseguir fins a un 10% de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, evitant rutes més llargues i promovent tecnologies més netes.

També volen fer l’espai aeri europeu més competitiu i donar suport a l’elecció de proveïdors de serveis de trànsit aeri i altres serveis de navegació aèria, com ara serveis de comunicació i meteorològics, mitjançant concursos competitius.

Fons

Les normes actuals sobre el cel europeu únic daten del 2009. La Comissió Europea va proposar una revisió el 2013 que va ser adoptada pel Parlament el 2014. Després del fracàs del Consell per recuperar l'acord, la Comissió va proposar una actualització en línia amb el Tracte Verd Europeu el 2020.

El 17 de juny de 2021, la comissió de transports i turisme del Parlament va actualitzar el seu mandat de negociació sobre el Reforma del cel únic europeu i van adoptar la seva posició sobre ampliant el mandat de l’Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea actuar com a òrgan de revisió del rendiment. Després de donar a conèixer aquesta última posició durant la sessió plenària de juliol, els eurodiputats estan preparats per a les negociacions amb el Consell.

Per saber més 

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

La Comissió demana solucions senzilles per als consumidors que busquen compensació pels vols cancel·lats

publicat

on

La Comissió Europea i les autoritats de consumidors demanen a les companyies aèries que millorin la gestió de les cancel·lacions de vols. La Comissió i les autoritats nacionals de consum han demanat a les companyies aèries que millorin la manera de tractar les cancel·lacions en el context de la pandèmia COVID-19. 

Es demana a les companyies aèries que operen a la UE millorar les seves pràctiques amb l'ajut de una llista de mesures elaborat conjuntament per la Comissió i el grup de protecció del consumidor, xarxa CPC. La iniciativa respon a l’enorme nombre de queixes dels consumidors rebudes per aquells que intenten exercir els seus drets de passatgers aeris i es basa en els resultats d’una enquesta llançada a principis d’aquest any per recollir dades sobre la tramitació de queixes per part de 16 grans companyies aèries. L'anàlisi de les respostes proporcionades va posar en relleu una sèrie de qüestions, incloses algunes companyies aèries que presentaven el dret al reemborsament en diners amb menys importància que altres opcions com el redireccionament o els vals, i que donaven a entendre que el reemborsament és un acte de bona voluntat, més que no pas legal. obligació.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Hem rebut moltes queixes dels consumidors, però també hem treballat estretament amb les companyies aèries per entendre on hi ha dèficits i per què. Les companyies aèries han de respectar els drets dels consumidors quan es cancel·len els vols. Avui demanem solucions senzilles per donar certesa als consumidors després d’un període de turbulències extremes ”. 

La comissària de transports de la UE, Adina Vălean, va dir: "Actualment estem avaluant opcions reguladores per reforçar la protecció dels passatgers. Seguirem treballant amb les autoritats nacionals perquè els drets dels passatgers es comuniquin, s’implementin i s’apliquin adequadament. Els passatgers han de poder escollir entre vals i reembossaments.

"La majoria de les companyies aèries enquestades tampoc no han reemborsat els passatgers en el termini de set dies previst per la legislació de la UE. Han de prendre mesures per garantir que es respecti aquest retard per a totes les noves reserves, ja siguin comprades directament o mitjançant un intermediari, i absorbir ràpidament l'endarreriment dels reembossaments pendents, com a màxim l'1 de setembre de 2021 ".

L'organització europea de consumidors (BEUC) va dir: "Fa gairebé un any i mig des que va començar COVID19 i moltes companyies aèries encara infringeixen la legislació sobre consumidors".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències