Connecteu-vos amb nosaltres

Bulgària

Huawei i la Universitat de Sofia cooperaran en IA i altres noves tecnologies de gamma alta

publicat

on

Huawei Technologies Bulgaria EOOD va signar recentment un Memoràndum d’entesa (MoU) amb la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski. Ambdues parts cooperaran en el desenvolupament de la Intel·ligència Artificial (IA) i altres noves tecnologies de gamma alta. A més, també acorden dur a terme un programa Huawei ICT Academy i desenvolupar un laboratori científic conjunt a la Universitat de Sofia.

Les dues parts establiran un compromís conjunt en el futur, finançat per la UE i altres projectes d’IA, R + D i comercials. Construiran conjuntament la infraestructura TIC per a la Universitat de Sofia en general i laboratoris especialitzats d’IA.

La cooperació inclourà no només projectes d’R + D i infraestructures, sinó que també inclourà educació, formació i tallers per a estudiants, societats acadèmiques i indústries de Bulgària.

El rector, el professor Anastas Gerdjikov, va assenyalar que, amb les universitats per a la ciència, la informàtica i les tecnologies en eSociety (UNITe) i l’Institut Big Data for Smart Society (GATE), de la Universitat de Sofia. St. Kliment Ohridski és un centre de recerca líder en el camp de la tecnologia de la informació i la intel·ligència artificial. Gerdjikov va expressar la seva satisfacció pel memoràndum signat i va esperar que la cooperació fos útil per a investigadors i estudiants de la Universitat de Sofia.

Prof. Anastas Gerdjikov, rector de la Universitat de Sofia St. Kliment Ohridski

La missió de la universitat és desenvolupar el potencial científic, educatiu i cultural de Bulgària, amb la qual cosa es posa èmfasi en la creació de models per al desenvolupament social, tot revelant la capacitat intrínseca del canvi institucional i els resultats socials d’aquest canvi. La Facultat de Matemàtiques i Informàtica (FMI), una de les majors entre les setze facultats de la Universitat de Sofia, és líder nacional en el camp de l’educació superior en matemàtiques, informàtica i TIC, a més de ser un centre de recerca en les mateixes àrees de Importància europea i reconeixement internacional.

Huawei és un proveïdor líder mundial d’infraestructures i dispositius intel·ligents en tecnologia de la informació i les comunicacions (TIC). Huawei ja va construir 23 institucions d’R + D a tot Europa. A Bulgària, Huawei va establir les seves operacions el 2004, amb seu a Sofia. Gràcies a la seva gran inversió en R + D i estratègia orientada al client, així com a la seva associació oberta, Huawei està desenvolupant solucions TIC avançades de punta a punta, que permeten als clients un avantatge competitiu en termes d’infraestructures de telecomunicacions, xarxes i computació en núvol.

Bulgària

La Comissió aprova un programa búlgar de 79 milions d'euros per donar suport a les microempreses, petites i mitjanes empreses afectades per un brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un programa búlgar de 79 milions d'euros (aproximadament 156 milions de BGN) per donar suport a les microempreses, petites i mitjanes empreses afectades pel brot de coronavirus. El pla es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. L’esquema, que estarà cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, serà accessible a les empreses actives en determinats sectors i que compleixin alguns requisits definits per Bulgària, que han suspès o limitat les seves activitats per mesures restrictives governamentals per limitar la propagació de el virus. L’import de la subvenció que pot rebre cada beneficiari es calcularà comparant la seva facturació (sense IVA) durant el període afectat amb el mateix període de l’any anterior (o la facturació d’octubre de 2020, per als beneficiaris oberts després de l’1 de gener de 2020).

La subvenció ascendirà al 10% o al 20% d’aquesta facturació, en funció del sector d’activitat del beneficiari, fins a un màxim de 150 BGN (aproximadament 000 €). El suport ajudarà els beneficiaris a cobrir part dels seus costos operatius i les activitats de suport necessàries per superar l'escassetat de fons o la manca de liquiditat derivada del brot de coronavirus. La Comissió va trobar que l'esquema búlgar s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) l'ajut no superarà els 76,694 euros per empresa; i (ii) es pot concedir ajuda en virtut del pla fins al 800,000 de juny de 30

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu en l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt (b), del TFUE i les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.60454 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint

Bulgària

Política de cohesió de la UE: la Comissió dóna suport al desenvolupament de l’ecosistema búlgar de recerca i innovació

publicat

on

El 14 de gener, la Comissió va publicar un conjunt de recomanacions estratègiques a 14 centres de recerca i innovació (R&I) de nova creació, cofinançats pel Política de cohesió de la UE a Bulgària. Les recomanacions tenen com a objectiu millorar la gestió i ajudar els centres a assolir la sostenibilitat financera. Van ser elaborats per un equip d’experts de renom internacional durant un treball de camp de 1.5 anys, coordinat pel Centre Comú d'Investigació, així com a través intercanvis amb els companys d’Espanya, Lituània i Txèquia.

Donaran suport a les autoritats i investigadors búlgars en el reforç de l’ecosistema d’I + D del país, la creació de capacitat de transferència i difusió de coneixement i el reforç de la cooperació entre institucions de recerca i empreses en àrees com les transicions verdes i digitals, així com en medicina avançada. La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira (a la foto), va dir: “Gràcies al suport de la UE, aquests centres proporcionaran infraestructura i equipament científics, cosa que els farà atractius per als joves investigadors búlgars. Exhorto tots els actors implicats a fer ús del treball dels experts, posant les bases per a un sistema de recerca i innovació eficient i modern ".

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “La inversió de la UE en els 14 centres de competència i centres d’excel·lència té un gran potencial de transformació de l’economia del país i la seva integració a les cadenes de valor globals. Estic segur que els resultats de l'informe del CCI seran ben rebuts pels centres i que el govern, el món acadèmic i els agents de la indústria prendran mesures per aplicar amb rapidesa les seves recomanacions ".

La iniciativa ha estat va posar en marxa el 2019 i s’estendrà a altres països europeus. La Comissió també ajuda els estats membres i les regions a dissenyar i implementar les seves estratègies d'especialització intel·ligent ia través de la plataforma d’especialització intel·ligent. Actualment, la UE inverteix 160 milions d'euros en els centres, en el marc de el programa búlgar 2014-2020 "Ciència i educació per a un creixement intel·ligent". El 2021-2027 Bulgària rebrà més de 10 milions d’euros en virtut de la política de cohesió, amb una part important dedicada a donar suport a la innovació i la competitivitat i les transicions ecològiques i digitals.

Seguir llegint

Bulgària

La Comissió aprova un esquema búlgar de 40 milions d'euros per donar suport a les petites empreses afectades per un brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema búlgar de 78.2 milions de BGN (aproximadament 40 milions d'euros per donar suport a les petites empreses afectades pel brot de coronavirus). Marc temporal. El suport públic es concretarà en una subvenció directa de 50,000 BGN (aproximadament 25,565 €) per beneficiari, per cobrir part dels seus costos operatius. L’esquema, que estarà cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, serà accessible per a petites empreses actives en determinats sectors i que compleixin alguns requisits definits per Bulgària, amb una facturació anual d’almenys 500,000 BGN (aproximadament 250,000 €) el 2019 , que va experimentar una disminució de la facturació relacionada amb el brot de coronavirus d'almenys un 20% en tres mesos des del febrer de 2020, en comparació amb els mateixos tres mesos del 2019.

L'objectiu de la mesura és ajudar els beneficiaris a superar les conseqüències econòmiques del brot de coronavirus i mantenir l'ocupació. La Comissió va trobar que l'esquema búlgar s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular, (i) l'ajut no superarà els límits màxims per empresa establerts en el marc temporal; i (ii) es pot concedir ajuda en virtut del pla fins al 30 de juny de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107, apartat 3 ( b) TFUE i les condicions establertes al Marc Temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.59704 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Seguir llegint
anunci

Twitter

Facebook

Tendències