Connecteu-vos amb nosaltres

Carib

Donar suport a les micro, petites i mitjanes empreses, eix vertebrador de les economies del Carib

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Les Nacions Unides van commemorar el dia 27 de juny les micro, petites i mitjanes empreses (PIME). Aquest dia dedicat a les pimes és reconèixer la seva contribució a l’economia global. De fet, hi ha una raó clara per fer-ho. La Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament informa que les pimes i empreses mundials representen més del 90% de totes les empreses i al voltant del 70% dels llocs de treball a tot el món, escriu Deodat Maharaj. 

Aquí, al Carib, les MSME constitueixen l’eix vertebrador de moltes de les nostres economies generant llocs de treball i oportunitats preciosos per a la nostra gent. Segons el Banc de Desenvolupament del Carib, les pime i petites empreses representen entre el 70-85% de les empreses del Carib i contribueixen entre el 60-70% del producte interior brut. De manera crítica, representen aproximadament un 50% de l’ocupació total. És important destacar que el 40% de les empreses del Carib són propietat de dones. L’èxit d’aquestes empreses reflecteix l’enginy, la indústria i l’esperit innovador dels nostres empresaris. Basant-nos en les dades, per construir un Carib resistent en circumstàncies normals en què les empreses han de ser un soci central, hauríem de reforçar el suport als emprenedors de microempreses, petites i mitjanes empreses.
 
Tot i això, donat el fet que vivim moments sense precedents amb països caribenys petits i vulnerables que pateixen la pandèmia del coronavirus, s’ha de posar l’èmfasi en la recuperació ràpida i la consolidació de la resistència. Per tenir èxit, el sector privat té un paper important a jugar. En conseqüència, donat el paper de les pimes en la creació d’oportunitats i llocs de treball, és lògic que les pimes hagin d’atendre amb prioritat. Les mesures polítiques que les excloguin o proporcionin un suport subòptim seran contraproduents i només asseguraran una fase de recuperació prolongada o, encara pitjor, la pèrdua d’ocupació i un creixement subòptim. 

Les pimes necessiten una àmplia gamma de suport, inclosa finançar sobre el qual he escrit anteriorment. No obstant això, no es tracta només de proporcionar suport financer i crear un entorn propici per al desenvolupament de les empreses. Hi ha altres àrees crucials en què es requereix assistència per oferir a les nostres PIME les màximes possibilitats d’èxit. 

En primer lloc, és l’àrea de la tecnologia. COVID-19 ha demostrat amb força claredat l’imperatiu d’abraçar noves formes de treballar i fer negocis. El suport s’ha d’estendre a les nostres pimes per ajudar-les a adoptar aquesta nova era. Des de l’Agència de Desenvolupament d’Exportacions del Carib (Caribbean Export), ja hem ampliat el nostre suport en aquesta àrea i hem vist un gran interès per part de les empreses de tota la regió. Per exemple, en el nostre darrer seminari web sobre comerç electrònic "Construïu la vostra botiga de comerç electrònic des de Scratch" el febrer de 2021, vam tenir més de 400 participants de tot el Carib. Això demostra l’afany de les nostres empreses a aprofitar les oportunitats que ofereix la tecnologia per ajudar a fer créixer els seus negocis.

La tecnologia també té un efecte democratitzador ajudant les empreses independentment de la mida amb l’oportunitat de fer créixer els seus negocis i arribar a nous clients a baix cost. En aquesta època del COVID-19, abunden els exemples. Aquí, a Barbados, els petits agricultors han anat a Internet per vendre els seus productes. A Trinitat i Tobago, hi ha un grup de Facebook "Trini Farmers" amb una afiliació estimada de 49,500 membres que serveix com a grup de parells on els membres es donen suport mútuament. Aquests són dos bons exemples on els emprenedors han pres la iniciativa. Al mateix temps, hem de donar suport activament a aquells que necessiten ajuda.

Pel que fa a l’aprofitament de la tecnologia per fer créixer les empreses, el govern té un paper important a l’hora de crear l’entorn polític adequat, proporcionar incentius i oferir suport concret a les PIME. Simultàniament, no només es tracta d’assistència estatal, sinó que el sector corporatiu més gran, incloses les institucions financeres, té un paper important a exercir com a mentors i socis comercials per a les PIME. És de l’interès de tothom que les micro, petites i mitjanes empreses tinguin èxit.

En segon lloc, el cost de l'energia aquí a la nostra regió és un dels més alts del planeta. Això no només és un desincentiu per als inversors estrangers directes, sinó també una limitació per als nostres negocis aquí al nostre Carib. Els alts costos energètics simplement augmenten els costos de producció, cosa que ens fa difícil competir amb les importacions a nivell nacional i exportar els nostres productes als mercats regionals i internacionals. Per abordar aquesta qüestió, l’empenta cap a les renovables és important tant a nivell nacional com regional. Des de Caribbean Export treballem estretament amb les pimes i empreses petites i mitjanes de tota la regió per ajudar-les a millorar l’eficiència energètica i, per tant, fer-les més competitives. Tot i això, hem de fer-ho a una escala que pugui tenir un impacte transformador. La realitat és que encara no hi som. Assignar els recursos necessaris per reduir els costos energètics amb el doble avantatge de prendre mesures climàtiques ha de ser una prioritat a nivell nacional.

Finalment, les nostres pimes han de centrar-se en nínxols de mercat amb productes de primera qualitat i preus proporcionals per reflectir-ne la qualitat. Des del Caribbean Export hem estat ajudant les empreses regionals a penetrar en el mercat europeu i a aprofitar l'acord de col·laboració econòmica amb la Unió Europea. Tot i això, també ens adonem que cal fer molt més. És precisament per aquest motiu que ens hem associat amb el International Trade Center per establir un centre de comerç de productes sostenibles. 

Aquest centre ajudarà a reforçar la competitivitat de les pime i empreses mitjançades el suport a la implementació de pràctiques comercials ecològiques. Ja hi ha un mercat consolidat i en creixement de productes que compleixen els criteris de sostenibilitat i volem ajudar les empreses del Carib a aprofitar aquesta oportunitat. En el futur, és important associar-se amb organitzacions de suport empresarial no només a Europa, sinó també en altres mercats premium per aconseguir que els nostres productes estiguin a la prestatgeria per atreure la base de clients en expansió per als productes que compleixin els criteris de "sostenibilitat". 

En resum, la recuperació ràpida i la recuperació de la construcció requereixen un important programa de suport i se centren en les nostres micro, petites i mitjanes empreses. Són claus per crear llocs de treball i oportunitats molt necessaris per a la nostra gent. Per aconseguir l’èxit, cal una associació de base àmplia que inclogui amb empreses empresarials regionals més grans. L'Agència de Desenvolupament d'Exportacions del Carib està compromesa amb aquesta agenda. Seguirem treballant amb tots per proporcionar aquest suport tan necessari i crear opcions i oportunitats per a la nostra gent, mentre intentem construir un Carib realment resistent.

Deodat Maharaj és el director executiu de l'Agència de Desenvolupament d'Exportacions del Carib.

Sobre Caribbean Export

Caribbean Export és l'única agència regional de promoció del comerç i la inversió del grup africà, caribeny i pacífic (ACP). Establert el 1996 per un acord intergovernamental com a agència regional de promoció del comerç i la inversió, dóna servei als 15 estats del Fòrum del Carib (CARIFORUM), a saber: Antigua i Barbuda, Bahames, Barbados, Belize, Dominica, República Dominicana, Haití , Granada, Guyana, Jamaica, Santa Llúcia, Sant Cristòfol i Nevis, Sant Vicent i les Granadines, Surinam i Trinitat i Tobago.

L’agència realitza nombroses activitats basades en programes dissenyades per millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses regionals, promoure el comerç i el desenvolupament entre els estats del CARIFORUM, promoure un fort comerç i inversió entre la Comunitat del Carib (CARICOM) i la República Dominicana, els estats del CARIFORUM i el Regions ultraperifèriques del Carib francès (FCOR) i els països i territoris d'ultramar de la UE (PTU) al Carib.

Carib

Construir una associació comercial i d’inversió amb Rising Africa

publicat

on

Molts països del Carib marquen l’emancipació el mes d’agost. De fet, la comunitat CARICOM celebra aquesta fita històrica l’1 d’agost anualment. Durant aquest temps, reflexionem sobre el final de l’esclavitud que per sempre quedarà com una taca gravada a la consciència col·lectiva de la humanitat. Utilitzem el record de l’emancipació per celebrar els vincles profunds i inextricables que tenim, com a persones del Carib, amb Àfrica, escriu Deodat Maharaj.

Fins ara, aquestes connexions s'han mantingut en gran part en els àmbits històric, cultural i de la gent. Això ha de canviar per incloure també la traducció dels nostres excel·lents llaços en relacions comercials i d’inversió que redundaran en benefici de les persones d’aquí a la nostra regió i a l’Àfrica. Per a aquells que segueixen l'evolució a l'Àfrica, el maig de 2019 va marcar l'alba d'un emocionant capítol en l'ascensió continuada del continent. Va donar inici a l’inici de l’àrea de lliure comerç continental africà amb una visió convincent i convincent amb Àfrica com una mega zona de lliure comerç. Només pel que fa als països participants, ja és la zona de lliure comerç més gran del món donat el nombre d’estats membres.

L'augment d'Àfrica també és il·lustradament il·lustrat per les dades. Tot i que el món sencer s’enfonsa de la pandèmia del coronavirus i la majoria de països i regions com la nostra mostren un creixement negatiu, les Perspectives Econòmiques Africanes realitzades pel Banc Africà de Desenvolupament van assenyalar que s’espera que el PIB real creixi un 3.4 per cent malgrat la pandèmia COVID-19. Països com Moçambic han rebut nivells rècord d’inversió estrangera directa. Tot i això, mentre els països asiàtics dirigits per la Xina han anat corrent cap a l’Àfrica, ens hem quedat en gran mesura endarrerits pel que fa a perseguir una agressiva relació comercial i inversora amb Àfrica. Les oportunitats per associar-se amb Àfrica i un mercat estimat en 1.4 milions de persones són immenses. Mentre intentem avançar en una agenda per a un Carib resistent, no només és important reforçar les associacions comercials existents, sinó també buscar noves relacions en el camp del comerç i la inversió.

anunci

El món canvia i nosaltres també ho hem de fer. Pel que fa a les dades comercials, segons el mapa comercial del Centre de Comerç Internacional, els països del CARIFORUM (CARICOM i la República Dominicana) van exportar mercaderies per valor de 249.2 milions de dòlars EUA a Àfrica el 2018, que van créixer fins als 601.4 milions de dòlars el 2019. Tot i que aquest és un pas la direcció correcta encara és una fracció del que es pot realitzar una vegada que fem una empenta concertada cap a Àfrica. La qüestió òbvia és, doncs, com intentem intensificar la nostra relació comercial amb Àfrica. En primer lloc, hem de passar de la diplomàcia política a una que inclogui un enfocament comercial que doni a Àfrica la prioritat que es mereix. S’ha avançat amb l’establiment de missions a diverses capitals africanes per part dels països del Carib.

També estem veient resultats. El mes passat, vaig participar a la cerimònia de signatura aquí a Barbados, on les empreses del Carib Global Integrated Fintech Solutions (GIFTS) i IPayAnywhere (Global) van signar un MOU amb el gegant nigerià TelNet relacionat amb la prestació d’una gamma de serveis de pagament. El que era diferent d’aquesta relació és que va donar inici a una associació centrada en la nova economia i no en la relació clàssica en el comerç de mercaderies. L’Alta Comissió de Barbados, a Ghana, va jugar un paper fonamental a l’hora de fer realitat això, d’aquí l’èmfasi en una forta representació comercial. De la mateixa manera, la missió conjunta dels països de la CARICOM establerta a Nairobi (Kenya) ha de perseguir el mateix objectiu amb un enfocament a l'Àfrica Oriental i Meridional. En segon lloc, a mesura que establim una relació amb Àfrica i intentem atraure també turistes del continent, també hem d'aprofundir en la nostra relació en el sector dels serveis que no sigui el turisme. Ja tenim experiència caribenya a Àfrica en llocs com Moçambic que dóna suport al desenvolupament del seu sector energètic.

Tot i això, és individual i ad hoc. Hem de ser més sistemàtics i mirar àrees com el turisme on hem demostrat experiència i trobar maneres de comercialitzar el nostre coneixement en aquestes àrees als països on es requereix aquesta ajuda. En tercer lloc, com el continent més jove del planeta, amb aproximadament un 60% de la població menor de 25 anys i amb una classe mitjana creixent, hi ha un potencial immens per al nostre sector creatiu. Per exemple, la música caribenya continua sent popular a l’Àfrica, però hem de ser més proactius a l’hora d’identificar les oportunitats del mercat i ajudar els nostres artistes a accedir-hi a través de plataformes digitals i altres basant-se en els esforços inicials, com l’èxit de col·laboració entre artistes soca del Carib com Machel Montano. de Trinitat i Tobago i de Timaya a Nigèria. En centrar el nostre sector creatiu en els joves vibrants d’Àfrica, establirem una relació durant els propers anys.

anunci

Finalment, és important subratllar que construir aquesta relació amb Àfrica i el seu sector privat no és només competència dels governs de tota la regió. Les empreses tenen un paper important a l’hora d’arribar a l’Àfrica, tal com han fet institucions com el Republic Bank, que ha establert operacions a Ghana. Les organitzacions del sector privat com les cambres de comerç i l’associació de fabricants també han d’establir relacions amb els seus homòlegs del continent.

Des de l’Agència de Desenvolupament de les Exportacions del Carib, reconeixem la importància d’ajudar a construir aquest pont. Aquesta és precisament la raó per la qual la identificació de noves relacions comercials és una part important del nostre pla estratègic per al període 2021-2024. Com a persona caribenya que ha viscut, treballat i viatjat a través d’Àfrica, he vist de primera mà els canvis sísmics que es produeixen al continent. És hora que fem aquest pivot perquè Àfrica invertiu el temps, l’esforç i l’energia necessaris. En un món que canvia ràpidament, reforçar la nostra relació amb Àfrica ja no és una opció, sinó que hauria de ser un element clau de la nostra estratègia per ajudar a construir la resiliència del Carib.

Seguir llegint

Carib

Ciutadania per esquemes d’inversió: més del que sembla?

publicat

on

Re Mr Gurdip (Dev) Bath

Repetim les nostres profuses disculpes al senyor Dev Bath i avui hem resolt els processos de difamació amb el senyor Dev Bath i hem pagat una suma acordada per a la liquidació de la seva reclamació i les despeses legals a la seva organització benèfica designada, St John Ambulance UK.

Acceptem completament que el Sr. Dev Bath fos acusat falsament i injustament d’haver estat implicat en el presumpte segrest de Mehul Choksi, un fugitiu de la justícia índia, que va al·legar que va ser víctima d’un segrest patrocinat per l’Estat des d’Antigua i Barbuda amb vaixell o aproximadament. El 23 de maig de 2021, en nom del govern indi i lliurat a les autoritats de la Mancomunitat de Dominica, on actualment està detingut. Es va dir que el motiu era eludir els procediments d’extradició en curs a Antigua, on l’Índia és l’estat sol·licitant.

anunci

Acceptem completament les conclusions documentades d’un equip d’investigadors experimentats dirigit per l’advocat internacional Sr. Gary Summers, advocat de 9 Bedford Row International Chambers i dirigit pel senyor Tarique Ghaffur. CBE QPM, ex comissari adjunt del Servei de Policia Metropolitana de Londres que ha entrevistat a tots els subjectes acusats d’haver participat en el segrest i han exonerat completament al senyor Gurdip (Dev) Bath juntament amb altres 3 subjectes acusats falsament i injustament: la senyora Barbara Jarabik; Sr Gurmit Singh i Sr Gurjit Singh Bhandal.

Acceptem completament que el senyor Dev Bath sempre ha estat un home molt honrat i de plena integritat que mai no s’associaria a cap tipus d’activitat criminal o delicte.

anunci
Seguir llegint

Carib

Caribbean Export and Caribbean Development Bank uneixen les seves forces per proporcionar subvencions a les pime i petites empreses

publicat

on

L'Agència de Desenvolupament d'Exportacions del Carib (Caribbean Export) i el Banc de Desenvolupament del Carib (CDB), en col·laboració amb la Unió Europea, han entrat en una associació per donar suport a les PIME regionals amb ajuda financera per ajudar les empreses a reconstruir-se i preservar els llocs de treball. El CDB finançarà una subvenció de 600 dòlars EUA mitjançant un Programa d’Assistència Tècnica (TAP) per mitigar l’impacte de COVID-19 i proporcionar un desenvolupament continu de capacitats mitjançant l’aprenentatge electrònic.

“Caribbean Export té l’honor d’haver estat confiat per CDB per implementar un programa tan important per als nostres EMPR regionals. Els fons no només són oportuns, sinó que també són necessaris si les empreses volen tornar més fortes, preservar llocs de treball i crear més ", va dir Damie Sinanan, gerent de la divisió de Competitivitat i Promoció de les Exportacions responsable del TAP a Caribbean Export. El director del Departament de Projectes del CDB, Daniel Best, va dir que la iniciativa responia a la "necessitat urgent d'assistència tècnica i programes de desenvolupament de capacitats per ajudar les empreses a sobreviure, a mantenir-se competitius i a recuperar la quota de mercat en els mercats nacionals i d'exportació" arran del COVID-19.

Va afirmar que es va alinear amb diverses altres mesures, incloses les de suport als préstecs i la creació de capacitat, que el Banc havia donat suport l'any passat per ajudar el sector empresarial dels seus països membres en préstec. Les dues organitzacions van col·laborar el 2020 amb una enquesta regional per avaluar l’impacte de la pandèmia COVID-19 en les operacions de les PIME; determinar el nivell i les àrees de suport que es necessitarien per ajudar les pimes durant la crisi; i situar millor les empreses per fer front a les conseqüències econòmiques.

anunci

L'enquesta va ressaltar que gairebé el 50% dels enquestats es va veure obligat a tancar ubicacions físiques, mentre que aproximadament el 45% va deixar de produir béns i serveis i el 80% no tenia cap pla de continuïtat. A la vista d’aquestes troballes, el TAP ofereix una oportunitat per a aquestes MSME d’obtenir l’assistència tècnica necessària per desenvolupar les seves empreses per reconstruir-les i reequipar-les de manera que suportin futurs xocs. Els MSME podran sol·licitar subvencions de fins a 15,000 dòlars EUA per utilitzar-los en diversos projectes d'assistència tècnica, inclosos, entre d'altres, l'eficiència de recursos i les energies renovables; Digitalització d’empreses; Màrqueting i promocions; Construint la resiliència; Compra i actualització de béns d'equip; Certificació; Capacitació i protecció dels drets de propietat intel·lectual.

Per aportar un enfocament holístic per donar suport a les pime i meves empreses regionals afectades pel COVID-19, també s'ha de desenvolupar la dotació d'un conjunt d'eines de desenvolupament de capacitats que complementin l'assistència tècnica. Aquestes eines es posaran a disposició de les PIME a través d’un portal d’aprenentatge electrònic allotjat per Caribbean Export. L’aprenentatge electrònic i els seus avantatges inherents a l’accessibilitat són encara més importants durant aquest moment en què encara hi ha restriccions de viatge.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències